meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 7SV to okrojony model. Brak slotu na kartę i możliwości zmiany softu w domu. Brak mozliwości tworzenia map i ich wgrywania.Brałbym 71SV + GT40 albo 72SV + GT40. W 4000 zł powinieneś się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 7SV to okrojony model. Brak slotu na kartę i możliwości zmiany softu w domu. Brak mozliwości tworzenia map i ich wgrywania.Brałbym 71SV + GT40 albo 72SV + GT40. W 4000 zł powinieneś się zmieścić. Mam możliwość wziąć 72SV z przetwornikiem GT52HW-TM, czy to dobry przetwornik do tego sonaru? Czy lepiej jednak 72SV+GT40? Bo z tym GT40 to mogę mieć problem by go dokupić. I skąd taka cena za to echo? Piszę o sonarze nowym, nie biorę pod uwagę używanego.Czy ten sonar ma jakieś wady uprzykrzające życie? Zależy mi na prostocie i intuicyjności obsługi. Elektronika to dla mnie czarna magia. Ale np mapy wód to we mgle nieocenione dobrodziejstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 exi Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, szukam jakiejś echosondy około 200 zł, do zabawy na jeziorka.Głównie chodzi o to żeby pokazywała jakie dno, górki pagórki, dołki itp .Polecicie coś? Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez exi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 za 200 nie kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jak to nie? http://jerkbait.pl/topic/91344-lowrance-x4-pro/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Decyzja podjęta, wybrałem echo Garmin 72sv.Jak z łatwością i intuicyjnością obsługi tego urządzenia?Poprzednio używałem 70dv z ekranem dotykowym, czy łatwo mi będzie się przestawić?Dodam, że jestem ciemna masa z elektroniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Mam możliwość wziąć 72SV z przetwornikiem GT52HW-TM, czy to dobry przetwornik do tego sonaru? Czy lepiej jednak 72SV+GT40? Bo z tym GT40 to mogę mieć problem by go dokupić. I skąd taka cena za to echo? Piszę o sonarze nowym, nie biorę pod uwagę używanego.Czy ten sonar ma jakieś wady uprzykrzające życie? Zależy mi na prostocie i intuicyjności obsługi. Elektronika to dla mnie czarna magia. Ale np mapy wód to we mgle nieocenione dobrodziejstwo. Decyzja podjęta, wybrałem echo Garmin 72sv.Jak z łatwością i intuicyjnością obsługi tego urządzenia?Poprzednio używałem 70dv z ekranem dotykowym, czy łatwo mi będzie się przestawić?Dodam, że jestem ciemna masa z elektroniki .Już kupiłeś? Jak nie to daj informacje na priv jaki przetwornik i za ile.Ten GT52 ma jeden dość istotny mankament. Brak szerokiego stożka. I mniejsza moc w stosunku do GT-40.Jak pracowałeś na dotyku to cięzko będzie się przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 A ja mam takie pytanie, bo rozglądam się za nową echosondą Który najtańszy z modeli echosond (preferowany Lowrance, ale inne też chętnie rozważę) da mi możliwość zapisu ciągłego punktów trasy w pamięci wewnętrznej urządzenia, a następnie wydostania ich i przetworzenia tak aby otrzymać plik z trzema współrzędnymi dla każdego zapisanego punktu (wsp GPS i głębokość), aby na podstawie tego w postprocessingu wymodelować kształt dna. Będę zobowiązany za rzetelne doradzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Każdy Lowrance z GPS to zrobi. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Tak jak kolega wyżej napisał. Każdy model z słowem na karty bez X. Najtaniej hook4 . Tylko musisz te dane z logów wyciqgnac RM bądź dr Deep niewiele czy poprzez ig nie można pobrać gpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Nawet taka najtańsza jak LOWRANCE HOOK 4 CHIRP ? I jeszcze jedno pytanie, czy w zestawie jest jakieś oprogramowanie, które wspomaga eksport współrzędnych zapisanych punktów? Edit: OK. dzięki - za wolno piszę , czyli Hook 4 będzie się nadawała Edytowane 13 Maja 2017 przez S@lmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 To jeszcze dopytam o podobny do Hook 4 model z oferty Humminbird oraz Garmin, bo mam zniżki na te firmy. Wielkie dzięki !!!Kolegom za wyjaśnienia via PW także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 T1000 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Im więcej czytam tym już bardziej głupieję i nie wiem jakiego echo szukać. Liczę, że ktoś podsunie jakiś pomysł i pomoże z wyborem.Moje kryteria wyboru:-Lowrance lub Garmin-kolor-Minimum 5"-Bez map-Bez bocznego sonaru-Z DSI/DownVu/ClearVu-GPS może być lecz nie koniecznie-budżet około 1500 Z nowych urządzeń w grę wchodzi Garmin Striker 5dv/cv, jeżeli chodzi o używane to myślałem o Lowrance Elite 7x HDI i 5x HDI. Za Garminem przemawia gwarancja i większa rozdzielczość i nowoczesna technologia CHIRP, za Lowrance wyświetlacz 7" lub niższa cena(5x) i szersze stożki. Boję się, że na wodach na których łowię (max 10m) Garmin się nie sprawdzi ze względu na wąski stożek. Co sądzicie? Może jakieś alternatywne propozycje? Edytowane 16 Maja 2017 przez T1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 W tych modelach Garmina które rozpatrujesz są szerokie stożki. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 T1000 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 W tych modelach Garmina które rozpatrujesz są szerokie stożki. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaStandardowy przetwornik GT20 ma szerokie stożki? Wiem, że istnieje możliwość kupna z szerszym stożkiem, lecz to się wiąże chyba z niemałą dopłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Tak, Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Cześć, przemyśl , czy szeroki stożek to napewno jest lepszy niż wąski. Wiadomo jak coś to pokaże więcej ryb ale dno nie jest tak dokładnie odwzorowane Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Cześć, przemyśl , czy szeroki stożek to napewno jest lepszy niż wąski. Wiadomo jak coś to pokaże więcej ryb ale dno nie jest tak dokładnie odwzorowaneTomekTak , tylko lepiej zawsze mieć wybór miedzy szerokim a wąskim niż dwoma wąskimi. Tutaj nie ma co mysleć tylko czytać i wyciągać wnioski na podstawie praktyki i błędów innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak komuś potrzebny szeroki to tak , mnie jest niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak komuś potrzebny szeroki to tak , mnie jest niepotrzebnyA dlaczego niepotrzebny? Popatrz sobie jak wąski wycinek toni wodnej widzisz na wąskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Cześć, no przecież wiem i mnie szerszy nie jest potrzebnyMam pytanie do kolegów . W sklepie Moritz jest do kupienia w cenie 699,99€ sonda Humminbird Helix 7 Gen2 u Gen2 N co to znaczy to "u" , oraz czy to znaczy że mam do wyboru którąś z nich czy może sprzedają to co im przyjdzie , oraz może ktoś wie kktóry to dokładnie model tak pięknie przecenili ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Są tylko dwie wersje albo G2 albo G2N. Oczywiście należy jeszcze sprawdzić, czy jest to zwykła 83/200, czy SI CHIRP i coś tam jeszcze by się znalazło Edytowane 17 Maja 2017 przez Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 co to znaczy to "u" ,,U,, to znaczy ,, i,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Pełna nazwa to chirp SI GPS G2 u. G2n , tak więc to u ma kropkę Edytowane 17 Maja 2017 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Są tylko dwie wersje albo G2 albo G2N. Oczywiście należy jeszcze sprawdzić, czy jest to zwykła 83/200, czy SI CHIRP i coś tam jeszcze by się znalazłoTeż jestem w przeddzień zakupu , więc jak to jest - mamy G2 i G2N SI Chirp ( tak jak na stronie producenta ) , czy jednak więcej różniących się od siebie wersji ? Oczywiście mowa o Helix 7 Chirp SI GPS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi