meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietro Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Poproszę o radę nt. akumulatora do mojego (wkrótce) echa, wg specyfikacji pobór prądu to 2,7 A, czy na cały dzień pływania (do ok 10 godzin max) to ok. 30 Ah, czy też tak prosto się to nie przelicza ? I czy te 2,7 to pobór ciągły ? W specyfikacji tego nie ma. A chodzi o Helixa 10 si g2n. Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 tak, najlepiej gdybyś miał możliwość tez sprawdzić na mniejszym, np na 20 lub 18Ah spróbować cały dzień, wtedy zobaczysz na ile godzin starcza mniejszy i sobie przeliczysz, mając oczywiście druki aku w zapasie. Echo ma wifi, więc wyłączenie tego może coś tam zaoszczędzić prądu, tak samo jak moc podświetlenia, choć nie liczyłbym na drastyczne oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Wuran - oszczędnośći na oświetleniu są i to znaczne. W mniejszej skali, bo mam helix 5 i 7ah, gdy podpinam do świeżego aku, to w nawiększym podświetleniu napięcie aku momentalnie spada o 02, - 0,3V, podczas gdy na minimalnym widocznym spadku praktycznie nie widać na odczycie V z echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 potwierdzam u mnie tez na 7hds przy max podswietlaniu aku wciagalo az milo , a na 70% podswietlenia juz bylo spoko. Prad podany w specyfikacji urzadzenia jest maxymalnym zazwyczaj . Wyjdz z zalozenia ze lepiej wiecej jak mniej. Mysle ze 30ah dobrego agm spokojnie na dzien styknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Na akurat prąd w specyfikacji jest przeciętny (typical), a nie maksymalny. Kiedyś gdzieś mi wpadło, że pomiar przy określonym podświetleniu (nie maksymalnym na pewno). Edytowane 27 Lutego 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woojtek13 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Do pietro. Mam podobne echo co ty, tylko 9 cali. Moje pobiera 2,5A. Jakbyś w przyszłości się zorientował ile max. popływałeś z danym akumulatorem to maże dałbyś znać. Ja na razie do swojego dokupiłem aku. LiFePo4 (2,6kg)19AH ale z pewnych względównie wiem kiedy będę w stanie je przetestować. Jeżeli mi się jednak uda popływać to też w przyszłości dla potomnych dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Do pietro. Mam podobne echo co ty, tylko 9 cali. Moje pobiera 2,5A. Jakbyś w przyszłości się zorientował ile max. popływałeś z danym akumulatorem to maże dałbyś znać. Ja na razie do swojego dokupiłem aku. LiFePo4 (2,6kg)19AH ale z pewnych względównie wiem kiedy będę w stanie je przetestować. Jeżeli mi się jednak uda popływać to też w przyszłości dla potomnych dam znać.Gdzie kupiłeś LiFePo 19 Ah? Jak z ładowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woojtek13 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Kupiłem w Niemczech przez ebay. Potrzebna do tego jest dedykowana ładowarka . Na razie sprawdziłem poprzez przetwornicę żarówką 60W, czyli prąd pobierany przy 12v to 5A i po pełnym naładowaniu akumulator wytrzymał 3godz. i 15min. Jego wymiaryto 180x76x166 czyli takie jak std.akumulatora 18Ah i w razie czego wchodzą dwa takie do covera kolegi z portalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Możesz podać link do aku i przetwornicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woojtek13 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 http://www.ebay.pl/itm/LiFePO4-Akku-LiFeEnergy-12V-19Ah-inkl-BMS-/162166172113?hash=item25c1db69d1:g:RdsAAOSw9NdXrLmo Przetwornicę mam od dawna. Jedna polskiej firmy Volt a druga niemiecka Mean Well. Obie pełny sinus. Kupione dawno po dobrej wówczas cenie. Obecnych cen nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Witam przed sezonem chce zakupić echosondę, koniecznie z gpsem, budżet max 2000 tys. W temacie jestem ogólnie zielony,pierwsze moje echo humminbird 160,postanowiłem wymienić na nowszy sprzęt. co moglibyście polecić? znalazłem 2 echa spełniające mój budżet.Która opcja lepsza? http://www.sonarsklep.pl/echosonda-humminbird-helix-5-chirp-gps-g2-p-1788.html http://www.sonarsklep.pl/echosonda-garmin-striker-5-dv-chirp-77200-khz-downv-p-1721.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 za tyle możesz kupić używaną Lowrance Elite 7 HDI lub Chirp, na podanym przez Ciebie Strikerze na pewno nie użyjesz żadnych map ani nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 No właśnie , to pewien minus Striker'a , jeśli oczywiście chcesz tworzyć lub używać map . Za to Helix ma tę funkcję , tworząc mapy bezpośrednio w urządzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 No właśnie , to pewien minus Striker'a , jeśli oczywiście chcesz tworzyć lub używać map . Za to Helix ma tę funkcję , tworząc mapy bezpośrednio w urządzeniu .Nie kupisz nic z liveautochart za 2k pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Czyli ten konkretnie Helix 5 Chirp GPS G2 nie zbierze logów do pamięci wewnętrznej urządzenia i nie utworzy z nich mapy batymetrycznej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Zrobi, mój błąd- myślałem o wariantach z SI, stąd stwierdzenie że w 2k nie znajdziesz nic. Za to feler z tym autochartem live jest taki, że masz tylko do 8 godzin zapisu logów i w ten sposób nie zrobisz mapy większego zbiornika. Ideałem byłaby taka sytuacja, w której kupujesz te echo, do niego samą kartę Zero Lines SD i ładujesz mapkę z echa do karty. Czy tak jest - nie wiem, zakładam, że nie, bo sprzedaż softu Lakemaster Autochart by im za mocno spadła. Ja do tworzenia map w kompie mam reefmastera, do oglądania logów też tego używam. Mój helix5 wali pingi-czyli kropki z danymi głębiej niż realna głębokość wody o 20 do 140cm. Muszę się pobawić ustawieniami, może uda się coś wymyśleć, bo taka mapa jest mało wiarygodna, na szczęście można te rzeczy w edycji logów poprzestawiać. Edytowane 28 Marca 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Witam !Niedawno na 40 urodziny otrzymałem od przyjaciół echosondę o parametrach jak w tytule. Prezent wymarzony od jakiegoś czasu. Nie znam się jeszcze na funkcjonalności tego urządzenia. Chciałbym zapytać, czy ktoś użytkuje dany model i jakie ma opinie o nim ?Ja łowię głownie na niewielkich zachodniopomorskich jeziorach, o głębokości do 15 metrów. Chodzi mi szczególnie, o rozpoznanie szczegółowe dna, czy ta echosonda to potrafi ? Pozdr mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 pewnie ze potrafi, ale swoje na wodzie musisz wyplywac i sie zapoznac ze sprzetem. pobawic sie ustawieniami , odwiedzic miejsca gdzie wiesz ze jest twardo / mieko zobaczyc jak obrazuje a pozniej juz z gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Poproś o przeniesienie do tego już istniejącego wątkuhttp://jerkbait.pl/topic/31646-wyb%C3%B3r-echosondy/page-39nie ma potrzeby tworzenia kolejnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Do standardowego pudełka dołączonego do covera na echo wejda dwa akumulatory 7ah?Jaki potrzeba akumulator do echosondy z kolorem, GPS i SI na te 12 godzin pływania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Do standardowego pudełka dołączonego do covera na echo wejda dwa akumulatory 7ah?Jaki potrzeba akumulator do echosondy z kolorem, GPS i SI na te 12 godzin pływania?napisz jaki model echosondy, bo są duże różnice pomiędzy modelami i producentami, co do covera to wchodzą nawet 2x9Ah lub jeśli bierzesz cover z tego wątku http://jerkbait.pl/topic/75912-coverkt%C3%B3rego-pono%C4%87-nie-maa-b%C4%99dzie-jeszcze-wiekszy/ to wejdzie większy.np. lla Lowrance 7Ti 2x9 Ah może być na granicy tych 12 godzin pływania lub zbyt mało jak włączysz wifi, zaś Garmin 71SV i Striker 7SV powinien bez problemu pociągnąć na 2x7 Ah Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Echo 5" zapomniałem dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Na 5" 2x7ah w zupełności starczy na 12h sprawdź w instrukcji jaki ma apetyt na prąd i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Takie mnie naszło małe pytanko, pisze się o tych echosondach wiele ale czy komuś z was lub waszych znajomych zepsuła się kiedyś echosonda ?? Osobiście nigdy nie słyszałem żeby komuś padła, no chyba że kabel od przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Oj, potrafią się zepsuć. A czasami to nawet użytkownik je psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi