Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witajcie Panowie.

W palnie mam zakup echo. mam do dyspozycji okolo 6000zł chcial bym na pewno echo kolor, boczny skan na pewno przyda sie gps itd. czyli to co standard w tym przedziale cenowym. Nie wiem na co sie ogolnie zdecydowac . Celuje ogolnie w Garmin 92sv i do tego przetwornik gt40. Badz moze Lowrance ? co byście mogli polecic godnego poecenia ? Plywam na wodach Irlandzkich od 2-30metrów głeboosci. I echo jest tez niezbędne do tego by czytac gdzie jest skala pod woda  bo to zdarza sie notorycznie.

Pozdrawiam

Na giełdzie właśnie pojawił się niezły ,,kombajn'' trochę wyżej jak twój budżet ale może się dogadacie.

• 0

Witam wędkarskich świrów :-)

Od czytania o poszczególnych modelach echosond boli mnie już głowa :D i  dlatego nie wnikając w szczegóły jaką echo wybrać w budżecie do 6000 zł ( z przetwornikiem )

Którą wy byście kupili 1,2,3,4 ?

1 Helix 9 Si

2. Germin 92sv

3 Elit - 9Ti

Raymarine Axion 9 DV

help  :)  :)  :)

• 0

Można by rzec, że urządzenia są porównywalne. Ale zaraz znajdą się krytycy wychwalający jedno a krytykujący drugie urządzenie. Taka specyfika tego forum  :) .

Ja wskazałbym na Garmina i proponowałbym aby poszukać wersji z przetwornikiem GT 40 TM (albo pochodnych - Echomap 93 SV, 94SV). Zaznaczam jeszcze raz, że ja tak bym wybrał.

• 0

Można by rzec, że urządzenia są porównywalne. Ale zaraz znajdą się krytycy wychwalający jedno a krytykujący drugie urządzenie. Taka specyfika tego forum  :) .

Ja wskazałbym na Garmina i proponowałbym aby poszukać wersji z przetwornikiem GT 40 TM (albo pochodnych - Echomap 93 SV, 94SV). Zaznaczam jeszcze raz, że ja tak bym wybrał.

93 i 94 sv to produkty z rynku amerykańskiego... Z serwisem mogą być problemy w Europie.

• 0

93 i 94 sv to produkty z rynku amerykańskiego... Z serwisem mogą być problemy w Europie.

I CA. No i nie zawsze działają poprawnie - słyszałem, że coś może być nie tak z synchronizacja czasu z satelit, serwis musi coś tam oblokować. Poza tym to modele nie kontynuowane, a CHIRP działa bez problemu z GT40 i ma DV/SV w 800kHz

Edytowane przez psulek

• 0

Nie ma problemów z serwisem. Sprawdzałem na swoim. No, przynajmniej ja nie miałem żadnych problemów. Kamerę sportową Garmina VIRB Elite zakupioną w US wymienili mi na gwarancji na nową w Polsce w dwa dni.

Faktycznie są to modele bez kontynuacji ale dzięki temu w rewelacyjnych cenach.

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Nie ma problemów z serwisem. Sprawdzałem na swoim. No, przynajmniej ja nie miałem żadnych problemów. Faktycznie są to modele bez kontynuacji ale dzięki temu w rewelacyjnych cenach.

Niedostępne w Europie :) A jak sobie ktoś samemu przywiezie to co innego. W przypadku wysyłki trzeba doliczyć podatek i cło :) i chyba taniej wyjdzie kupić nowe w Polsce :) Tak mi się wydaję.

• 0

Tylko, Panoptix to ja miałem możliwość zobaczyć jak działa. Nie byłem zachwycony. A działanie 3D w Raymarinie robiło na mnie trochę lepsze wrażenie (niestety tylko w trybie demo). A co do nabycia Axioma to ciągle podchodzę do tego jak pies do jeża  :) Nawet własnie teraz go znowu oglądam i czytam i znowu oglądam i liczę.