meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzalonyJony Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Eagle TS HD i Eagle Eye - to dwa różne urządzenia. Jako ekspert w tej dziedzinie co byś wybrał z tej listy dla początkującego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zande Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Witam , prosze o pomoc w wyborze echa. Zalezy mi na wielkosci - najmniejsza bedzie najlepsza. Wazna bardzo wysoka jakosc . Sprzet bedzie uzywany do bellyboat .Deeper odpada, poniewaz wymaga dodatkowego monitora czy smartfona.Z gory serdecznie dziekuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca W grudniu kupiłem garmin ultrę 102sv z gt54 za 5700 w promocji w GarminieTerazGLS10+LVS34 za 8000. Do tego sztyca Angryfish 1000zł.Taniej to się chyba już nie da ( no chyba, że w USA)GLS10+LVS34 teraz można dorwać za 6400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Pół roku to dużo czasu, rusza akcja czyszczenia magazynów w Garminie, bo pewnie niedługo pojawi się następca lvs34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) 1439 EUR za LVS 34 + GLS 10 z darmową dostawą z Litwy na eholotes.eu Edytowane 27 Czerwca przez rower26 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca GLS10+LVS34 teraz można dorwać za 6400Można prosićnamiar sklepu??dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Obserwator86 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Witam , prosze o pomoc w wyborze echa. Zalezy mi na wielkosci - najmniejsza bedzie najlepsza. Wazna bardzo wysoka jakosc . Sprzet bedzie uzywany do bellyboat .Deeper odpada, poniewaz wymaga dodatkowego monitora czy smartfona.Z gory serdecznie dziekuje.Pozdrawiam Zdecydowanie Garmin Striker 4 Plus CV / Vivid. Najlepszy stosunek możliwości / wielkość / cena. Sam rozważałem Deepera Chirpa, ale ten Garmin czyta wodę zdecydowanie lepiej. Gdzieś na FB na jakiejś grupie ktoś teraz za 450 czy 500 zł sprzedaje, nówka około 650 zł. Pomyśl też o takim uchwycie: https://sklep.pontony.net.pl/pl/p/Ft450-Podstawa-ekranu-echosondy-z-regulowanym-ramieniem-czujnika-sonaru/884 Link i model przykładowe, chodzi o samą koncepcję, gdzie masz wszystko montowane na jednym kompaktowym uchwycie, który tylko wsuwasz w mocowanie typu borika i doczepiasz kable do akumulatora siedzącego w torbie bocznej. Na akusie 7Ah latam już któryś raz, zero doładowywania, więc nawet 4,5Ah dałby spokojnie radę (mniejsza waga / gabaryt pod belly). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krisspin Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Witam kolegów.Mam pytanko dotyczące plotera Garmin Echomap UHD2, 92sv. Posiada on bluetooth oraz wifi. Czy można za pomocą którejś z tych dwóch funkcji przekazać obraz z ekranu na tableta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Witam kolegów.Mam pytanko dotyczące plotera Garmin Echomap UHD2, 92sv. Posiada on bluetooth oraz wifi. Czy można za pomocą którejś z tych dwóch funkcji przekazać obraz z ekranu na tableta?nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciej smochy Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Cześć Potrzebuje poradyPlanuję kupić pierwsze echo.Możliwe proste w użyciu i budżetowe.Co poradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Cześć Potrzebuje poradyPlanuję kupić pierwsze echo.Możliwe proste w użyciu i budżetowe.Co poradzicie Budżet określ. Bez tego nie ma co gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciej smochy Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Budżet określ. Bez tego nie ma co gadać. 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jajakub Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 400 złDożuć z jedno 0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tzienkiewicz Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Masz dwie do 400 zł.Pewnie budzą tu obrzydzenie ale są:https://www.google.pl/search?q=deeper+ceneo&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-pl&client=safari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czedar Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Witam, czy byłby ktoś w stanie pomóc mi w wyborze całego zestawu live? Dodam że mam drugą łódkę gdzie mam sprzęt Simrada i czytałem że niby przetworniki Lowrance są z nimi kompatybilne. Fajnie by było jakby udało się znaleźć cos co będzie pasować do tego Simrada, jeżeli nie to po prostu proszę o poradę w wyborze. Budżet możliwie niski, ale też nie do przesady (używany sprzęt też okej). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Witam, czy byłby ktoś w stanie pomóc mi w wyborze całego zestawu live? Dodam że mam drugą łódkę gdzie mam sprzęt Simrada i czytałem że niby przetworniki Lowrance są z nimi kompatybilne. Fajnie by było jakby udało się znaleźć cos co będzie pasować do tego Simrada, jeżeli nie to po prostu proszę o poradę w wyborze. Budżet możliwie niski, ale też nie do przesady (używany sprzęt też okej). Pozdrawiam.Jeśli masz EVO3 i nowsze- tak, Active Target1 i 2 od Lowrance będą obsługiwane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Mam pytanie, czy jest duża przepaść między przetwornikiem Lowrance active target live, a nowszym modelem, czyli 2-ą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Mam pytanie, czy jest duża przepaść między przetwornikiem Lowrance active target live, a nowszym modelem, czyli 2-ą?Nie. Zasięg jest lepszy o 20 % ale nie popadajmy w cyferki, bo rzucanie 30m do ryby to możliwa mijanka przynęty z nią o 5-6m a my uradowani będziemy nadal widzieć opadającą przynętę do odczytu ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia "Grafika" zadowalająca, a odległość "świecenia" na drugim planie.Dziękuję za wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia tak jest z każdym live na rynku, dopiero posadzenie drugiego przetwornika w perspektywie, prostopadle i wycentrowanym do forwarda pokazuje czasami o ile mijamy się z rybą podczas wrzutek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zande Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Zdecydowanie Garmin Striker 4 Plus CV / Vivid. Najlepszy stosunek możliwości / wielkość / cena. Sam rozważałem Deepera Chirpa, ale ten Garmin czyta wodę zdecydowanie lepiej. Gdzieś na FB na jakiejś grupie ktoś teraz za 450 czy 500 zł sprzedaje, nówka około 650 zł. Pomyśl też o takim uchwycie: https://sklep.pontony.net.pl/pl/p/Ft450-Podstawa-ekranu-echosondy-z-regulowanym-ramieniem-czujnika-sonaru/884 Link i model przykładowe, chodzi o samą koncepcję, gdzie masz wszystko montowane na jednym kompaktowym uchwycie, który tylko wsuwasz w mocowanie typu borika i doczepiasz kable do akumulatora siedzącego w torbie bocznej. Na akusie 7Ah latam już któryś raz, zero doładowywania, więc nawet 4,5Ah dałby spokojnie radę (mniejsza waga / gabaryt pod belly). Dziekuje pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Krótkie i może i śmieszne pytanie.Czy taka osłona przetwornika z gumy, plastiku czy neoprenu będzie zagłuszać sygnał i pogarszać zasięgi w tym obraz echosondy? Czy to jest tylko do transportu?Pytam z ciekawości, bo mój przetwornik po ostatnim wyjeździe do Szwecji wygląda jakby ktoś gwoździe nim wbijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yelcyn Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Hej,Prośba o Wasze rekomendacje: jakie echo na fiordy?Głębokość: 90% czasu łowienia: 50-100 mTe pozostałe 10%na głębokość nawet i 200 m.Co chcę zobaczyć? Już mi tam nie chodzi o molwę przyklejoną do dna na 100 metrach, ale byłoby miło widzieć ławicę drobnicy Pewnie spytacie o budżet? Prawie jak żona. Powiedzmy: idealnie od 3, do max 5 tyś. zł.P.S. Mam Garmina Strikera 9 sv plus z GT-52 i się niestety nie sprawdził.W wątku w "Stikerach" główna przyczyna: zły przetwornik do takich głębokości, ale i niewłaściwe echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Hej, Prośba o Wasze rekomendacje: jakie echo na fiordy?Głębokość: 90% czasu łowienia: 50-100 mTe pozostałe 10%na głębokość nawet i 200 m.Co chcę zobaczyć? Już mi tam nie chodzi o molwę przyklejoną do dna na 100 metrach, ale byłoby miło widzieć ławicę drobnicy Pewnie spytacie o budżet? Prawie jak żona. Powiedzmy: idealnie od 3, do max 5 tyś. zł.P.S. Mam Garmina Strikera 9 sv plus z GT-52 i się niestety nie sprawdził.W wątku w "Stikerach" główna przyczyna: zły przetwornik do takich głębokości, ale i niewłaściwe echo.Używany Raymarine Axiom , Garmin GPSmap 923, przetwornik Airmar TM150 , gt56- na wymianę, by mieć obrazowanie boczne, wariant B Elite FS9, przetwornik HDI 50/200/455/800 - na wymianę ze stockowym 3in1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 justinet Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia (edytowane) Yelcyn, on 20 Aug 2025 - 22:58, said:Hej,Prośba o Wasze rekomendacje: jakie echo na fiordy?Głębokość: 90% czasu łowienia: 50-100 mTe pozostałe 10%na głębokość nawet i 200 m.Co chcę zobaczyć? Już mi tam nie chodzi o molwę przyklejoną do dna na 100 metrach, ale byłoby miło widzieć ławicę drobnicy Pewnie spytacie o budżet? Prawie jak żona. Powiedzmy: idealnie od 3, do max 5 tyś. zł.P.S. Mam Garmina Strikera 9 sv plus z GT-52 i się niestety nie sprawdził.W wątku w "Stikerach" główna przyczyna: zły przetwornik do takich głębokości, ale i niewłaściwe echo.Używany Raymarine Axiom , Garmin GPSmap 923, przetwornik Airmar TM150 , gt56- na wymianę, by mieć obrazowanie boczne, wariant B Elite FS9, przetwornik HDI 50/200/455/800 - na wymianę ze stockowym 3in1 Cześć,mam podobny dylemat, z tym że celuję w Humminbirda ze względu na kompatybilność z MinnKota (pewnie to będzie Terrova do użytku na jeziorach z pontonem 3.6m), zastanawiam się nad Helixem 9 ewentualnie jak trochę stanieje to Xplore, dodatkowe wymagania to zasięg do ok 300m na fiordach. Czy to dobry wybór? Jak z przetwornikiem na te głębokości i słoną wodę w tym brandzie? Dziękuję za wszelkie radyBogdan Edytowane 22 Sierpnia przez justinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi