meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Cześć.Mam możliwość zakupu w dobrych pieniądzach echomap uhd 102sv. Pytanie czy ten model obsłuży przetwornik GT40 który posiadam? Czy taki zestaw ma sens?Jak w UHD wygląda sytuacja z mapami, kupuje się wybrany obszar z subskrypcja na rok?Sory za głupie pytania ale do tej pory miałem styczność tylko ze Steikerem.Zadziała, mapy kupujesz w sklepie gotową kartę Garmin Navionics lub Bluechart G3 i działa to cały czas i po okresie subskrypcji ale nie możesz po niej pobierać aktualizacji map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasazer Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Zadziała, mapy kupujesz w sklepie gotową kartę Garmin Navionics lub Bluechart G3 i działa to cały czas i po okresie subskrypcji ale nie możesz po niej pobierać aktualizacji mapDziękuję za informację Powiedz mi proszę jeszcze jaką pojemność akumulatora dla takiego ekranu na 10 godzin pływania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Dziękuję za informację Powiedz mi proszę jeszcze jaką pojemność akumulatora dla takiego ekranu na 10 godzin pływania ? 30ah w każdej sytuacji wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Mam pytanie.czy gpsmapa i echomapa spięte razem w sieć są kompatybilne? w sensie czy będe mógł dowolnie wyświetlać mapę - sonar tradycyjny/boczny - obraz z panoptixa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Nie są. Natychmiast wyskoczy komunikat o niekompatybilnbym przetworniku i ekrany zostaną zablokowane. Można łączyć z danej serii urządzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Ale dziadostwo Czyli zostaje opcja np. na gpsmap tylko panoptix a na echomapie reszta. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Ale dziadostwo Czyli zostaje opcja np. na gpsmap tylko panoptix a na echomapie reszta. Dzięki.Kolego, żadne dziadostwo tylko konsekwencja różnych firmware w ekranach ale pewnie i polityki biznesowej. Humminbirdy Helixy również nie gadają z Solixami czy Apexami bezpośrednio po kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej1979 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Witam Panowie,pryszedł cza na zmianę sprzętu,więc proszę o poradę. Aktiv target 2 plus HDS pro czy gpsmap1223 plus lvs34?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Maciek, jeśli priorytetem jest live to moim zdaniem zdecydowanie Garmin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2024 Miałem okazję polowiec na AT2 i robi to mega robotę. Mam 34 i też git. Na at2 obrazy bardziej odseparowane wydają się itd. Jak głównie zależy ci na live to sugerował bym się w tym przypadku cena za zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej1979 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 No faktycznie priorytetem w nowym sprzęcie będzie live.Niby Garmin lepszy, ale lowrence na obecną chwilę daje w lepszej cenie ekran full hd. A może macie jakieś sugestie do konkretnego zestawu,w najlepszej relacji cena jakość z ukierunkowaniem na live. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Nie powiedział bym że garmin jest lepszy. Od at1 napewno ale porównując do at2 to jest już równo. Jak dla mnie at2 daje przyjemniejszy obraz. Ale osobiście czekam na nowy live z HB z nadzieją że będzie kozak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) No HB by mogło coś w końcu pokazać , bo trochę odstają od konkurencji w live . Pożyjemy , zobaczymy może w 2025 coś zaprezentują . Pierwsze co powinni uczynić to soft zmienić , bo dotychczasowy solix/apex tj. Dramat Edytowane 17 Listopada 2024 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Czekam właśnie z nadzieją na live od HB żeby spiąć resztę do kupy w sieć one boat. A lvs poleci do Żyda. O ile live z HB będzie sensowny. Żeby utrzymać się w stawce muszą coś wypuścić. Choć ju i tak live jest mega rozwinięty u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) Maćku jakie masz zdanie o lowrance 12/16 hds pro? Edytowane 17 Listopada 2024 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej1979 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Jeśli to pytanie do mnie,to zdania nie mam żadnego.Jedyny lowrence jaki miałem w posiadaniu to mark5 ,teraz mam Garmin vivid9 i złego słowa nie powiem .Jedyna żecz jeka mnie kieruje w stronę 12 HDS pro to cena,bo 8412 wypada drożej.Ale myślę że przeskok jakościowy z vivida będzie odczuwalny obojętnie co wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 (edytowane) No faktycznie priorytetem w nowym sprzęcie będzie live.Niby Garmin lepszy, ale lowrence na obecną chwilę daje w lepszej cenie ekran full hd.A może macie jakieś sugestie do konkretnego zestawu,w najlepszej relacji cena jakość z ukierunkowaniem na live.PozdrawiamTechnologicznie lepszy - nie ma wątpliwości, bo używa technologii, które częściowo skutecznie opatentował i konkurencja nie może używać, ale...Moim zdaniem AT2 plus echo z serii Pro bardzo, ale to bardzo niewiele odstaje od Garmina, za to moje oko - subiektywna opinia - widzi na Lowrance trochę lepiej. Tylko, że ja mam i wadę wzroku i drugą czyli astygmatyzm i zwyczajnie po prostu przyjemniej mi sie patrzy na Lowrance.Pamiętajcie o jednym - nadal seria z LVS 32 nie jest gorsza w skuteczności. To wędkarz i jego umiejętności decydują o tym, co jest lepsze dla niego a nie sprzęt.Moim zdaniem.Pływam z klientami na różnych sprzętach i naprawdę wielokrotnie widzę, że ludzie dają radę na pierwszych edycjach. No może poza AT 1 - to akurat paździerz jakich mało. Wciąż - moje zdanie.Czasem siadam na łódkę, gdzie mamy dla gości Garmina Strikera 9 cali i też sobie radzę z wędkowaniem. Obsługa nie taka, jakość nie taka ale pamiętajmy że nie tak dawno używaliśmy czarnobiałych, często 4 calowych echosond i łowiliśmy ryby. Trochę zrobiło się gonienie króliczka chyba... Edytowane 17 Listopada 2024 przez Dano. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 W punkt powiedziane. Mam 34 ale na at2 łowiło mi się zdecydowanie przyjemniej. Co do wyboru 32/34 to jakJest kasa lepiej uderzyć jednak w 34 bo jest wsparcie dla tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P487 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Przeczytałem kilka ostatnich stron i nie trafiłem nic w moim zasięgu co ma najlepszy stosunek cena do jakości do trollingu? Jezioro z zarośniętym dnem, 300ha do 10m. Cena wiadomo im niższa tym lepsza natomiast jak jest coś co zdecydowanie warto mieć to zapłacę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Przeczytałem kilka ostatnich stron i nie trafiłem nic w moim zasięgu co ma najlepszy stosunek cena do jakości do trollingu? Jezioro z zarośniętym dnem, 300ha do 10m. Cena wiadomo im niższa tym lepsza natomiast jak jest coś co zdecydowanie warto mieć to zapłacę Obecnie najlepsza cena do jakości to Humminbird Helix 9msi G4jeśli nie ten to Striker 9 lub Eagle 9 TS HD Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 P487 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Dzięki! Za pomoc akurat przez święta będę miał czas zeby poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wolti Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Teraz jest mega dobra cena na Strikera 9 do 31 grudnia- sam przepłaciłem w październiku 200zł .I serdecznie ją polecam - ja się nie znam - ale spotkałem gościa na rybach kupił nowego Lowerenca za ok. 3000zł (chyba Hook Reveal )i pomacał mojego i mówi ,ze żałuje ,ze kupił swoją moja dużo lepsza i tańsza . Edytowane 24 Grudnia 2024 przez Wolti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Teraz jest mega dobra cena na Strikera 9 do 31 grudnia- sam przepłaciłem w październiku 200zł .I serdecznie ją polecam - ja się nie znam - ale spotkałem gościa na rybach kupił nowego Lowerenca za ok. 3000zł (chyba Hook Reveal )i pomacał mojego i mówi ,ze żałuje ,ze kupił swoją moja dużo lepsza i tańsza . Jak jest coś w promocji- może być za chwilę nowe wcielenie tego sprzętu i zależnie czy masz czas i pieniądz( bo nowośći droższe) to czasami warto poczekać, bo różnica w cenie może oznaczać poprawę jakości obrazu itp. Reveal wyszedł średnio mocno, Eagle jest dużo lepszy w wariancie TS i moje subiektywne ratingi plasują go jako nr1 w cenie do 4tys obecnie. Chyba że jest jakaś promocja na elite FS i poniżej 5k mocno- wtedy ona lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzegorzw1990 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Proszę o poradę w wyborze pomiędzy:1. Garmin Echomap Ultra 102sv + LVS342. Garmin GPSmap 923xvs + LVS34 Mam okazję kupić je w podobnych kwotach więc pytam tylko o stronę techniczną które echo będzie lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Proszę o poradę w wyborze pomiędzy:1. Garmin Echomap Ultra 102sv + LVS342. Garmin GPSmap 923xvs + LVS34 Mam okazję kupić je w podobnych kwotach więc pytam tylko o stronę techniczną które echo będzie lepszym wyboremGpsmap jest lepszym ekranem, wydajniejszym sprzętowo, ale ultra po prostu wygodniejsza. Odpinasz ekran, masz przyciski sterujące do obsługi. Z gpsmap można za to obraz do apki udostępnić- jeśli ma to znaczenie jakiekolwiek dla ciebie. i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi