Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Masz na myśli gościa , co do zdjęć z neta gada?

Powiem tak,że przełomu nie spodziewam się bo widziałem ceny nowych przetworników, zanim usunęli linki. Jest kilka ciekawostek, ale póki co nie ma potwierdzenia, a nawet jakby było, to nie bedę nic wrzucał, bo 2lata temu miałem korespondencję z panami z PP, którzy nie życzyli sobie m.in. tutaj publikacji o nowościach przed oficjalnym release. 

Tak, tego miałem na myśli. Plus informacje z forum BBC.

Ciekawe z tym PP...

• 0

Było, minęło. Usunąłem wtedy zdjęcia u siebie z bloga, publikacji na fp, a tutaj nie zawracalem głowy mod teamowi. 

Tekst pozostał, bo to były moje przewidywania niepoparte twardymi danymi. 

Odnośnie samego sprzętu- wygląda na to,że Navico odrobiło lekcje i nadrabia do konkurencji dystans. Nowy przetwornik jest chirpowany na boki i w dół ,co samo w sobie oznacza poprawę obrazu. A jeśli dodać do tego standardową jakość obrazu na bocznym, która w sprzętach od nich sprawdza się bardzo ładnie tam gdzie miekkie dno- będzie dobrze. 

Ja chciałbym osobiście mniejszego ekranu w full hd, bo do tej pory była to u nich tylko 16tka, oprócz tego lepszy sonar tradycyjny niż jest od 10 lat Udawany chirp to udawany chirp, szeroka wiązka to przeszłość w 2d. 

• 0

Szukaj ultry w Szwecji, tam co prawda z gt54 jest po niecałe 6k, A to dobry ekran jest

Overkilem w Garminie to jest Gpsmap 8410 xsv bo ma jeszcze więćej pxl niż ultra :)

Do mnie dziś przyszły zabawki ze Szwecji . Ogólnie jestem zadowolony z doradztwa(ULTRA102). Paragonu tylko nie widzę ale może dotrze e-mailem. W każdym bądź razie jakby ktoś się interesował to wysyłają szybko to co zamówione.

We wtyczce zasilanie są 4 przewody.Rozumiem aby załączyć zasilanie wykorzystuje się tylko czerwony i czarny a niebieski i brązowy jest do NMEA?

Edytowane przez Jacky X

• 0

Do mnie dziś przyszły zabawki ze Szwecji . Ogólnie jestem zadowolony z doradztwa(ULTRA102). Paragonu tylko nie widzę ale może dotrze e-mailem. W każdym bądź razie jakby ktoś się interesował to wysyłają szybko to co zamówione.

We wtyczce zasilanie są 4 przewody.Rozumiem aby załączyć zasilanie wykorzystuje się tylko czerwony i czarny a niebieski i brązowy jest do NMEA?

Tak .

• 0

Jak by ktoś jeszcze szukał Echomap Ultra 102sv z GT54, to tu jest chyba najtańsza oferta z darmową wysyłką (cena jest ceną brutto): https://www.ruoto.fi/en/marine/garmin-echomap-ultra-102sv-gt54-transducer/p/753759212889/753759212889/

Czy ktoś tutaj kupował? U mnie mbank zablokowal transakcje i w ogole dostep do serwisu internetowego mbank dla mojego konta -> ze wzgledow bezpieczenstwa.

Wszystko z powodu proby platnosci dla tego sklepu, byc moze jakies nieporozumienie.

Czy ktos tutaj kupowal?

• 0

U nas na większe obiżki bym nie liczył, zagraniczne nie mają menu PL i trzeba się nakombinować, by to uzyskać lub po prosut zapłacić za kod odblokowujący język.

Takie echo musi trafić do serwisu by uzyskać polską wersję językową? Czy kupujemy kod i gdzieś go wbijamy? Jaki to mniej - więcej koszt, wiecie może ? Edytowane przez amalker

• 0

Witam , 

Zastanawiam sie nad swoją 1 echosondą rozważam nad trzema echosondami , możecie mi napisać do każdej za i przeciw i co byście wybrali  

1.Echosonda LOWRANCE HDS LIVE 9 ROW Active Imaging 3-in-1

2..ECHOMAP™ 92sv Z przetwornikiem GT56UHD-TM

3.LOWRANCE Elite FS 9 Active Imaging 3-in-1 ROW

Prosze wasze za i przeciw , co wybrać ?  , głównie łowie na Jeziorach 

• 0

Witam , 

Zastanawiam sie nad swoją 1 echosondą rozważam nad trzema echosondami , możecie mi napisać do każdej za i przeciw i co byście wybrali  

2..ECHOMAP™ 92sv Z przetwornikiem GT56UHD-TM

Prosze wasze za i przeciw , co wybrać ?  , głównie łowie na Jeziorach 

Porównujesz echa z różnych półek: o ile EchoMap można porównać do Elite FS to HDS to już zupełnie inna półka to jak golf i passat.

Z tego grona HDS jest najlepszy

• 0

Witam ,

2..ECHOMAP[emoji769] 92sv Z przetwornikiem GT56UHD-TM

Prosze wasze za i przeciw , co wybrać ? , głównie łowie na Jeziorach

Zaczekać na nowego HDS-a. 1XII premiera.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

Tak z ciekawości, gdyby ta lista miała jeszcze punkt 4. Garmin ECHOMAP Ultra 102sv GT54UHD, także wybralibyście HDS, przy obecnych promocjach są to podobne budżety... (?)

W tamtych stronach od promo na ultry, hdsy9 kosztują niewiele więcej.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1