meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) wrzuć jakieś screeny z tych MATEJAŁUF,sam jestem ciekaw,na ten moment Apex jest jak jednorożec,niby jest a nikt oficjalnie nic nie widział...baaa nawet o klarowne materiały z solixa G3 jest ciężko,a co dopiero porównanewcze z apexem.... czekamy na screenyKolega, odkąd zamówiłem I kupiłem Garmina a to było jakieś 3tyg temu wyszedłem z wszystkich grup HB, francuskich, amerykańskich, Szwedzkich, Norwedzkich solixowych helixowych i wszelakich hb, mam 4 obrazy z Apexa, ale nie umiem tu wstawić zdj. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Lucas 235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Kolega, odkąd zamówiłem I kupiłem Garmina a to było jakieś 3tyg temu wyszedłem z wszystkich grup HB, francuskich, amerykańskich, Szwedzkich, Norwedzkich solixowych helixowych i wszelakich hb, mam 4 obrazy z Apexa, ale nie umiem tu wstawić zdj.Tu nie chodzi o obrazy z Apexa a o porównanie z Solixem, bo żeby porównać, trzeba mieć dwa źródła danych. Ten człek pływa z Apexem i Solixem jakimkolwek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Tu nie chodzi o obrazy z Apexa a o porównanie z Solixem, bo żeby porównać, trzeba mieć dwa źródła danych. Ten człek pływa z Apexem i Solixem jakimkolwek?Tak miał dwóch brandów źródła sygnału.Zresztą nie ważne jeszcze trochę to może będzie więcej materiałów no ale tobie nic to nieda przecież nie ufasz ustawieniom innych ???? tak jak to było np z porównaniem Solixa I 1223xsv. Dobra lecę a może uda się wykopać coś Carskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 No to w końcu plywal z apexem i solixem czy z innym brandem cicho na forach usa wiec dziwne że niby to gdzieś ktos wrzucil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/04/raymarine-element-7-hv-i-hook-reveal-7.html Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Maciej_K 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ciekawe, jak dla mnie na tym filmiku lepiej pokazuje na Hook'u. Właśnie mam zamiar kupować i mam dylemat.Rozważałem Elementa, ale chyba bardziej mnie przekonuje Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ciekawe, jak dla mnie na tym filmiku lepiej pokazuje na Hook'u. Właśnie mam zamiar kupować i mam dylemat.Rozważałem Elementa, ale chyba bardziej mnie przekonuje Lowrance.Nie wiem jaką wersję oprogramowania miał właściel Elementa, natomiast drażnią mnie w nim dwie sprawy- konieczność długiego klikania ,by dostać się do poszukiwanych ustawień oraz brak płynnej regulacji czułości, która tam jest realizowana skokowo, stąd albo za jasno- albo za ciemno na ekranie. Pierwsze najprawdopodobniej jest do ogarnięcia programowalnymi przyciskami, bo inaczej to dość irytujące....Samo obrazowanie jest ok, od dawna piszę że DI bardzo dobre, chyba najlepsze na rynku w tierze ech raczej tańszych. 2D- dużo dokładniejsze niż w Lowrance, pokazuje lepiej twardość dna. Si- tutaj już Lowrance i koniec, podobnie jak opcje mapowe. Mam nadzieję opływać jeszcze raz obydwa ekrany, ale solo, zapodać materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Panowie potrzebuje echo do pływadełka max 7 cali. Nie musi zapisywac tras , pokazywać barymetrie itd . Najwazniejsze aby ładnie pokazał dno i żeby dało się odróżnić krzaczek od małej ławicy ryb . Myslalem nad deeperem ale moze jest jakiec inne echo co pokaże lepiej strukturę dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Panowie potrzebuje echo do pływadełka max 7 cali. Nie musi zapisywac tras , pokazywać barymetrie itd . Najwazniejsze aby ładnie pokazał dno i żeby dało się odróżnić krzaczek od małej ławicy ryb . Myslalem nad deeperem ale moze jest jakiec inne echo co pokaże lepiej strukturę dnaCokolwiek dwuzakresowego- w sensie sonar tradycyjny i obrazowanie wertykalne w wyższych khz( DI, CV, itp.) Wtedy będziesz miał możliwość obejrzenia struktur na dnie i zawartości toni. Wejdź do mnie na bloga, poczytaj: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)Są tam screeny z obydwu urządzeń w różnych trybach obrazowania. Jeśli nie chcesz przepłacać za funkcje, których nie będziesz używał- idź w Garmina 5 czy 7 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Własnie chodzi mi o obrazowanie jak najlepsze z punktu widze clearvu czy downvision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Własnie chodzi mi o obrazowanie jak najlepsze z punktu widze clearvu czy downvisionsą podobne, sprzęty lowrance nałożą ci ryby z trybu 2d na obrazowanie dna z DI, (fishreveal) ładnie to wygląda, czy jest realnie przydatne - nie wiem, bo nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 A co powiecie o Dragonflay 7 pro ? Z tego co widze to całkiem niezłe wyglada clearvu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 A co powiecie o Dragonflay 7 pro ? Z tego co widze to całkiem niezłe wyglada clearvuRay ma najlepsze obrazowanie wertykalne w wysokich khz wśród ech tańszych. Tak było od zawsze praktycznie. Oczywiście są lepsze rozwiązania overall, bo ducery combo HB msi+ czy GT56 dadzą lepszy obraz, ale to inna półka cenowa ekranów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czyli rozumiem ze dragonfly nie ma sobie równych z tanich urządzeń . Ok dziękuje bardzo za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czyli rozumiem ze dragonfly nie ma sobie równych z tanich urządzeń . Ok dziękuje bardzo za informacje Jeśli nie zależy ci na obrazowaniu innym niż down/2d, rysowaniu map- to będzie dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czy dragonfly występuje w dwóch wersjach ? Bo co raz widze oznaczenie pro5 i proszę sonar Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czy dragonfly występuje w dwóch wersjach ? Bo co raz widze oznaczenie pro5 i proszę sonar Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaMiałem dragonfly 4pro moje 1 kolorowe echo i bym miał dalej gdyby nie promka na happyangler na strikera. Dragonfly super obrazowanie, ustawiłem je pod siebie i naprawde robiło robotę, podłaczone pod tablet 7 cali miałem 2 obrazowania. Niestety striker z bocznym robi lepszą robotę ale rozdzielczość słaba. Teraz mam zajebisty tablet 10 cali szajsunga i jak bede u brachola na łódce (bo sprzedałem mu dragonflaya) to się podłącze i nagram filmik jak wygląda obrazowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Z tego co wiem wersja 4 cale ma nieco slabsza rozdzielczosc jak wersję 5 i 7 cali Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Echosonda na przód łodzi by moc zainstalować przetwornik na silniku dziobowym, polecicie coś ciekawego ? 7 może 9 cali Bez obrazowania live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Cześć Panowie będę wdzięczny za radę, czy kilkuletnia Lowrance Elite 9Ti z TotalScan za 3,5 tys. to opcja warta tej ceny. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Do poczytania- subiektywne opinie ode mnie o wyborze echosondy. https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/04/jaka-echosonde-wybrac-wedkarstwo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Nowa Ti2 aktualnie 4500. Wszystko zależy od zasobności portfela. Warto negocjować. Oprócz wodotrysków, Ti2 istotnych różnic nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Cześć Panowie będę wdzięczny za radę, czy kilkuletnia Lowrance Elite 9Ti z TotalScan za 3,5 tys. to opcja warta tej ceny. PozdrawiamSławekhttps://wodomania.pl/echosonda-lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-p-523.html tu masz nową więc sam musisz ocenić czy tamta jest warta tej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sdd_ Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) https://wodomania.pl/echosonda-lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-p-523.html tu masz nową więc sam musisz ocenić czy tamta jest warta tej różnicyA różnica przetwornika ma znaczenie ? Ta jest na Active Imaging tamta na Total Scan ? Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez sdd_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 A różnica przetwornika ma znaczenie ? Ta jest na Active Imaging tamta na Total Scan ? Ja nie jestem Lowrance'owy - spece się muszą wypowiedziećTu jest filmik który coś mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi