meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darkonis Opublikowano 20 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 Maciej K. Dzieki za info . Lòdka raczej uniwersalna 4-4,5m (z 300-400kg z osprzętęm itd) bo dużo mam strefy ciszy i dlatego myślałem o mocniejszej dziobòwce większym aku żeby nie walić 3 silnika, ale jak zrywa się na kotwie to chyba trzeba bedzie wziac 55lbs jakiś i normalnie z tyłu dodatkowy elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darkonis Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Dobra zamòwiłem tą 9 cali Gpsmap 923xsv z gt 56 bo przeskok cenowy miedzy 9 cali a 12 to jednak jest i chyba lepiej iść w 2 monitorki w przyszłości jak jeden duży drogi. To z budżetu zostało jeszcze na live jakiegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tarzan73 Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Cześćzastanawiam się nad kupnem echo, niekoniecznie do połowu ryb ale nie bardzo wiem kto mógłby mi lepiej pomóc Główny cel to prędkość głębokość - więc niby cokolwiek mógłbym wziąć.Jednak podoba mi się ten widok boczny i oglądanie sobie dna i różnych rzeczy które są tam zatopione. Nie myślę tylko o sobie ale także o dzieciach to może być fajne urozmaicenie ze starym na łódce. Akwen jest duży i różne rzeczy tam się działy i tonęły przez wieki (podobno, chętnie poszukam i sam zobaczę). Jest to ok 900ha a największa głębokość to 52 metry, średnia koło 15, dużo to jednak 20-40 m Np. HB Helix MSI pisze o zasięgu 125 stóp (poniżej 40m) zarówno w dół jak i w bok - pytanie czy na 40+ metrach coś się wyświetla czy w ogóle jest czarno - a na SV to w ogóle uwzględniając kąty to jest od 25m czarno i nic nie widać MSI+ ma już 200 (ok 60m) czyli coś tam bym widział w dół i po 10-15 m w bok na największej głębokości. Garmin striker SV przetwornik GT 52 SV i CV500 stóp w dół 800 stópRozważałem G Striker 9SV albo HB Helix 7 msi i budżet w okolicach 3kSkłaniałem się do HB bo lepszy SV i wyświetlaczale musiałbym iść w okolice 5k i co najmniej 8cali z MSI+ i to na styk i tak by te głębokości łapało Pytanie czy Garmin tak pisze czy faktycznie na 40m daje radę coś pokazać. Natomiast zakładam, że czasem płyniecie przez głębinę i widzicie co pokazuje i co widać Czy ja po prostu sobie coś nawyobrażałem na podstawie zdjęć marketingowców i realnie na 20-30 m to może autobus bym zobaczył zatopiony ale nic mniejszego nie mam szans? Kolejna sprawa to czy do HB muszę dokupić kartę by mieć mapę i oznaczać na niej pkt w które chcę wrócić?Na garminie jak rozumiem jest to już od razu. Prośba o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Cześćzastanawiam się nad kupnem echo, niekoniecznie do połowu ryb ale nie bardzo wiem kto mógłby mi lepiej pomóc Główny cel to prędkość głębokość - więc niby cokolwiek mógłbym wziąć.Jednak podoba mi się ten widok boczny i oglądanie sobie dna i różnych rzeczy które są tam zatopione. Nie myślę tylko o sobie ale także o dzieciach to może być fajne urozmaicenie ze starym na łódce. Akwen jest duży i różne rzeczy tam się działy i tonęły przez wieki (podobno, chętnie poszukam i sam zobaczę). Jest to ok 900ha a największa głębokość to 52 metry, średnia koło 15, dużo to jednak 20-40 m Np. HB Helix MSI pisze o zasięgu 125 stóp (poniżej 40m) zarówno w dół jak i w bok - pytanie czy na 40+ metrach coś się wyświetla czy w ogóle jest czarno - a na SV to w ogóle uwzględniając kąty to jest od 25m czarno i nic nie widać MSI+ ma już 200 (ok 60m) czyli coś tam bym widział w dół i po 10-15 m w bok na największej głębokości. Garmin striker SV przetwornik GT 52 SV i CV500 stóp w dół 800 stóp Rozważałem G Striker 9SV albo HB Helix 7 msi i budżet w okolicach 3kSkłaniałem się do HB bo lepszy SV i wyświetlaczale musiałbym iść w okolice 5k i co najmniej 8cali z MSI+ i to na styk i tak by te głębokości łapało Pytanie czy Garmin tak pisze czy faktycznie na 40m daje radę coś pokazać. Natomiast zakładam, że czasem płyniecie przez głębinę i widzicie co pokazuje i co widać Czy ja po prostu sobie coś nawyobrażałem na podstawie zdjęć marketingowców i realnie na 20-30 m to może autobus bym zobaczył zatopiony ale nic mniejszego nie mam szans? Kolejna sprawa to czy do HB muszę dokupić kartę by mieć mapę i oznaczać na niej pkt w które chcę wrócić?Na garminie jak rozumiem jest to już od razu. Prośba o radęAlbo Striker 9 albo używana Elite TI2 9 cali bo przy tak dużych głębokościach a co za tym idzie zasięgu na boki - niewiele zobaczysz na 7 calach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tarzan73 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Dziękuję To pewnie Stiker 9 na początek będzie. Jako, że się nie znam to wolę na razie w używki nie wchodzić.Kiedyś może coś większego używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brek69 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 witam, jaką kupić pierwszą echosondę, na początek przygody z nią?Będzie tylko używana na warcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Eagle 9/Striker 9 Opływałem tego następce hooka i jest ok z obrazem, pxl 600 w pionie daje dobry efekt na obrazowaniu bocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tarzan73 Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Maćku Tak dla przypomnienia mi chodzi bardziej o dno i rzeczy które tam się znajdują niż ryby to jednak striker 9sv, a nie EAGLE 9 (wg nich do głębokości 18m) Ekran dużo lepszy ale szkoda, że nie dotykowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Podłączę się pod temat.Helix 9 cali czy elitka fs też 9 cali?Na więcej cali brak kasyJakaś mapa gotowa jedynie potrzebna. żadnego rysowania map nie będę potrzebował.ma pokazywać do około 40 metrów w dół. Połów ryb pelagicznych.Z porad Kuby S. Ma mieć jak najszerszy stożek plus niskie częstotliwościGarmina nie lubię więc nie biorę pod uwagę.Udało się naciągnąć trochę budżet. Mam do wybory hds 9 pro lub hds live 12Co byście wybrali z takiej opcji?obie są w zbliżonej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Jak tylko jedno echo to 12 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Jak tylko jedno echo to 12 caliI tak się stało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Taka przestroga , ja już po urlopie , ale przyjechał człowiek na 4 dni na ryby z echosondą kupił używkę , ale jak nówka i lipa . Ta miała przyssawki do przetwornika , łódka stała na wodzie i nie szło tego przykleić , wkurzony pływał bez echosondy . Koledzy trzeba brać na to poprawkę , czyściłem swoją co dzięnnie inaczej łódka by zarosła od glonów które ciężko się czyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Jak już jestem na stronie podzielę się spostrzeżeniami , mam echosondę i w tym roku kupiłem kamerkę podwodną i żadne echo nie pokaże tego co kamera . Łowiłem na 8 m twarde równe dno tak pokazywało echo , ale na kamerze zobaczyłem jak dno jest pofałdowane i do tego jaki jest tam prąd wody . Okonie i ciekawskie płocie musiały szybko machać płetwami żeby stać w miejscu . I teraz wiem że moja ciężka zanęta na dnie zaległa kilkanaście metrów dalej niż myślałem co potwierdziło się gdy rzuciłem zestaw całkiem w bok . Nagrałem filmik ale jest za duży i nie mogę go pokazać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tarzan73 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Jak już jestem na stronie podzielę się spostrzeżeniami , mam echosondę i w tym roku kupiłem kamerkę podwodną i żadne echo nie pokaże tego co kamera . Łowiłem na 8 m twarde równe dno tak pokazywało echo , ale na kamerze zobaczyłem jak dno jest pofałdowane i do tego jaki jest tam prąd wody . Okonie i ciekawskie płocie musiały szybko machać płetwami żeby stać w miejscu . I teraz wiem że moja ciężka zanęta na dnie zaległa kilkanaście metrów dalej niż myślałem co potwierdziło się gdy rzuciłem zestaw całkiem w bok . Nagrałem filmik ale jest za duży i nie mogę go pokazać A co to za kamerka - można link poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 VIEWEYE kamerkę kupiłem za 600 zł na ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Taka ciekawostka. Chińczycy testują swojego panoptix'a bez black boxa i jako ekran ipad lub iphone Ciekawe jaka będzie cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Taka ciekawostka. Chińczycy testują swojego panoptix'a bez black boxa i jako ekran ipad lub iphone Ciekawe jaka będzie cena. no ale to nie jest sprzęt Garmina- a o tym wątek idzie. Poproś o przeniesienie do ogólnego- wybór echosondy. A co do tego wynalazku, to sprawa sprowadza się do jasnego wyświetlacza, który kosztuje niewiele mniej niż echosonda. Druga sprawa jest natury transmisji danych. Podczas mirrora ekranu na smartfon jest lagowanie czy to w Garminie, czy to w Lowrance. Jestem ciekaw jak Chińczycy zrobili to u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Sądzę, że czajnicy będą mieli problem z dystrybucją że względu na patenty i inne takie. Będzie można zamówić tylko z Chin i z ograniczonym wsparciem. Jak zrobią wersję na Androida, a to nieuniknione, to mocno namieszają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Chinole mają już wbite kliny w Europę. Przenoszenie produkcji do Chin było początkiem procesu. Obniżenie kosztów produkcji musi się prędzej czy później negatywnie odbić na firmach w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Europa nie ma szans konkurować cenami z Azją. Jedynie może konkurować jakością i serwisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Sądzę, że czajnicy będą mieli problem z dystrybucją że względu na patenty i inne takie. Będzie można zamówić tylko z Chin i z ograniczonym wsparciem. Jak zrobią wersję na Androida, a to nieuniknione, to mocno namieszają.Na chwilę obecną nie ma na to jeszcze ceny, i jak mówisz- będą incydenty przy wprowadzeniu tego na rynki zewnętrzne od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Tak jak w gospodarce i w polityce. Zrobili olimpiadę i jednocześnie działaly i działają tam zbrodnicze obozy koncentracyjne. Na incydentach się skończy. Kto zatrzyma Azjatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2024 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2024 Wiatam wsztkich forumowiczów. Nadszedł ten czas by zmienić swoje wysłużonego stikera na coś lepszego przyłosciowo pod technologie liv.Chcial bym prosić o pomoc w dokonaniu wyboru i objaśnieniu co będzie jepszym rozwiązaniem. Zastanawiam się nad wypoborem miedzu tymi urzadeniami:Lowrenc hds12 liveGarmin echomap ultra 122svGarnin gpsmap 1223xsv lub gpsmap 4810xsv( jaka jest różnica między tymi modelami czy warto dopłacić?)Pływam głównie po malych i dużych wodach wami i mazur. Chodzi mi o rozsądny stosunek ceny do jakości otrzymanego produku i jakości obrazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasazer Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Cześć.Mam możliwość zakupu w dobrych pieniądzach echomap uhd 102sv. Pytanie czy ten model obsłuży przetwornik GT40 który posiadam? Czy taki zestaw ma sens?Jak w UHD wygląda sytuacja z mapami, kupuje się wybrany obszar z subskrypcja na rok?Sory za głupie pytania ale do tej pory miałem styczność tylko ze Steikerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi