meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jeżeli chodzi o Lowrance, potrzebujesz zebrać logi, przemielić programem na laptopie (bynajmniej nie darmowym, chyba, że Insight Genesis, ale zasad nie znam) i wrzucić mapę na echo. Do doczytania np tu: http://jerkbait.pl/topic/12344-jak-zaimportowa%C4%87-map%C4%99-satelitarn%C4%85-do-echosondy-lowrance/page-1 Jeżeli bywasz na różnych zbiornikach, potrzebujesz map komercyjnych. Chyba, że pierwsze kilka dni trolling ze zbieraniem logów, a później ewentualnie z rzutu. Tylko Ty wiesz, czego potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Tak, jak posiałem-nie jest to takie proste jak wydawało mi sie na początku, tzn nie wystarczy wrzucić map i z nich korzystać, a nie ukrywam, ze w przypadku decyzji o zakupie echo z funkcja map własnie na cos takiego liczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 własne mapy:Lowrance - ściągasz z netu np insight genesis lub wysyłasz logi do Navionicsa i otrzymujesz a potem uaktualnienie. To drugie wymaga wykupionych map ale prawo do aktualizacji jest tylko rok od zakupuNa Lowrnace chodza jeszcze C-MAP Garmin - albo komercyjne BlueChart ceny do 400 USD albo robienie samemu od zera wiec najpierw znajdź mapę komercyjna którą chcesz mieć a potem dobierz do niej echosondę, wtedy i Raymarine może byc ok, skoro nie chcesz robić map samemujak nie znajdziesz obszaru który Cie interesuje to zostaje Garmin i Lowrance aby robić swoje mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 własne mapy:Lowrance - ściągasz z netu np insight genesis lub wysyłasz logi do Navionicsa i otrzymujesz a potem uaktualnienie. To drugie wymaga wykupionych map ale prawo do aktualizacji jest tylko rok od zakupuNa Lowrnace chodza jeszcze C-MAP Garmin - albo komercyjne BlueChart ceny do 400 USD albo robienie samemu od zera wiec najpierw znajdź mapę komercyjna którą chcesz mieć a potem dobierz do niej echosondę, wtedy i Raymarine może byc ok, skoro nie chcesz robić map samemujak nie znajdziesz obszaru który Cie interesuje to zostaje Garmin i Lowrance aby robić swoje mapyBlueChart jest również dostępny duuuuużo taniej. Trzeba poszukać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dobra, widzę ze tak, jak piszecie-musze najpierw zgłębić temat map, a dopiero pozniej wybrać konkretne echo. Dzieki za pomoc i wyjaśnienia!Jeszcze tylko jedna kwestia-ktore echo byście wybrali z funkcja czytania map, a ktore bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 BlueChart jest również dostępny duuuuużo taniej. Trzeba poszukać . dużo duuużo taniej i właściwie są mapy całego świata nawet batymetrie i g2vision, ale mocno trzeba szukać. BlueChart jest dostępny tylko dla wybrzeża Bałtyku i północnej części Polski (najwięcej Zalew Szczeciński i Mazury). Jest to mapa HEU505S i kosztuje 129EUR. https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/prod34915.html?pvID=36228Ta część Polski występuje również w na innych mapach, np. północna część Niemiec + Dania. Jest to jednak ciągle ten sam obszar. Niestety dla Garmina nic bardziej na południe Polski nie ma. O mapach G2Vision dla Polski można zapomnieć: zdjęcia sat, widok pod i nad wodą. https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/mapy/mapy-szlakow-wodnych/bluechart-g2-vision-hd/prod9618.htmlAle i tak Garmina nie zamieniłbym na żadne inne echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Nie trzeba wcale mocno szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Koledzy pomóżcie coś wybrać. Trochę poczytałem i widzę co polecacie. Moje pytanie czy za 500-600 zł da radę teraz zakupić używaną lowrance mark 5x lub 5x pro?(nie wiem czy one się różnie jesli ktoś mógłby wyjaśnić byłbym wdzięczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Za tą kwotę może być ciężko w zestawie. Ja sprzedałem swoją (pro) z akumulatorem, coverem i ładowarką za 900. Wersja pro ma dwa stożki, można sobie wybrać jaką szerokość / powierzchnię ma skasować. Jeden 60 a drugi 120 stopni. Ten drugi lepiej się sprawdzi na płytkiej wodzie. Swoją drogą już było wszystko na forum opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Za tą kwotę może być ciężko w zestawie.Ja sprzedałem swoją (pro) z akumulatorem, coverem i ładowarką za 900.Wersja pro ma dwa stożki, można sobie wybrać jaką szerokość / powierzchnię ma skasować. Jeden 60 a drugi 120 stopni. Ten drugi lepiej się sprawdzi na płytkiej wodzie.Swoją drogą już było wszystko na forum opisane.Na płytkiej wodzie 1-2 metry lepiej się sprawdza wąski stożek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 A co powiecie o lowrance mark 4 hdi ale ze standardowym przetwornikiem nie obsługującym hdi. Warto zainteresować się, czy lepiej celowac w mark 5x pro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Na płytkiej wodzie 1-2 metry lepiej się sprawdza wąski stożek.Chyba jednak nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dokładniej, szczegółowiej obrazuje to co mamy pod łódką. Wszelkie kanciki itp.Kosztem oczywiście obszaru penetracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Pod tym względem to jak najbardziej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jareckipisz Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 dozbieraj trochę kasy i kup sobie lowrance elite 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Żeby kupic Elite 5 to chyba 2 tysiące by nie starczyły...Na początek starczy mi coś tańszego, mam opcje kupienia mark 5 pro za 700 zł z całym osprzętem. Opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Na początek ok. Zobaczysz w czym rzecz . Jak się wkręcić to później kupisz coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witajcie! Mam okazje kupić echo garmina 300c. Szukałem w sieci ale info skąpe. Proszę o Wasze opinie, spostrzeżenia i uwagi odnośnie tej echosondy. Z góry dziękuję. Bartek Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 jeśli ta okazja to poniżej 500 zł to pewnie warto, pamiętaj że to dość mała echosonda, tylko 3,5 cala ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cyborg Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam serdecznie mam pytanko chciałbym się doradzić co do echosondy mam na oku dwie ech jedna do dragonfly z gps druga to garmin striker pro 5dv też z gps która według was będzie lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A który Dragonfly ? Jest ich kilka modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszczynski.bp Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam, Panowie szukam pierwszej echosondy i przeczytawszy wiele wątków skieruję się pewnie w kierunku Lowranca, jednak przed podjęciem decyzji postanowiłem zasięgnąć jeszcze opinii forumowiczów. Echo będzie używane na Siemianówce, możliwe też, że na Zegrzy, Bugu, jak i mazurskich jeziorach. Musi mieć wbudowany GPS. Budżet max 3000 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 poszukaj używanego HDS'a jeżeli szukasz Lowrance'a. zmieścisz się w budżecie a jak nie było problemów z echem na gwarancji to i po nie powinno być z nim problemów - były przypadki że HDS'y na gwarancji leciały ale wtedy fabryka dawała całe nowe urządzenie. piszę tu o HDS5 z GPS'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Do 3 tys. Zł i lowrance to tez bym całował w używanego hds. Ładnie płynnie chodzi , o wiele szybciej niż elite hdi/chirp/hook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ale minimum Gen 2. Tu dali szybszy procek niż w jedynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi