Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Te ekrany 4calowe imho to słaba opcja. Spróbuj trochę zwiększyć budżet i wtedy celuj np. w Garmin Striker 5 DV - tam na podzielonym ekranie już coś będzie widać. PS. Ewentualnie rozważ zakup w DE -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Echolot-Empfehlungen/Garmin-Striker-5-DV-DownVue-CHIRP-GPS-mit-Geber--13184.html - ceny jak widać lepsze niż u nas (Garmina Striker 5 DV widziałem gdzieś w DE już nawet za 315 EUR).

• 0

Te ekrany 4calowe imho to słaba opcja. Spróbuj trochę zwiększyć budżet i wtedy celuj np. w Garmin Striker 5 DV - tam na podzielonym ekranie już coś będzie widać. PS. Ewentualnie rozważ zakup w DE -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Echolot-Empfehlungen/Garmin-Striker-5-DV-DownVue-CHIRP-GPS-mit-Geber--13184.html - ceny jak widać lepsze niż u nas (Garmina Striker 5 DV widziałem gdzieś w DE już nawet za 315 EUR).Ja się nie znam,ale jak szukałem w Niemczech to często były golasy bez niczego,a jak się pytałem o język polski to nie we wszystkich było(chyba że sprzedawca bez wiedzy) i pytanie co z gwarancją?.Takie sprzęty lepiej kupować u nas w kraju.

• 0

Witam,posiada ktoś z Was echo Hummninbird Matrix 37 ?

4-stożkowa i pokazuje ekstra boki lewy-prawy...Sprzedający oczywiście zachwala...

Mam okazję kupić za niewielką kwotę...

Proszę o opinie.

Posiadałem jakieś 15-17 lat temu. Za 5 dyszek możesz brać  ;)

• 0

Te ekrany 4calowe imho to słaba opcja. Spróbuj trochę zwiększyć budżet i wtedy celuj np. w Garmin Striker 5 DV - tam na podzielonym ekranie już coś będzie widać. PS. Ewentualnie rozważ zakup w DE -> http://www.angel-schlageter.de/Echolote-GPS/Fischfinder-Combi-Echolote/Echolot-Empfehlungen/Garmin-Striker-5-DV-DownVue-CHIRP-GPS-mit-Geber--13184.html - ceny jak widać lepsze niż u nas (Garmina Striker 5 DV widziałem gdzieś w DE już nawet za 315 EUR).Ja się nie znam,ale jak szukałem w Niemczech to często były golasy bez niczego,a jak się pytałem o język polski to nie we wszystkich było(chyba że sprzedawca bez wiedzy) i pytanie co z gwarancją?.Takie sprzęty lepiej kupować u nas w kraju.

Ta cena dotyczy echa wraz z przetwornikiem. Gwarancja obowiązuje, sprzęt w razie awarii trzeba wysłać do DE i być w stanie się porozumieć. Dla mnie jęz ang i niem to nie przeszkoda, ale masz rację, że trzeba to wziąć pod uwagę przy zakupie.

• 0

Nie interesuje mnie ile lat ma ten model,chodzi głównie o przekaz info...A podobno przez te 4 stożki przekaz bardzo dokładny...

Jeżeli ją używałeś to mógłbyś coś skrobnąć konkretniejszego... ;)

Cześć, myślę że kolega Paprykarz wyceną powiedział Ci wszystko na temat tego echa , wystarczy tylko podziękować

• 0

Witam Kolegów!

Dojrzałem do decyzji o zakupie echosondy. Najlepszym rozwiązaniem cenowym byłoby dla mnie zakupienie jej na ebay, że sprowadzeniem nie będzie problemu. Moje pytanie brzmi jaka firma i jaki model najlepiej się sprawdzi w kwocie do 250$? Głównie łowię na wodach płytszych białą rybę.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 0

A czemu wybrałeś zakup na eBay-u w ciemno?Może to troszkę nie na temat,mam przykre doświadczenie z takim kupowaniem.Kiedyś za 190 euro kupiłem nawigację TOMTOM z Francji,super navi za fajne pieniążki,a tu du..a przyszła z pękniętym wyświetlaczem(((( wiesz ile mnie to nerwów kosztowało,szukanie po znajomych kto zna Angielski,albo Francuski masakra.Wszystko trwało ok.1,5 miesiąca.Dzień w dzieñ zaglądanie do skrzynki i nadzieja,a może dziś,a może jutro.Nigdy więcej takich zakupów.

• 0

A co to znaczy zakup na ebayu w ciemno ??

A czy kolega robił zakupy na eBay-u?Podobna sprawa jak na Giełdzie JB tylko że tu masz adres sprzedającego,który mieszka w Polsce,a na eBay-u może mieszkać w Japoni

Edytowane przez Marioo

• 0

Zakup miałby być na ebay od sprzedawcy sprawdzonego z terenu USA wysyłka również na adres w USA następnie dopiero transport do mnie, co do ekranu to najlepiej jak największy ale ze względu na przedział cenowy zgadzam się na każdy kompromis :) zapomniałem dodać iż musi również działać sprawnie w zimie na lodzie aby na darmo nie machać ręką w przereblu ;)

• 0

Zakup miałby być na ebay od sprzedawcy sprawdzonego z terenu USA wysyłka również na adres w USA następnie dopiero transport do mnie, co do ekranu to najlepiej jak największy ale ze względu na przedział cenowy zgadzam się na każdy kompromis :) zapomniałem dodać iż musi również działać sprawnie w zimie na lodzie aby na darmo nie machać ręką w przereblu ;)

To jeszcze powinieneś wybrać taką, która ma jednostki metryczne.

• 0

A co to znaczy zakup na ebayu w ciemno ??

A czy kolega robił zakupy na eBay-u?Podobna sprawa jak na Giełdzie JB tylko że tu masz adres sprzedającego,który mieszka w Polsce,a na eBay-u może mieszkać w Japoni

Kolego kupuje od nastu lat i nie mam z tym problemów, oszczędź  klawiaturę i zacznij odpowiadać koledze na pytanie w wątku