meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 mi padł HDS5 GEN2na szczęście jeszcze na gwarancji... dostałem nówkę sztukę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jak padały HDS Gen1 to przysyłali mi nowe Gen2, a tak to raczej wracały po naprawie. Podobnie było z Elite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 heh, czyli jednak coś z tym się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Promy kosmiczne się psuły, to co echosondy mają się nie psuć ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 dokladnie, zlosliwosc przedmiotow marwtych nie zna granic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Koledzy, planuję kupić echo a jestem zielony w temacie więc kieruję się do Was z prośba o poradę.Wstępnie wybrałem Garmina echoMAP CHIRP 92sv.Czy wg. Was jest jeszcze jakiś model w tym przedziale cenowym , na który warto zwrócić uwagę? Może helix?Może inna firma oferuje to samo a wychodzi lepiej cenowo? A może wychodzi tak samo tylko jakiś model sprawdza się lepiej użytkowo? Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 to napisz jeszcze cenę za jaką planujesz kupić i do czego chcesz używać, masz może swoją łódź i np silnik dziobowy elektryczny ze sterowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Cen jeszcze nie sprawdzałem ale planuję wydać tyle, za ile najtaniej dostanę ww. garmina. Silnik el. póki co będzie wisiał na pantografie ale kable będą doprowadzone do bakisty dziobowej wiec nie wykluczone, że w przyszłości będzie tam silnik. Łódź w trakcie produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 no to musisz planować po całości, silnik elektryczny ze sterowaniem ale i takim aby echo obsłużyło go, chyba że silnik planujesz za 2-3 lata to wtedy teraz echo nie musi być kompatybilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Rozumiem. Nie sądzę, żeby pojawił się w ciągu najbliższych 2 lat. Silnik z gps-em to świetny sprawa ale to jeszcze nie teraz. Chciałbym się dowiedzieć które echo wychodzi najkorzystniej. Jaki model z lowerance i humminbird możemy orownac do 92sv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 A co takiego ma 92SV Czego nie ma hm czy lowrance ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 A co takiego ma 92SV Czego nie ma hm czy lowrance ?Nie wiem. Może oferuje to samo tylko w niższej cenie niż konkurencja? Może ma lepsze obrazowanie? Może jest mniej prądożerny? Może ma lepszy kontrast wyświetlacza? Może ma wszystko w jednym przetworniku a nie w trzech? (tak było chyba do niedawna w lowrance). A może jednak warto dopłacić parę setek bo wtedy zyskamy znacznie lepszy produkt?Ja się nie znam dlatego zwracam się z prośbą do tych, którzy mają porównanie. Wiem tylko, że garmin cieszy się na forum dość dużą popularnością. @siarq dziękuję za ten wpis, jest bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Wbrew pozorom, ten wpis jest pomocny. Pozwala na sprecyzowanie Twoich oczekiwań a tym samym udzielenie sprecyzowanych porad, których jest przed tym wpisem 39 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Wydawało mi się, że wszystko sprecyzowałem. Wszystko się kręci wokół 92sv, na którą jestem wstępnie zdecydowany. Chciałem się jedynie upewnić czy w tej cenie lub nieco drożej dostanę coś lepszego, technicznie bądź użytkowo.Te 39 stron przeczytałem. Pierwsza zaczyna się w 2013 roku a rozmawiamy chyba o elektronice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zapewniam, że od 2013 echosondy nadal mają ekran, przetwornik, używają praktycznie tych samych częstotliwości i stożków. Garmin natomiast zawdzięcza swoją popularność przede wszystkim cenie. Jeżeli nie szukamy szczególnych możliwości i funkcji to jest to wybór wystarczający. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 A ja myślałem, że teraz chip wszczepia się do mózgu i ekran nie jest już potrzebny. Niepotrzebny sarkazm natomiast druga część Twojego posta jest już w jakimś stopniu pomocna.Dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 mi w Garminie nie podoba się kolorystyka tworzonych map, wolę Lowrance, do tego dostęp do darmowych map w Lowrance (Insight Genesis). Niestety 9Ti będzie prądożerny ale jeśli masz swoją łódkę to kwestia wrzucenia na stałe akumulatora 40-60Ah i silnika z ładowaniem i po problemie. O HM nie wypowiem się bo miałem za mało do czynienia. 92SV to tez już stara konstrukcja - patrząc marketingowo to już jest 95sv, a 9Ti to nowość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sajdol1 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 O to właśnie mi chodziło. Dziękuję @wuran. Silnik z ładowaniem jest i będzie akumulator 100Ah na łodzi także tu problemu nie ma. Podejrzewam, że jednak cena zadecyduje ale chciałbym zgłębić wiedzę przed zakupem. Zastanawia mnie ten hb. Nic o nim nie wiem ale gdzieś na forum wyczytałem, że ktoś zmienia ww garmina na helixa. Ciekaw jestem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Z tego co pamiętam to takiej wymiany dokonał kolega @sady. Napisz do niego na priv. może podzieli się swoją opinią. Z tym, że akurat on wymienił Garmina na Humminbirda 999cxi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) mi w Garminie nie podoba się kolorystyka tworzonych map, wolę Lowrance, do tego dostęp do darmowych map w Lowrance (Insight Genesis). Niestety 9Ti będzie prądożerny ale jeśli masz swoją łódkę to kwestia wrzucenia na stałe akumulatora 40-60Ah i silnika z ładowaniem i po problemie. O HM nie wypowiem się bo miałem za mało do czynienia. 92SV to tez już stara konstrukcja - patrząc marketingowo to już jest 95sv, a 9Ti to nowość Nie do końca. Jest EchoMap 92sv stare (bez CHIRP) i nowe Echomap CHIRP 92sv. Koledze raczej chodzi o to drugie. Z Insight Genesis to na dwoje babka wróżyła - jeżeli są mapy o które ci chodzi, to jest fajnie i bez różnicy. Jeżeli nie ma map twoich zbiorników, a chcesz je stworzyć i zachować w tajemnicy to jest niefajnie. Trzeba dokupić RM i bawić się w obróbkę. W Garminie nie musisz dzielić się mapami i nie musisz tracić czasu na przerzucanie danych, itp. Co do jakości obrazowania zdania są podzielone. Znam sporo osób, które bardzo chwalą sobie Garmina, szczególnie na Wiśle, a wcześniej miały HDS'y. Garmin ma też lepszy GPS, ale to raczje nie dziwi. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 W lowrance jest sonarchat ale trzeba kartę za 650zl , jest ig ... jakosc tez nie powala. Rm wymiata ale trzeba zapłacić. Nie ma nic darmo . Hm tez ma lake master i tez trzeba zaplacic. Wiec albo polsrodki darmowe albo jakość platna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 O to właśnie mi chodziło. Dziękuję @wuran. Silnik z ładowaniem jest i będzie akumulator 100Ah na łodzi także tu problemu nie ma. Podejrzewam, że jednak cena zadecyduje ale chciałbym zgłębić wiedzę przed zakupem. Zastanawia mnie ten hb. Nic o nim nie wiem ale gdzieś na forum wyczytałem, że ktoś zmienia ww garmina na helixa. Ciekaw jestem dlaczego. @Dano^, zdaje się, wymienił niedawno Garmina (bodajże 71SV) na Helixa 10 Mega SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 O to właśnie mi chodziło. Dziękuję @wuran. Silnik z ładowaniem jest i będzie akumulator 100Ah na łodzi także tu problemu nie ma. Podejrzewam, że jednak cena zadecyduje ale chciałbym zgłębić wiedzę przed zakupem. Zastanawia mnie ten hb. Nic o nim nie wiem ale gdzieś na forum wyczytałem, że ktoś zmienia ww garmina na helixa. Ciekaw jestem dlaczego.Dosyć banalny powód - miałem okazję popływać na Humim 998 i dla mojego oka było na korzyść. Ponieważ nie kupuję łodzi z pewnych względów i pozostaję mobilny, to kaska poszła na dobre echo. Lepsze niż miałem - sporo. To już widzę, a pływanie było bardzo krótkie i testowe. Garmin ma też lepszy GPS, ale to raczje nie dziwi.Helix 10 odnalazł się w mieszkaniu, w miejscu w którym Garmin nie łapał. Zatem nie wiem (powtarzam - nie wiem) czy ta teoria akurat się sprawdzi. Za krótko mam Hummiego. @Dano^, zdaje się, wymienił niedawno Garmina (bodajże 71SV) na Helixa 10 Mega SIDokładnie takiej zamiany dokonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dano, HB jest fajny i ładnie obrazuje, ale kosztuje 2xtyle co Garmin 92 no i dobrze by było mieć też odpowiedni przetwornik (o czym ostatnio rozmawialiśmy) - całkiem inna liga. O GPS pisałem w kontekście HDS'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dano, HB jest fajny i ładnie obrazuje, ale kosztuje 2xtyle co Garmin 92 no i dobrze by było mieć też odpowiedni przetwornik (o czym ostatnio rozmawialiśmy) - całkiem inna liga. O GPS pisałem w kontekście HDS'a.Prawda Jak pisałem, było trochę wolnej gotówki to poszło na echo. Z Garmina przez prawie dwa lata byłem bardzo zadowolony - to echo otworzyło mi wodę.... Z właściwym przetwornikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi