meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Co wybrać HUMMINBIRD 596C HDDI czy Garmin Striker 5dv pomocy bo zwariuję !!! Pomocy kochani koledzy. Chcę kupić echosondę, jedną z tych dwóch.Czym one się różnią bo nie mam pojęcia.Czy przypadkiem humminbird nie ma możliwości robienia map ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Do hm masz mozliwosc zrobienia map z lakemaster i reefmaster . garmin ma swoje oprogramowanie , poki co zamkniete w echu Edytowane 8 Lutego 2017 przez milupa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Do hm masz mozliwosc zrobienia map z lakemaster i reefmaster . garmin ma swoje oprogramowanie , poki co zamkniete w echuZacznijmy od tego, że Striker nie osługuje map. Chyba że urządzenie ma jakiś ukryty level o którym nie wiem. Za to ma GPS z podstawową funkcjonalnością. Ten model HB nie posiada żadnej nawigacji. Edytowane 8 Lutego 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 To temat map z głowy, pozostaje kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 ten model co chcę kupić to jest taki z nawigacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Przecież to jest 597 a nie 596 o którym cały czas piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) No kurcze pomyliłem się jak wklejałem treść nie zdążyłem edytować bo przeniesiono mój temat tutaj.A cho napewno takie czyli 597 https://www.youtube.com/watch?v=ycJowQ1iizs Czasem człowiek się myli. Przepraszam za zamieszanie.Czyli do tego modelu mogę wsadzić kartą z mapą np. Wigier lub Czorsztyna ? Edytowane 8 Lutego 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 a o szczegoly HM zapytaj kolege @Paprykarz, uzytkuje ,handluje zna je na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Już dowiedziałem się sporawo no i pewnie kupię HM. Moze ktoś z forumowiczów ma na zbyciu muszę chyba dać ogloszenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Koledzy którą echosondę z wersji Hook wybrać na kajak? i zimą na lód - mam eTrex30 Garmina to może taką bez GPS czy raczej z GPS ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Jeżeli nie ogranicza Cię kasa za bardzo, to weź lowrance z GPS, im większy ekran, tym więcej zobaczysz detali a i mapa będzie czytelniejsza. Budżetowo to hook4 gps. Na lód wystarczy,ale lepiej sprawić sobie osobny przetwornik podlodowy na pływaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Według mnie echo z gps bardziej poręczne niż osobny odbiornik GPS . Zawsze to 1 urządzenie a nie dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofero Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Ja mam Garmina 301c i bardzo sobie go chwalę ale ja potrzebuję od echa podstawowych danych jak głębokość, ukształtowanie dna a i cena za jaką kupiłem nowe echo była bardzo atrakcyjna. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Przy wyborze trzeba wpierw poczytać trochę o danym sprzęcie .a przede wszystkim widziec czego się od niego oczekuje. Jeśli to ma być tylko głębokość i ukształtowanie dna ,to i hook 3x wystarczy. Jeśli ma być w miarę czytelne to 5" mieć powinno. JAK ma.być si di gps to min 7" jeśli ładna batymetria to hm badz lowrance. Rozwiązań mnóstwo. Wpierw trzeba samemu się okreslic czego potrzebuje . Później budżet i preferencje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofero Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Dokładnie tak jak kolega siarq napisał trzeba najpierw określić z czego jeżeli chodzi o funkcję będzie się korzystać a potem jeszcze wziąć pod uwagę budżet. Jeden chce wydać więcej drugi nie ma takiej możliwości i wtedy pozostaje korzystanie z podstawowych parametrów urządzenia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lutego 2017 przez kristofero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedzi W sumie interesuje mnie tylko głębokość i ukształtowanie dna , a jak przy okazji pokaże jakieś rybki to też dobrze co do map to nie wiem - u nas w PL z batymetrią jest kiepsko , przynajmniej w mojej okolicy - nie wiem też jakie mapy obsługuje takie echo? na pewno jest jakaś ''globalna świata" a więc do doopy ja lubię mapy rastrowe , takie jak mam w eTrex30 , więc myślę że kupię najtańszą wersję hook lub tą z CHIRP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) @buszmen,zajrzyj na Insisgt Genesis do działu Social Map i zobaczysz ile jest map na Lowrance, może coś znajdziesz i w swojej okolicy, wtedy tylko kupujesz kompatybilne echo czyli jakaś Hook 4 lub 5 lub 7 (bez "X" w nazwie) i masz i mapy Edytowane 16 Lutego 2017 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Laska Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Cześć,mam możliwość ściągnąć echo z USA.W moim zakresie $ mam do wyboruHelix 5 CHIRP Sonar/GPS G2 CombolubGarmin Striker 5cv Sonar/GPS Combo Będę pływał najczęściej po nizinnej rzece - Narew okolice Łomży.To pierwsze echo więc proszę o pomoc w wyborze. Z wędkarskim pozdrowieniemMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Oczywiście że humminbird Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Helix 5si Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietro Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 MichałL A nie lepiej z Kanady ? Jednostki metryczne będziesz miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Laska Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Helix 5si Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Herlix 5, model si, jest niestety poza zasięgiem cenowym tj 200$ droższy. mogę wybrać di sonar g2 lub 5 sonar gps combo lub 5 chirp sonar gps g2/combo MichałL A nie lepiej z Kanady ? Jednostki metryczne będziesz miał. Mam rodzinkę, która przyjeżdża z USA. Rozumiem, że wersja amerykańska nie będzie miała metrów tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Niestety nie będzie miała.Wybierz helixa di gps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Laska Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Niestety nie będzie miała.Wybierz helixa di gps. DI nie występuje z GPS.są takie modele: http://www.cabelas.com/product/HUMMINBIRD-HELIX-DI-G/2418554.uts?searchPath=%2Fbrowse.cmd%3FCQ_sort%3DpriceLow%26CQ_st%3Db%26CQ_search%3Dhumminbird%252b5%26categoryId%3D734095080 http://www.cabelas.com/product/HUMMINBIRD-HELIX-SONAR-GPS-COMBO/1925187.uts?searchPath=%2Fbrowse.cmd%3FCQ_sort%3DpriceLow%26CQ_st%3Db%26CQ_search%3Dhumminbird%252b5%26categoryId%3D734095080 http://www.cabelas.com/product/HUMMINBIRD-HELIX-CHIRP-GPS-G/2418553.uts?searchPath=%2Fbrowse.cmd%3FCQ_sort%3DpriceLow%26CQ_st%3Db%26CQ_search%3Dhumminbird%252b5%26categoryId%3D734095080 lub Garminhttp://www.cabelas.com/product//2421655.uts?searchPath=%2Fbrowse.cmd%3FCQ_sort%3DpriceLow%26CQ_st%3Db%26CQ_search%3Dgarmin%252bstriker%26categoryId%3D734095080 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietro Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 MichałL Ja właśnie "ciagnę" z Kanady Helixa, sklep wysłał do znajomej w USA, a ona ma przesłać dalej już do mnie, tylko koszty chyba spore będą. Na dniach będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi