meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 SI CHIRP są tylko dwie.Ale Helix 7 występuje jeszcze w wersji CHIRP, CHIRP DI każda z nich GPSem lub bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 No to mnie uspokoiłeś . @kostom63 oglądał ofertę Moritz'a a tam wystawione są SI Chirp , więc mamy G2 i G2N , a to cieszy ( mam nadzieję , że już niedługo ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Mam problem, i mam nadzieję, że to tylko moja niewiedza...Zakupiłem Hook4, ostatnio na rybach porobiłem "ślady" i "waypointy" , skopiowałem dane do komputera i na razie jestem w szoku. O ile współrzędne GPS można łatwo zidentyfikować, o tyle nigdzie nie widzę zapisanej głębokości. Echo przy zapisie danych na kartę ma opcję formatu danych 2.0 (z dopiskiem "bez głębokości") lub 3.0, i choć nie ma tego wprost napisanego to można wnioskować że głębokość jednak powinna być, a nijak nie mogę jej dostrzec w tym co zapisało się w plikach .usr Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Pliki .usr nie są logami. W nich zapisuje się point. Ślady , trasy , ustawienia echa. Jak pływasz musisz wejść w sonar zawansowane i start log. Na koniec dajesz stop log. Format zapisu logów to sl2. Slg. Sl3. Także poplywales rekreacyjnie jak log się zapisuje to w rogu ekranu mruga czerwona kropka . Jeśli nie możesz znaleźć opcji log to spójrz w instrukcje. Tam będzie opisane Edytowane 22 Maja 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Jeszcze pół biedy jakbym się napływał rekreacyjnie, bo by była okazja aby znów na ryby skoczyć, ale szlag by mnie trafił gdyby echo nie miało tej opcji. Opcji zapisu logów nie widzę choć przeglądnąłem wszystko, jeszcze spojrzę do instrukcji ale nie wygląda to dobrze. W wersji testowej RM da się odczytać głębokość tylko na waypointach, tracks są z głębokością "0", jakaś masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 zadna masakra, tylko wpierw trzeba przeczytac instrukcje . a przede wszystkim to kupiles Hook4 czy hook4x ? ma slot na karty mcsd ? jesli ma to zbierasz logi i do lekcji marsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Hook4 jak było doradzone, ma slot na karty mcsd. Kurde, mało rozgarnięty jestem, bo dochodzę do siebie po rybach, ale że aż tak to sam siebie zadziwiam, nie widzę tego nawet w instrukcji. Edit: dobra, coś zauważyłem w instrukcji i muszę teraz dojechać do domu i sprawdzić czy jest w menu echa ale będzie wstyd...ale i ulga... .................. Znalazłem ale bez podpowiedzi w życiu bym się nie dopatrzył Powiem tylko jedno, ten co robił ten soft powinien się walnąć młotkiem w kolano, po cholerę robić oddzielne opcje logów i śladów. Jaki jest problem aby do współrzędnych śladu dopisać przechwyconą głębokość, tego pojąć nie mogę. Reszta na PW, bo już dość publicznego obnażania małej bystrości umysłu Edytowane 22 Maja 2017 przez S@lmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 No po to, ze nie zawsze robisz logi gdy masz wlaczony slad ;p , pliki .usr sa plikami konfiguracyjnymi a nie formatem zbierania logow. instrukcja to podstawa, pomimo ze uzykuje juz kilka lat sprzet , to czasami musze cos doczytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meme174 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Panowie niedługo stanę sie posiadaczem aku garmina 350c - wybierając go jako kompromis cena a reszta ekstraktów - tylko mam pytanie - jaki aku ? Czy aku 7ah wytrzyma cały dzień pływania ? Czy moze kupić dwa podłączyć razem i miec "14" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Cześć, 7 ah dobrej firmy powinno być ok, a 9 jeszcze lepiej , tylko dobra ładowarka też jest ważna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gryzlold Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam.Przymierzam się do kupna echosondy, wybór rozważam pomiędzy humminbird helix 7 si g2, a lowrance elite 7 ti, która będzie lepszym wyborem? Chciałbym wiedzieć, która ma lepsze obrazowanie boczne i sonar 2D, tworzenie map itd.,jakie są różnice. Na jakimś forum USA przeczytałem, że helix ma ostrzejszy obraz si ale z przetwornikiem hdsi który nie jest standardowo do tej sondy, czy ktoś wie coś na ten temat, proszę o sugestie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meme174 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Cześć, 7 ah dobrej firmy powinno być ok, a 9 jeszcze lepiej , tylko dobra ładowarka też jest ważnadzieki ! suma sumarum kupilem dwa nowe 7 ah wiec starczyć powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 dzieki ! suma sumarum kupilem dwa nowe 7 ah wiec starczyć powinno Szkoda że nie dwa razy 9 Ah. Wymiary takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubazmech Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Panowie, podpowiecie coś na temat różnic pomiędzy Helix 7X Chirp SI GPS G2 a G2N w tej samej konfiguracji? Nie wiem czy warto dopłacać 50€, zdaję sobie sprawę, że G2N ma bluetooth i możliwość sieciowego łączenia urządzeń ale te funkcje mnie nie interesują. W necie jest za to sprzeczne info co do dodatków do Autochart Live, a dokładnie AL Bottom hardness i AL Vegetation (pokazują twardość dna i roślinki), jedni piszą, że te nakładki są tylko dla wersji G2N, drudzy, że dla obu. Ktoś wie jak to jest? I czy to w ogóle ma wartość użytkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Kuba , na tak skomplikowane pytania nie odpowiem Ci na pewno , ale jeśli planujesz brać w Nauen , to wyboru już nie ma - zostały tylko G2N . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubazmech Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Tak, tam chcę kupić Dzięki za cynk, jeszcze wczoraj mi pisali, że są obie. No nic, przyjdzie kupić tą droższą z niepotrzebnym (mi) bluetooth'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Moja była kupiona właśnie wczoraj ( we wtorek znaczy ), kumpel brał około południa myślę . I taką informację dostał , więc przyjechał G2N . Faaajny . Duży . Kolorowy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meme174 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Szkoda że nie dwa razy 9 Ah. Wymiary takie same.w sklepie gdzie kupowałem mieli tylko 7 ale wiem że po weekendzie beda mieli 18 ah za chyba 120 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Panowie niedługo stanę sie posiadaczem aku garmina 350c - wybierając go jako kompromis cena a reszta ekstraktów - tylko mam pytanie - jaki aku ? Czy aku 7ah wytrzyma cały dzień pływania ? Czy moze kupić dwa podłączyć razem i miec "14" Mam to echo i aku 7ah jako rezerwowe. Ma bardzo mały pobór energii.Dwie pełne dniówki nad wodą wytrzymuje spokojnie,jak nie dłużej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Tak nawiasem mówiąc po lekturze forum i wielu pytaniach na priv nasuwają mi się pewne wnioski.Społeczeństwo się bogaci i wiele osób rzuca się od razu na głęboka wodę nie mając nawet podstawowego pojęcia na temat działania, obsługi i wykorzystania wypasionych modeli sond.Wszystko od razu. Bez nauki, czytania i praktyki.Ja pewnie przerzuciłem z 5 sztuk przechodząc od najtańszych modeli i przez to co nieco wiem. Wciąż niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak nawiasem mówiąc po lekturze forum i wielu pytaniach na priv nasuwają mi się pewne wnioski.Społeczeństwo się bogaci i wiele osób rzuca się od razu na głęboka wodę nie mając nawet podstawowego pojęcia na temat działania, obsługi i wykorzystania wypasionych modeli sond.Wszystko od razu. Bez nauki, czytania i praktyki.Ja pewnie przerzuciłem z 5 sztuk przechodząc od najtańszych modeli i przez to co nieco wiem. Wciąż niewiele.Też odnoszę takie wrażenie, ale kto bogatemu zabroni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marioo Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Tak nawiasem mówiąc po lekturze forum i wielu pytaniach na priv nasuwają mi się pewne wnioski.Społeczeństwo się bogaci i wiele osób rzuca się od razu na głęboka wodę nie mając nawet podstawowego pojęcia na temat działania, obsługi i wykorzystania wypasionych modeli sond.Wszystko od razu. Bez nauki, czytania i praktyki.Ja pewnie przerzuciłem z 5 sztuk przechodząc od najtańszych modeli i przez to co nieco wiem. Wciąż niewiele.????Kolego czasy się zmieniają,a w jakim celu mam przerzucić pięć modeli,wydawć kasę,tracić czas jak mogę kupić raz a dobrze,a jeżeli mam jakieś wątpliwości zapytam na forum koledzy pomogą.Idą tokiem myślenia kolegi"godski"to każdy powinien rozpoczynać przygodę motoryzacyjną od WSK i golfa jedynki. Edytowane 30 Maja 2017 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stafford Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) A ja mam wrazenie ze moj poprzedni x-125 mial duzo wiecej mozliwosci ustawien echa niz obecnie posiadany simrad GO7...Terz wiekszosc zalatwia automat. Edytowane 30 Maja 2017 przez Stafford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Co mogłeś ustawić wtedy, czego nie możesz zrobić teraz? Tak z ciekawości pytam,bo mało komu chce cię ręcznie ustawiać wartości poszczególnych parametrów i woli jechać w trybach domyślnych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bober18 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Co sadzicie o Raymarine Dragonfly 4PRO bo mysle o zakupie? Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi