Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z góry przepraszam za tego typu pytanie,bo domyślam się,że już była wiele razy na nie odpowiedz i gdzieś na pewno ona jest na tym forum, ale naprawdę nie sposób się przebić przez taka ilość informacji :)

Chcę zakupić swoje pierwsze echo. Łowię głównie na wodach śródlądowych płytkich ( do 30 m). Poszukuję czegoś o 5 cal rozmiarze ekranu i do 2 tyś.

Czy Garmin Striker 5 dv to będzie rozsądny wybór.

Chodzi mi o to ,czy ma to urządzenie w sobie podstawowe nowoczesne rozwiązania techniczne, które są w obecnych czasach takim "must have" dla echosond?

Przeglądając forum zwróciłem też uwagę, że wielu fachowców z forum polecało echo o szerokim stożku - czy w/w sprzęt takowy posiada?

Jestem początkujący w temacie i nawet za bardzo nie wiem jak wygląda oznaczenie w danych technicznych echa, ktore mówi o tym czy stożek jest szeroki czy wąski.

Jestem posiadaczem takiego urzadzenia od początku maja. Jest to moje pierwsze echo i jestem z niego zadowolony. Jeżeli nie potrzebujesz bocznego skanowania i tworzenia map, bierz śmiało.

Ps.

Odezwij się w sprawie zakupu do psulka; )

• 0

Pisząc najlepsze echo w tej cenie to efekt przemysleń, oglądania i zbioru opinii. Te echo to kompromis  między echami 4 calowymi, echami z mapami, echami bez DV i jeszcze kilka. Biorąc pod uwagę moje konkretne potrzeby, które akurat tu pokrywają się z kolegą. I tak na końcu decyduje cena.

• 0

. I tak na końcu decyduje cena.

Chyba nie zawsze. Czasem walory użytkowe ważą więcej, czasem wygląd zewnętrzny a czasem sympatia do marki czy przyzwyczajenie.

Nie neguję jakości Garmina w swych postach, niech służą jak najlepiej, bo to przyzwoite echa.

Tapatalknięte z komórki

• 0

Panowie chce kupić echo do max 4 tys. Myśle nad helixem 7 z SI , ewentualnie lowrance 7 hds z tej stronki : https://www.mybait.de/lowrance-hds-7-gen3-touch, ale z tego co wyczytałem ten hds nie ma języka PL , tak samo lowrance7ti, czy jest to możliwe ?? Czy moze bez większych kosztów wgrać język PL , ktoś kupował , sprawdzał ??

• 0

Uważam ze jesli jakiś "żółtodziób"  w danym temacie  zada grzecznie pytanie a ja znam     odpowiedz , i mam ochote odpowiedzieć  to  odpowiadam ,a jesli mnie   to smieszy ,to uśmiecham  sie ale pod nosem,, ale nie drwię  z pytania i pytającego 

Nie ma ludzi co wiedza wszystko i moze sie kiedys okazac ze taki żółtodziób bedzie znal  sie na czyms duzo lepiej  niz ja 

• Like 3

• 0

Dla rozładowania napięcia.

Niedawno zaopatrzyłem się w HDS9 CARBON structurescan 3D.

Podłączenie nie jest takie chop siup. A na poznanie funkcji trochę zejdzie.

Zaskoczyło mnie to, że mogę tą sondę podłączyć z netem za pośrednictwem komórki.

Z innych funkcji to długa droga przede mną.

post-52754-0-91508300-1498162392_thumb.jpg

• 0

Jak tak połączyć kablami echosondyzm-gpesizm z iphonizmem, osiągamy łatwo, drogo i przyjemnie najbardziej zaawansowaną odmianę gry komputerowej możliwej do uprawiania na wodzie. Która spokojnie może zastąpić mało inteligentne łowienie, które w ten prosty sposób, dla niewątpliwie zajebistych posiadaczy rozlicznych elektronicznych przydasi, staje się kwiatkiem do gadżetowego kożucha.. :)

Elektrowiocha.. :)

• Like 1

• 0

Jak tak połączyć kablami echosondyzm-gpesizm z iphonizmem, osiągamy łatwo, drogo i przyjemnie najbardziej zaawansowaną odmianę gry komputerowej możliwej do uprawiania na wodzie. Która spokojnie może zastąpić mało inteligentne łowienie, które w ten prosty sposób, dla niewątpliwie zajebistych posiadaczy rozlicznych elektronicznych przydasi, staje się kwiatkiem do gadżetowego kożucha.. :)

Uuuuuu, Sławuś znów coś paliłeś  :lol:

Ale tak z rana zaczynasz. :wacko:

No chyba że dopiero kończysz wczorajszy dzień  ;)

:good:

• Like 1

• 0

:blush:

UUUUUUUUU.łapka w dół.Lajka nie będzie :blush:

• Like 1

• 0

Witajcie Panowie.

W palnie mam zakup echo. mam do dyspozycji okolo 6000zł chcial bym na pewno echo kolor, boczny skan na pewno przyda sie gps itd. czyli to co standard w tym przedziale cenowym. Nie wiem na co sie ogolnie zdecydowac . Celuje ogolnie w Garmin 92sv i do tego przetwornik gt40. Badz moze Lowrance ? co byście mogli polecic godnego poecenia ? Plywam na wodach Irlandzkich od 2-30metrów głeboosci. I echo jest tez niezbędne do tego by czytac gdzie jest skala pod woda  bo to zdarza sie notorycznie.

Pozdrawiam

• 0

kup dwa echa, lub echo i tablet. Na jednym echu używaj map (5-7 cali) lub na tablecie, a na drugim 7-9 cali używaj funklcji echosondy (skan boczny i dolny. Wtedy możesz wziąc coś w stylu striker 7SV jako echosondę i jakiś podstawowy model z mapą na 5-7 cali z najtańszym przetwornikiem lub bez. Tablet jest tanim rozwiązaniem do map, https://play.google.com/store/apps/details?id=it.navionics.singleAppEuropeHD&hl=pl boating HD Europe na androida za 230 zł, za 500 kupisz tablet z GPS i kartą GSM, i zostaje Ci 5kzl na duże echo, no może 4,5 kzł bo muisz kupić porządny uchwyt tabletu

Edytowane przez wuran