meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witajcie Panowie. W palnie mam zakup echo. mam do dyspozycji okolo 6000zł chcial bym na pewno echo kolor, boczny skan na pewno przyda sie gps itd. czyli to co standard w tym przedziale cenowym. Nie wiem na co sie ogolnie zdecydowac . Celuje ogolnie w Garmin 92sv i do tego przetwornik gt40. Badz moze Lowrance ? co byście mogli polecic godnego poecenia ? Plywam na wodach Irlandzkich od 2-30metrów głeboosci. I echo jest tez niezbędne do tego by czytac gdzie jest skala pod woda bo to zdarza sie notorycznie. PozdrawiamNa giełdzie właśnie pojawił się niezły ,,kombajn'' trochę wyżej jak twój budżet ale może się dogadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 I 12" to już jest tv. Tylko ma apetyt na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Witam wędkarskich świrów :-)Od czytania o poszczególnych modelach echosond boli mnie już głowa i dlatego nie wnikając w szczegóły jaką echo wybrać w budżecie do 6000 zł ( z przetwornikiem )Którą wy byście kupili 1,2,3,4 ?1 Helix 9 Si2. Germin 92sv3 Elit - 9Ti4 Raymarine Axion 9 DV help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 To Ty bedziesz uzytkowal a nie my jesli ten raymarine ma 3d to postawil bym na niego , jesli mapy ladne i rzezba wlsana to lowrance/humminbird. Jesli mapy wystarcza qdrav to garmin. Tu ilu uzytkownikow tyle opini 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) . Edytowane 10 Lipca 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 No właśnie ilu użytkowników tyle opinii no i co teraz Co kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 A masz w ogóle jakiś swój typ który z jakiegoś powodu wpadł ci w oko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Elita lub germin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 To bardzo szerokie pojęcie, która Elite lub który Garmin, no i dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Elita 9Ti z TotalScan Lub Germin 92sv z GT52HW-TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Można by rzec, że urządzenia są porównywalne. Ale zaraz znajdą się krytycy wychwalający jedno a krytykujący drugie urządzenie. Taka specyfika tego forum .Ja wskazałbym na Garmina i proponowałbym aby poszukać wersji z przetwornikiem GT 40 TM (albo pochodnych - Echomap 93 SV, 94SV). Zaznaczam jeszcze raz, że ja tak bym wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Można by rzec, że urządzenia są porównywalne. Ale zaraz znajdą się krytycy wychwalający jedno a krytykujący drugie urządzenie. Taka specyfika tego forum .Ja wskazałbym na Garmina i proponowałbym aby poszukać wersji z przetwornikiem GT 40 TM (albo pochodnych - Echomap 93 SV, 94SV). Zaznaczam jeszcze raz, że ja tak bym wybrał.93 i 94 sv to produkty z rynku amerykańskiego... Z serwisem mogą być problemy w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) 93 i 94 sv to produkty z rynku amerykańskiego... Z serwisem mogą być problemy w Europie.I CA. No i nie zawsze działają poprawnie - słyszałem, że coś może być nie tak z synchronizacja czasu z satelit, serwis musi coś tam oblokować. Poza tym to modele nie kontynuowane, a CHIRP działa bez problemu z GT40 i ma DV/SV w 800kHz Edytowane 11 Lipca 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Nie ma problemów z serwisem. Sprawdzałem na swoim. No, przynajmniej ja nie miałem żadnych problemów. Kamerę sportową Garmina VIRB Elite zakupioną w US wymienili mi na gwarancji na nową w Polsce w dwa dni.Faktycznie są to modele bez kontynuacji ale dzięki temu w rewelacyjnych cenach. Edytowane 11 Lipca 2017 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Marine rządzi się nieco innymi prawami. Sam wiesz. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Nie ma problemów z serwisem. Sprawdzałem na swoim. No, przynajmniej ja nie miałem żadnych problemów. Faktycznie są to modele bez kontynuacji ale dzięki temu w rewelacyjnych cenach.Niedostępne w Europie A jak sobie ktoś samemu przywiezie to co innego. W przypadku wysyłki trzeba doliczyć podatek i cło i chyba taniej wyjdzie kupić nowe w Polsce Tak mi się wydaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Chodziło mi o to, że czasami można kupić takie urządzenia także u nas, bez konieczności samodzielnego importu z US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 A pomijając kwestie ceny to jakie są słabe strony tych modeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Brak obsługi chirp i 800khz w cv/sv, brak NMEA 2000, brak obsługi Panoptix Edytowane 12 Lipca 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Brak obsługi panoptix to raczej zaleta niż wada, to do niczego się nie przydaje a kosztuje tyle co drugie echo. NMEA 2000 ? Kto z tego korzysta 3-5 % użytkowników ?Cały czas mówimy o echosondzie raczej budżetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 A dlaczego zaleta ? Mało użytkowników u nas bo jest drogie jak wszystkie gadżety...sam pisałeś że chcesz nabyć axiom rayimarine, a tj to samo praktycznie co panoptix czy ss3d. Jak zaczniesz użytkować przetworniki obrazujące w 3d to zmienisz zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Tylko, Panoptix to ja miałem możliwość zobaczyć jak działa. Nie byłem zachwycony. A działanie 3D w Raymarinie robiło na mnie trochę lepsze wrażenie (niestety tylko w trybie demo). A co do nabycia Axioma to ciągle podchodzę do tego jak pies do jeża Nawet własnie teraz go znowu oglądam i czytam i znowu oglądam i liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Jakie własności axioma powodują rozterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Jakie własności axioma powodują rozterki?Cena 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Ja tam z 3d w hds carbon jestem zadowolony. Chociaż mając możliwość bawienia się z Lowrance moje odczucie jest subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi