meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) to polecam lowrance elite-4x hdi ale wolalby dolozyc do elite 5x hdiew humminibirg helix 5 Edytowane 20 Czerwca 2016 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 igormat85 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czy ta echosonda będzie ok? Nic oprócz zasilania nie będę musiał do niej dokupić? http://www.ebay.com/itm/Lowrance-Elite-5x-HDI-Fishfinder-Sonar-83-200-455-800-kHz-11143-001-/231982632929?hash=item36033e0fe1:g:-xEAAOSwQupXWxkt Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Jasne ze bedzie ok ,poza zasilaniem dokupisz torbe i sztyce ,popatrz jeszcze na przetwornik do łowienia pod-lodowego -ułatwia sprawę aczkolwiek trochę kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 62101610395 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam. Dostałem używaną sondę Humminbird 717. Dlaczego kiedy łódż jest zakotwiczona obraz na ekranie przesuwa się. Czy nie powinien również być nieruchomy. Gdzie moge dokupić akumulator do tej sondy. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Bo sygnał nadaje cały czas i obrazuje . Aku kupisz na ale drogo w sklepie z alarmami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Ponieważ echo cały czas pinguje i wyświetla odczyty na ekranie. W dużym uproszczeniu - jeden ping - jedną kolumna z nowego odczytu dołożona z prawej, jedna najstarsza usunięta z lewej. Starsze odczyty przesuwają się cały czas z prawej na lewą, a na koniec są usuwane. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 igormat85 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jeszcze moje ostatnie pytanie czym rózni sie wersja Lowrance-HOOK-5x-High-Resolution-Fishfinder-With-83-200-455-800-HDI-Transducer od wersji Lowrance-Elite-5x-HDI-Fishfinder-Sonar-83-200-455-800-kHz-11143-001 Gdyż cena jest taka sama Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Było już o tym , hook to była elite . Teraz elite jest tylko TI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam. Za mało informacji na dany temat źle,ale nadmiar też nie za dobrze Przeczytałem chyba wszystkie w miarę świeże wątki na Jerku,i...trudny wybór. Od kilku lat posiadam Lowrance Mark 5x Pro,i myślę że czas już wymienić ją na coś w kolorze. Chciałbym wydać nie więcej niż 1500-1600zł. Najważniejsze czego oczekuję od nowego echo, to proste w odczycie i idealne odwzorowanie kształtu i twardości dna. Skupiłem się na Garminie Striker 5dv. Ewentualnie może ktoś zaproponuje coś w podobnej cenie, a z jakiś powodów warte większej uwagi. Dodam jeszcze że pływam po niewielkich zbiornikach do 50ha, Sredniaj głębokości 4-5 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Sandacze czy szczupaki? Jeśli sandacze to celuj w boczny sonar. Ale to już inna kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Mętnookie zbóje są głównym celem. Boczny sonar,inna bajka,i tak jak piszesz kasa też inna. Cudów po echo za 1500,- nie oczekuję,ale chyba przesiadka z mono na kolor choć optycznie poprawi i uprzyjemni użytkowanie. Jak mam już wydac daną kwotę,,to chciałbym wybrac jak najlepiej z możliwych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 "Cudów po echo za 1500,- nie oczekuję,ale chyba przesiadka z mono na kolor choć optycznie poprawi i uprzyjemni użytkowanie."Na pewno szybciej "prąd" z aku bedzie ci znikać i oczy boleć wieczorami. Nie wiem co ma boczny sonar do szukania twardości dna i kształtu przy szukaniu sandaczy. Co do trollingu, mogę to jakoś zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Na bocznym zobaczysz ryby stojące nad dnem. Poza tym wszelkie zagłębienia dna, konary, kamienie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Na pewno szybciej "prąd" z aku bedzie ci znikać i oczy boleć wieczorami. Nie wiem co ma boczny sonar do szukania twardości dna i kształtu przy szukaniu sandaczy. Co do trollingu, mogę to jakoś zrozumieć.Czyli sugerujesz że niewiele sobie "polepszę",a wręcz przeciwnie wymieniając Marka 5x na w/w model Garmina? Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Na pewno szybciej "prąd" z aku bedzie ci znikać i oczy boleć wieczorami. Nie wiem co ma boczny sonar do szukania twardości dna i kształtu przy szukaniu sandaczy. Co do trollingu, mogę to jakoś zrozumieć.boczny sonar ma to do siebie , ze przed wszystkim zobaczysz uksztaltowanie dna na sporej polaci . Czego nie zobrazuje ci DSI ani tradycyjna wiazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 boczny sonar ma to do siebie , ze przed wszystkim zobaczysz uksztaltowanie dna na sporej polaci . Czego nie zobrazuje ci DSI ani tradycyjna wiazkaPopieram. Uważam, że przy połowie sandaczy to bardzo przydatna rzecz. Bardziej się przyda niż w głebokim trollu. Tam używam tradycyjnego widoku i DSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 To ja inaczej,czy boczny sonar na łowiskach głębokich 20m+ też będzie pomocny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 W takim razie Panowie,który ma na sprzedaż coś z bocznym sonarem do 1500zl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Dorzuć 1100 i będziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 To ja inaczej,czy boczny sonar na łowiskach głębokich 20m+ też będzie pomocny?Pytasz o szukanie sandaczy czy troll? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Pytam ,czy mi się przyda na takiej wodzie,chodzi mi o obraz dna przy dużych głębokościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o trolla to przy pływaniu wiesz po której stronie jest ławica i drapieżniki. I poprawiasz .Tylko do tego używam SI na takich głębokościach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Boczny sonar im głębiej tym zazwyczaj wiekszy zasięg . Na płytkich łowiskach 2m zazwyczaj u mnie wiązka obrazuje ładnie do 30m na boki. Tylko boczny sonar w każdej postaci ( tradycyjny panoptix i ss3d ) pokaże ci ukształtowanie dna. Reszta to praktycznie widok w dol pod.łódź jak.chcesz podziwiać widoki dna to dołożyć i nie będziesz żałował . Pogladaj sobie zzuty ekranowe w sieci z bocznego sonaru i odpowiesz sam sobie na to czy Ci się przyda Edytowane 24 Czerwca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam Prosiłbym o pomoc w wyborze echosondy. Obecnie używam pontonu do łowienia na fiordach Norweskich ( głębokość w niektórych miejscach ponad 100-200m) i rzekach. Zastanawiam sie nad Garmin Striker 4dv, zależy mi na GPS ( nie koniecznie na mapach), w przyszłym roku planuje zakup lodzi lub małego jachtu i chciałbym wybrać coś "przyszłościowego", warto brać sondę z mapami (np. echoMAP™ CHIRP 42dv )? czy lepiej używać do tego telefonu czy kupić osobne urządzenie? a może jakaś inna echosonda? dziekuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Kup echo z gps i nie baw się w żadne telefony. Bądź osobny ploter gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi