meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Mapa to podstawa . Raz ze bezpieczniej zawsze wrócisz we mgle czy jak się pływa pierwszy raz na nowej wodzie. A dwa ze łowisz tam gdzie zaplanujesz a nie przypadkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Tak jest.Mimo to od lat zawsze w skrzynce mam zwykły harcerski kompas i głośny gwizdek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adaśko Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Warto inwestować w echo z bocznym sonarem jak jego główne przeznaczenie będzie na jeziorku 2,5-3,5m głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Jak ma więcej niż 100 x 100 metrów to warto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Czy ktoś z kolegów wie, bądź ma informacje, czy Garmin zamierza wypuścić aplikacje, program do obróbki danych z QuickDraw Contours na komputerze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Na reefmaster.com.au Mat kiedyś pisał że póki co garmin nie wyraził zainteresowania współpracy z nimi . Może coś wypuszcza . Chociaż wedlug mnie lepiej by zrobili gdyby weszli we współpracę z rm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Posiadam super mapkę mojego bajorka.Zastanawiam się nad zakupem Lowrance 5 z GPS...Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Posiadam super mapkę mojego bajorka.Zastanawiam się nad zakupem Lowrance 5 z GPS...Ktoś coś?ktos cos co ? jaka lowrance 5 z gps ? ti hdi czy co ? rozwin swoja mysl... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Przeniesione do działu "giełda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 W temacie echosond na polskim rynku jest zamęt i to powodowany przez samych producentów . Nikt nie podaje maksymalnego kąta widzenia przetwornika ,podawane są tylko kąty według przyjętej normy i tak lowrance podaje kąt w miejscu gdzie sygnał spada o 50 proc ,tak samo Garmin ale już humminbird podaje kąt w miejscu gdzie sygnał spada o 90 proc . Tak więc pomimo opisu ze ma 60 stopni jakby według tych samych norm pomierzyć wyjdzie że Humminbird ma stożek najwęższy . Owszem można mówić że przy bocznym sonarze stożek jest nieistotny .To zależy co komu potrzebne . Brak na rynku echa o dużym ekranie ,szerokim stożku w klasycznym sonarze ale bez GPS który nie każdemu jest potrzebny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Może źle szukasz Twierdząc ,że brak echa o dużym ekranie. Są. Modele simrad które. Mają po 24" ,według mnie już większego nie trzeba. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Oprócz dużego ekranu podałem kilka innych funkcji a skreśliłem zbyteczne .Duże to 9 -10 cali bez gps i zbędnych bajerów . Coś jak elite 7 ti z tym że 9-10 calowe bez map i gps a co za tym idzie w cenie do 5 tyś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W temacie echosond na polskim rynku jest zamęt i to powodowany przez samych producentów . Nikt nie podaje maksymalnego kąta widzenia przetwornika ,podawane są tylko kąty według przyjętej normy i tak lowrance podaje kąt w miejscu gdzie sygnał spada o 50 proc ,tak samo Garmin ale już humminbird podaje kąt w miejscu gdzie sygnał spada o 90 proc . Tak więc pomimo opisu ze ma 60 stopni jakby według tych samych norm pomierzyć wyjdzie że Humminbird ma stożek najwęższy . Owszem można mówić że przy bocznym sonarze stożek jest nieistotny .To zależy co komu potrzebne . Brak na rynku echa o dużym ekranie ,szerokim stożku w klasycznym sonarze ale bez GPS który nie każdemu jest potrzebny .Z tego co pamiętam przetworniki klasyczne w Lowrance miały kąt do około 60 stopni, z dużych bez GPS jest Hook 7x. Jeśli potrzebujesz większy wyświetlacz to w większości przypadków pozostaje wybór echosondy z GPS i nie używanie GPS. Była jeszcze stara 5x Pro ze stożkami 60/120 z przetwornikiem HS-WSBL choć na swojej stronie Lowrance opisuje ten przetwornik z innymi stożkami.Zawsze możesz kupić sondę z obrazowaniem 3D, która z kilku stożków składa obraz dna, większość producentów już taka technologię posiada i te echosondy mają duże ekrany. Tyle, ze nie będzie to klasyczne obrazowanie. To trochę tak jak z magnetofonami ośmiościeżkowymi, odeszły do lamusa i już teraz mamy mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Oprócz dużego ekranu podałem kilka innych funkcji a skreśliłem zbyteczne .Duże to 9 -10 cali bez gps i zbędnych bajerów . Coś jak elite 7 ti z tym że 9-10 calowe bez map i gps a co za tym idzie w cenie do 5 tyś .kup 4 calowe dragonfly z wifi lub inne małe z wifi, dokup tablet 9 cali za 1000 zł i będziesz miał komplet za połowę tej ceny. za resztę dokup mocowania do tabletu i echa oraz zasilenie do nich Edytowane 13 Grudnia 2016 przez wuran 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tusiorro Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 kup 4 calowe dragonfly z wifi lub inne małe z wifi, dokup tablet 9 cali za 1000 zł i będziesz miał komplet za połowę tej ceny. za resztę dokup mocowania do tabletu i echa oraz zasilenie do nichKorzystam z takiego zestawu I jestem zadowolony w 100% Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Potrzebuje echo do polowu suma vertikal, a zarazem do lowienia spod lodu.Glebokosci na jakich najczesciej lowie to max 5m ,rzeki Bug Narew Wisla ,starorzecza oraz Zalew Zegrzynski - czasem mazuryDoradźcie ktora bedzie dla mnie odopowiedniejsza Humminbird Helix 7x SI GPS czy Garmin Striker 7Garmin ma flashera a helix nie wiem czy go posiada obie moge miec praktycznie w tych samych cenach wiec cena nie jest tu wazna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Helix, bez dwóch zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Co sądzicie Humminbird Helix czy OnixProszę o opinię. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Kamil masz te echo ?czy Helix ma flashera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Więc tak .Helix ma bardzo wąskie stożki nie daj się nabrać na to że ma 60 st bo tyle ma przy spadku sygnału o 90 proc ,garmin ma niby 45 st ale przy spadku o 50 proc a faktycznie ma 120 st . Oczywiście garmin z przetwornikiem gt 40 bo z oryginalnym dużo mniej . To nie są echosondy na lód przynajmniej humminbird ma problemy przy temperaturze poniżej zera st .Pojawia się info że przetwornik nie podłączony .Nie mam helixa ale mam jakiegoś starszego HB i tak jest i to nie tylko na moim egzemplarzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Kamil masz te echo ?czy Helix ma flashera ?Helix 5, mam flasher jest, wg producenta wszystkie helixy mają tryb łowienia podlodowego, by łowić wygodniej dobrze mieć przetwornik podlodowy - XI 9 20, gdzie będziesz miał 20 stopni pokrycia dna w trybie flasher i 60 stopni w trybie 2d echa. Poza tym stożkowy kształt ułatwia wędkowanie podlodowe, mniej splątań z zestawem, łatwiejsze manipulacje przetwornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Co sądzicie Humminbird Helix czy OnixProszę o opinię.Większa rozdzielczość vs ekran panorama? Stacjonarny czy mobilny? Ograniczony budżetem czy nie? No i jaka wielkość ekranu? Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ekran 10 ,budżet raczej nie ograniczony :-),zestaw będę przenosił łódz kajak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Patrząc na prostotę obsługi, nowe zabawki dodane do key ficzers to Helix 2GN. Niższy ekran, teoretycznie mniej widzisz w pionie. Nie jestem pewien jak wygląda podział okienek w Onixach, jeżeli tak jak w Helix, to i tak lipa za większe $, bo nie masz możliwości ustawienia dwóch szerokich okien w poziomie - coś jak w HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Helix 10 CHIRP MEGA SI GPS G2N z materiałów, które widziałem zapowiada się rewelacyjnie, szczególnie w zakresie szczegółowości widoku SI. A Onixy podejrzewam, że w przyszłym roku wyjdą nowe, bo zdaje się od 2013 nie było liftingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi