meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 To co na 7 cali ? max 3000. juz na osprzęt dołożeOpcje to Lowrance Elite 7X CHIRPRaymarine Dragonfly 7garmin striker 7sv na olx jest za 2800 tylko ten przetwornik na moje wody chyba zawąski Pływał będę raczej na płytkich wodach , małe zaporówki na bobrze , no na pilichowicach , odra , jeziorka . raczej do szukania ryb , ale ten SI mnie męczy i myślę że by się przydał bardziej niż gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Czy jednak 5 cali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Poszukaj używanej 7hdi bądź chrip z gps do 3000 spokojnie się zmiescisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Psulek ma nową striker 7sv za 2800:zł.Warto bo masz boczny Sonar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 No rozważałem ją ale wąski stożek a ja raczej płytko pływam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Znaczące różnice między 7 HDI a 7 CHIRP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Różni się tylko softem w echu. W menu częstotliwości przetwornika dochodzi nam wybór 3 x Chirpa różnej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Różni się tylko softem w echu. W menu częstotliwości przetwornika dochodzi nam wybór 3 x Chirpa różnej mocy. @ptychoNie tylko softem, Elite CHIRP miała szybszy procek i wiecej pamieci, niz HDISzczególnie to było widać przy pracy na mapach w wersji z GPS. Aczkolwiek dla "dużych" map szczegółnie rastrowych przydało by sie jeszce wiecej. @Tubyleczbieraj kasę i kupuj tylko echo z GPS, nie chodzi tu tylko możliwości GPSu ale i o obsługę map (jest coraz wiecej map do pobrania za darmo z sieci) i możliwość transferu danych.Tylko echosondy z GPS pozwalają na samodzielną aktualizację oprogramowania a to bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 [quote name="Tubylec1982" post="1958587" garmin striker 7sv na olx jest za 2800 tylko ten przetwornik na moje wody chyba zawąski Pływał będę raczej na płytkich wodach , małe zaporówki na bobrze , no na pilichowicach , odra , jeziorka . raczej do szukania ryb , ale ten SI mnie męczy i myślę że by się przydał bardziej niż gps To nie jest kwestia płytki/głęboko. Szeroki stożek jest do szukania ryb w toni. To co przy dnie pokaże ci gorzej niż wąski w praktycznie każdej sytuacji. IMHO - sonar boczny mimo wszystko przeważa szalę. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Bry wieczor wszystkim Powoli zbliżamy się do jesiennego eldorada wiec i przyszedl czas na zakup echosondy. Echa będę używał na akwenach ok 200ha na głębokościach do 13m, do połowu sandaczy. Zależy mi na tym aby posiadało sonar boczny oraz min 7 cali. Będę też chciał robić mapki jezior. Cena jaką moge przeznaczyć to 3.5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 na ebayu Lowrance 7Ti lub Garmin 71SV nowe, lub szukać używek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tubylec1982 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Wiesz co tak patrze że to robienie mapki jezior to nie takie łatwe a radze sobie z komputerami . Jak bym miał wybierać jeszcze raz to olał bym gps ciepłym moczem a wolał boczny sonar. Ale takich echo nie ma z normalnym + si bez gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Jak chcesz łatwo garmin sam ci namaluje to co spływasz a resztę wyliczy. A w lowrance możesz na ig wysłać i dostaniesz gotowa. Jak chcesz mapę pikna ładna kolorowa i dokładna to nie ma ze boli dr deep albo reefmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Wiesz co tak patrze że to robienie mapki jezior to nie takie łatwe a radze sobie z komputerami . Jak bym miał wybierać jeszcze raz to olał bym gps ciepłym moczem a wolał boczny sonar. Ale takich echo nie ma z normalnym + si bez gps jest. Striker 7SV, masz boczny sonar i dwa pozostałe obrazowania a GPS tylko do miejscówek ale nikt nie każe Ci go używaćDo tego jak pisał siarq w Lorance 7Ti zrzucasz logi do kompa i wysyłasz do Insigth Genesis, zwykle na drugi dzień masz już je obrobione, cała operacja to włożenie karty do kompa podłączonego do netu i wybranie plików do wysłania. Dla bardziej leniwych możesz wysyłać wprost z urządzenia jak podłączysz je do netu Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Jest tylko mały problem - mapki z IG są dostępne publicznie. Pytanie czy chcemy wspomagać konkurencję. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Paweł, a żeby używać Reefnastera czy DR Depth trzeba mieć komputer i kupić licencje oraz mieć czas na pracę nad mapami, zaś mapy z Garminów to estetyczna porażka, W IG mozesz za 99 USD kupić konto Private na rok, zrobić mapy i mieć tylko dla siebie. Zawsze będzie jakieś "ale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 wuran, nie zgodzę się. Moim zdaniem Garmin obecnie dostarcza najlepszy stosunek ceny do funkcjonalności. Oczywiście mapki z quickdraw nie wyglądają tak ładnie jak z reef mastera, ale robią się same i nie trzeba mieć prawie żadnej wiedzy. Z IG niby ładnie, ale dzielisz się ze wszystkimi - również mięsiarzami i kłusownikami. Oczywiście zawsze jest coś za coś, ale uważam, że forma nie powinna górować nad treścią. Każde rozwiązanie spełni powierzone zadanie, ale albo trzeba będzie za to bulić, albo pogodzić się z ekshibicjonizmem miejscówkami albo przymknąć oko na brak wodotrysków. IMHO - Garmin góruje ze względu na łatwość obsługi i poufność. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 I cena za nim przemawia. Osobiście gdybym nie bawił się w rm logi mapy i te pierdy . To wybrał bym garmina. Chociaż już w nowej wersji rm można ponoć robić tracki dla garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam, pytanie do Was, jest to moja 1 echosonda co chce kupić. Będę pływał po rzekach ale i też jeziorach. Echo musi mieć Sideview. Jestem prawie przekonany by kupić Garmin strike 7 sv.. ale sporo kolegów poleca stajnie Lowrance. co byście polecili podobnego do tego garmina z Lowrance, lub Humanbird czy jak to się pisz:) podkreślam że map raczej nie będę rysować, przynajmniej nie na poczatku... proszę o podpowiedzi będzie łatwiej kupić. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Sprawdź Simrad GO7 XSE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 p. s. ogólnie większości spininguje, może od czasu do czasu trolling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawcanerki Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Sprawdź Simrad GO7 XSE.a co to za firma, pierwsze słyszę ceny widzę zbliżone do Lowrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Simrad to grupa navico prawie identyczne jak lowrance te same mapy soft podobne. Fajny sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Simrad to grupa navico prawie identyczne jak lowrance te same mapy soft podobne. Fajny sprzetDokładnie. GO7 XSE w najwyższej opcji ma przetwornik Lowrance Totalscan, czyli ten sam który ma Lowrance Elite 7TI, przy czym Simrad ma wyświetlacz wielodotykowy (m.in. powiększanie dwoma palcami), może zapisać więcej waypointów, no i jest tańszy od Elite 7 TI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Muszę powiedzieć że opcja ciekawa i chyba w prowadzę do oferty. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Września 2016 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi