meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Kup Lowrance hook 4x,mam taką i jest super.Ma 83/200 kHz i 455/800 kHz,ekran 4/3 ale nie ma gps,z gps 300zł droższa.Kupiłem w fishpoint Kraków,są po 700zł ,taniej nie kupisz.Nowe hook2 4 są okrojone,nie ma 83kHz.Garmin striker 4 cv ma to co hook4x + gps,ekran też 4/3ale kosztuje ok 1000.Rozdzielczość ekranu podobna,480×272.Też miałem dylemat co kupić i postawiłem na Lowrance hook 4x bo gps mi nie potrzebny.Najsensowniejszy wybór. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ksywa Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Szczerze powiem że podoba mi się hook2 4x gps,jego cena jest mniej wiecej taka jak zwykłego hook 4x.Jeżeli jak piszesz hook2 4 są okrojone bo nei mają 83kHz, jak będzie to wpływało na prace echosondy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 A jaki ma.miec wpływ.. ..? Poprostu nie masz szerokiego stożka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Panowie ma ktoś doświadczenie z Garmim Striker 5cv? Jak ona ma się w stosunku do raymarine dragonfly 4? Na plus dla Garmina wyswietlacz (wielkośc i rozdzielczośc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Szczerze powiem że podoba mi się hook2 4x gps,jego cena jest mniej wiecej taka jak zwykłego hook 4x.Jeżeli jak piszesz hook2 4 są okrojone bo nei mają 83kHz, jak będzie to wpływało na prace echosondy????na płytszej wodzie będzie patrzyła bardzo wąsko, np. przy 83kHz jest coś koło 3m po 1,5 m po każdej stronie przetwornika. Na 200 kHz jest jeszcze mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Na papierze 83kHz ma stożek 120 stopni a 200kHz ma 60 stopni.A hook2 4 ma właśnie tylko te 200kHz.83kHz jest przydatne na tych płytszych wodach.I jeszcze jedno,nowa echosonda nie ma CHIRP a stara ma.To jest tak jakby ulepszona wiązka sygnału 83/200 kHz.Garmin strike 4cv,Humminbird nowszy jak i Dragonfly 4 też mają ten CHIRP. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie patrzyłem na stronę jerkbait(tytuł Lowrance hook 2)i jest tam tabelka nowych echosond.Nowa hook2 za 700zł ma 200khz i gps ale nie ma 83khz,nie ma nawet downscanu czyli prawdopodobnie tego dsi 455/800khz. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @TomFil o czym Ty piszesz? Jaka "ulepszona wiązka sygnału 83/200" ? ... poczytaj trochę o chirp , zglebij temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @TomFil o czym Ty piszesz? Jaka "ulepszona wiązka sygnału 83/200" ? ... poczytaj trochę o chirp , zglebij temat ...Wiem o co chodzi tylko nie wiem jak to koledze wytłumaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Chyba tak:czujnik wysyła sygnał 83khz naprzemiennie od 75khz do 90khz i 200 khz od 190khz do 210khz.Oczywiście jak ustawisz 83khz albo 200khz.A w zwykłym 83 i 200khz sygnał jest niezmienny.Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Na papierze 83kHz ma stożek 120 stopni a 200kHz ma 60 stopni.A hook2 4 ma właśnie tylko te 200kHz.83kHz jest przydatne na tych płytszych wodach.I jeszcze jedno,nowa echosonda nie ma CHIRP a stara ma.To jest tak jakby ulepszona wiązka sygnału 83/200 kHz.Garmin strike 4cv,Humminbird nowszy jak i Dragonfly 4 też mają ten CHIRP.Nieprawda, poczytaj sobie o kątach widzenia. Można przyjąć że stożek 200 khz ma kąt widzenia 15 stopni i na wodzie 10 metrów widzi wycinek dna o średnicy 2-3 metrów a w połowie toni 1-2 metry. Zdecydowania za mało jeśli chodzi np. o głęboki trolling. Przetwornik o częstotliwości 77 kHz ma kąt widzenia około 45 stopni i przy głębokości 10 metrów widzi na dnie kółeczko około 10 metrów średnicy. 83 ciut mniej. Poniżej masz te dane na przykładzie przetwornika GT 40 do Garmina. Frequency: Traditional: 77/200 kHz ClearVü: CHIRP 425-485 kHz and CHIRP 790-850 kHz SideVü: CHIRP 425-485 kHz and CHIRP 790-850 kHzTransmit power: Traditional: 500 W ClearVü: 500 W SideVü: 500 WMax Depth: Traditional: 1,900 ft ClearVü: 750 ft SideVü: 500 ftBeam Width (°) LF/HF (-3dB): Traditional: 45/15 ClearVü: 1.1x53@455 0.7x30@800 SideVü: 1.1x53@455 0.7x30@800 Edytowane 14 Stycznia 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) bylo o chirpie nie raz i dwa...cos gdzies dzwoni , a niedokonoca wiadomo gdzie i czym.tak bardzo krotko piszac. jaki to chirp w urzadzeniu za 1000zl (kompletnym) jak sam przetwornik o jednej czestotliwosci chirp kosztuje od 1800zl.? takze nie ciagnij blednych dywagacji , tylko poczytac i wysnuc wnioski Edytowane 14 Stycznia 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) To ja ide spać ???? ale ten Chirp za tysiąc w urządzeniu z gps lub za 700 bez gps musi chyba coś dawać,niż bez Chirpu! Edytowane 14 Stycznia 2018 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ksywa Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) skopiowane z jednego ze sklepów, wychodzi na to że ma 2 częstotliwościZalety i funkcje Hook2-4X :- BROADBAND SOUNDERTM - Sprawdzona, wielokrotnie nagradzana echosonda szerokopasmowa. Sonar o dwóch częstotliwościach 83/200 kHz maksymalizuje podwodny widok.- ASPTM - Zaawansowane przetwarzanie sygnału (ASPTM) zmniejsza potrzebę ręcznego regulowania ustawień, aby wyraźniej ujrzeć ryby, obiekty i szczegóły dna.- Wbudowana antena GPS / Ploter GPS - Zapisuj waypoint'y i nawiguj do ulubionego miejsca łowienia ryb za pomocą prostego i dokładnego plotera GPS wbudowanego w urządzenie.- Zautomatyzowane ustawienia sonaru- Standard wodoszczelności: IPx7- Menu w języku polskim Edytowane 14 Stycznia 2018 przez ksywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Coś tam pewnie daje.nie mówię że nie. Tylko to ma bardziej na celu marketing niż jakieś mega wizualne zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam serdecznie, Jestem w przededniu odebrania nowej łodzi (no może w "przedmiesiącu" albo nawet w "przedkwartale") i zmuszony zostałem do rozpoczęcia rozglądania się za nową echosondą. Zbliżająca się nieuchronnie starość, a co za tym idzie powolne, aczkolwiek postępujące, pogarszanie się wzroku ale również wygoda użytkowania skłania mnie do echosondy z ekranem 9 - 10 cali. Wybrałem sobie dwa modele, chociaż jak to zwykle bywa im więcej czytam tym mniej wiem i jestem bardziej rozkojarzony. Mam możliwość kupić "tanio" Helixa 10 Mega Si - powiedzmy za około 7000 zł. I własnie od tej sondy moje rozmyślania się rozpoczęły. Potem przyszedł mi do głowy Lowrance z modelami Elite 9Ti, który pewnie z 1,5 tysiąca taniej da się kupić a wczoraj wypatrzyłem gdzieś w necie sondę Hook 2 z ekranem 9 cali w cenie około 4,5k. W związku z tym, że sklepowa cena tego Humminbirda jest 2x większa niż Hook2 i sporo większa niż Elite 9, oferuje on rzeczywiście lepszą jakość obrazowania i wart jest zapłacenia za niego większych pieniędzy ? A może różnica jest żadna i nie ma sensu płacić więcej bo i tak nic więcej się nie uzyska ponieważ "bajery", które posiada albo których nie posiada i tak są niewykorzystywane ? Będę łowił głównie na Warcie, Odrze i moich pobliskich jeziorach - stosunkowo niewielkich i niezbyt głębokich. Nie myślę o parowaniu silnika z sondą więc marka sondy nie ma dla mnie znaczenia. Nawet nie wiem jeszcze czy się zdecyduję na silnik elektryczny dziobowy z GPS czy przypadkiem nie kupię zwykłego na pawęż. Na pewno nie mam zamiaru parować silnika i sondy. Podpowiedzcie coś proszę bo motam się jak przysłowiowy goryl we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 skopiowane z jednego ze sklepów, wychodzi na to że ma 2 częstotliwościZalety i funkcje Hook2-4X :- BROADBAND SOUNDERTM - Sprawdzona, wielokrotnie nagradzana echosonda szerokopasmowa. Sonar o dwóch częstotliwościach 83/200 kHz maksymalizuje podwodny widok.- ASPTM - Zaawansowane przetwarzanie sygnału (ASPTM) zmniejsza potrzebę ręcznego regulowania ustawień, aby wyraźniej ujrzeć ryby, obiekty i szczegóły dna.- Wbudowana antena GPS / Ploter GPS - Zapisuj waypoint'y i nawiguj do ulubionego miejsca łowienia ryb za pomocą prostego i dokładnego plotera GPS wbudowanego w urządzenie.- Zautomatyzowane ustawienia sonaru- Standard wodoszczelności: IPx7- Menu w języku polskim A stara 4x za 700 ma 4 częstotliwości.Te drugie dwie 455/800 khz bardzo przydatne.Fajnie widać dno.Ktoś wspomniał że ta nowa hook2 4x ma 200w a stara 500w.A czy to prawda ,to trzeba poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam serdecznie, Jestem w przededniu odebrania nowej łodzi (no może w "przedmiesiącu" albo nawet w "przedkwartale") i zmuszony zostałem do rozpoczęcia rozglądania się za nową echosondą. Zbliżająca się nieuchronnie starość, a co za tym idzie powolne, aczkolwiek postępujące, pogarszanie się wzroku ale również wygoda użytkowania skłania mnie do echosondy z ekranem 9 - 10 cali. Wybrałem sobie dwa modele, chociaż jak to zwykle bywa im więcej czytam tym mniej wiem i jestem bardziej rozkojarzony. Mam możliwość kupić "tanio" Helixa 10 Mega Si - powiedzmy za około 7000 zł. I własnie od tej sondy moje rozmyślania się rozpoczęły. Potem przyszedł mi do głowy Lowrance z modelami Elite 9Ti, który pewnie z 1,5 tysiąca taniej da się kupić a wczoraj wypatrzyłem gdzieś w necie sondę Hook 2 z ekranem 9 cali w cenie około 4,5k. W związku z tym, że sklepowa cena tego Humminbirda jest 2x większa niż Hook2 i sporo większa niż Elite 9, oferuje on rzeczywiście lepszą jakość obrazowania i wart jest zapłacenia za niego większych pieniędzy ? A może różnica jest żadna i nie ma sensu płacić więcej bo i tak nic więcej się nie uzyska ponieważ "bajery", które posiada albo których nie posiada i tak są niewykorzystywane ? Będę łowił głównie na Warcie, Odrze i moich pobliskich jeziorach - stosunkowo niewielkich i niezbyt głębokich. Nie myślę o parowaniu silnika z sondą więc marka sondy nie ma dla mnie znaczenia. Nawet nie wiem jeszcze czy się zdecyduję na silnik elektryczny dziobowy z GPS czy przypadkiem nie kupię zwykłego na pawęż. Na pewno nie mam zamiaru parować silnika i sondy. Podpowiedzcie coś proszę bo motam się jak przysłowiowy goryl we mgle Jeżeli chcesz i możesz wydać 7-8k to na Twoim miejscu celowałbym w Raymarine Axiom 9 z obrazowaniem 3D. W tej cenie można mieć też Humminbirda Helixa 10 Mega Si, który ma lepsze obrazowanie boczne, ale nie ma 3D i dotyku. W niższej półce cenowej, tj. 5-5,5k natomiast w Simrada GO 9 XSE lub Elite 9 Ti (Simrad moim zdaniem lepszy). Ciekawą propozycją jest też nowy Garmin Striker 9 sv Plus (brak dotyku), który w cenie poniżej 4k oferuje w zasadzie wszystkie najpotrzebniejsze dla przeciętnego wędkarza opcje (pozostaje ewentualnie kwestia doboru odpowiedniego przetwornika, bo nie każdemu odpowiada fabryczny GT52). Oczywiście ceny, które podałem dotyczą wybranych sklepów w kilku krajach UE, bo oficjalne polskie dystrybucje to cenowy dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jeżeli chcesz i możesz wydać 7-8k to na Twoim miejscu celowałbym w Raymarine Axiom 9 z obrazowaniem 3D. W tej cenie można mieć też Humminbirda Helixa 10 Mega Si, który ma lepsze obrazowanie boczne, ale nie ma 3D i dotyku. W niższej półce cenowej, tj. 5-5,5k natomiast w Simrada GO 9 XSE lub Elite 9 Ti (Simrad moim zdaniem lepszy). Ciekawą propozycją jest też nowy Garmin Striker 9 sv Plus (brak dotyku), który w cenie poniżej 4k oferuje w zasadzie wszystkie najpotrzebniejsze dla przeciętnego wędkarza opcje (pozostaje ewentualnie kwestia doboru odpowiedniego przetwornika, bo nie każdemu odpowiada fabryczny GT52). Oczywiście ceny, które podałem dotyczą wybranych sklepów w kilku krajach UE, bo oficjalne polskie dystrybucje to cenowy dramat.No własnie o tym Humminbirdzie pisałem czyli Helix 10 Mega Si. Na dotykowym ekranie chyba nie bardzo mi zależy szczerze mówiąc. O Garminie własnie teraz czytałem. Nie wiem tylko czy uda mi się do niego przekonać. Miałem kilka urządzeń tej firmy i chyba ciągle pechowo trafiałem bo non stop się coś z nimi działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norcem Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Nowy hook 2 w wersji z przetwornikiem "bullet" ma stała częstotliwość 200khz z tym że szeroki stożek 42° ( zresztą wszystkie 2D w serii hook 2 tyle mają. Wszystkie różnice między starym hook/elite a nowym hook 2 opisane są tu http://teamcolibri.blogspot.no/2018/01/what-is-difference-between-lowrance.html?m=1 Wrzucić w translator I się dowiecie z kompetentnego źródła, a nie marketingowe bełkotu z ogłoszenia. Gość obecnie testuje nowego hooka, więc polecam śledzić bloga. Sama seria hook 2 jest dla ludzi, którzy nie chcą wciskać więcej niż przycisk power. Echo jest zautomatyzowane i poza nazwą nie łączy go nic ze starą wersją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ksywa Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 A co sądzicie o echosondzie bezprzewodowej Deeper 3.0 w porównaniu do innych echo do okolo 700 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam serdecznie, Jestem w przededniu odebrania nowej łodzi (no może w "przedmiesiącu" albo nawet w "przedkwartale") i zmuszony zostałem do rozpoczęcia rozglądania się za nową echosondą. Zbliżająca się nieuchronnie starość, a co za tym idzie powolne, aczkolwiek postępujące, pogarszanie się wzroku ale również wygoda użytkowania skłania mnie do echosondy z ekranem 9 - 10 cali. Wybrałem sobie dwa modele, chociaż jak to zwykle bywa im więcej czytam tym mniej wiem i jestem bardziej rozkojarzony. Mam możliwość kupić "tanio" Helixa 10 Mega Si - powiedzmy za około 7000 zł. I własnie od tej sondy moje rozmyślania się rozpoczęły. Potem przyszedł mi do głowy Lowrance z modelami Elite 9Ti, który pewnie z 1,5 tysiąca taniej da się kupić a wczoraj wypatrzyłem gdzieś w necie sondę Hook 2 z ekranem 9 cali w cenie około 4,5k. W związku z tym, że sklepowa cena tego Humminbirda jest 2x większa niż Hook2 i sporo większa niż Elite 9, oferuje on rzeczywiście lepszą jakość obrazowania i wart jest zapłacenia za niego większych pieniędzy ? A może różnica jest żadna i nie ma sensu płacić więcej bo i tak nic więcej się nie uzyska ponieważ "bajery", które posiada albo których nie posiada i tak są niewykorzystywane ? Będę łowił głównie na Warcie, Odrze i moich pobliskich jeziorach - stosunkowo niewielkich i niezbyt głębokich. Nie myślę o parowaniu silnika z sondą więc marka sondy nie ma dla mnie znaczenia. Nawet nie wiem jeszcze czy się zdecyduję na silnik elektryczny dziobowy z GPS czy przypadkiem nie kupię zwykłego na pawęż. Na pewno nie mam zamiaru parować silnika i sondy. Podpowiedzcie coś proszę bo motam się jak przysłowiowy goryl we mgle Moim zdaniem na tą chwilę nie ma jeszcze dobrego obrazowania 3D. Szkoda kasy na ten bajer, a podstawą jest dobre skanowanie boczne. Dotyk fajna rzecz, ale da się bez niego żyć. Przejrzyj youtube i porównaj Axioma i Helixa Mega SI, a będziesz miał wyobrażenie jak wygląda dzisiejsze 3D i jaka jest różnica między nimi w skanowaniu bocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Deeper wg mnie znacząco utrudnia równoczesne łowienie i używanie echosondy, do tego ryzykujemy utratą/uszkodzeniem telefonu, z którego musimy korzystać chcąc coś widzieć i chyba gorzej sprawdzi się podczas trollingu. Dobry do używania z brzegu, na łódce ma mniejszą przydatność Edytowane 15 Stycznia 2018 przez wedkarski365 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Moim zdaniem na tą chwilę nie ma jeszcze dobrego obrazowania 3D. Szkoda kasy na ten bajer, a podstawą jest dobre skanowanie boczne. Dotyk fajna rzecz, ale da się bez niego żyć. Przejrzyj youtube i porównaj Axioma i Helixa Mega SI, a będziesz miał wyobrażenie jak wygląda dzisiejsze 3D i jaka jest różnica między nimi w skanowaniu bocznym.Jestem ciekaw dlaczego HB nie poszli w 3d scan. Czyżby znów patenty&Navico? Czy też jest to świadoma decyzja.patrząc na to, że możliwe jest już odczytanie chmury danych z 3D, to skanowanie i mapowanie kiedyś stanie się fraszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 A skąd ta pewność że nie poszli w 3D...? Z tego co mi wiadomo od znajomego, który jest dość dobrze zaprzyjaźniony z serwisem Humminbirda w Austrii, to prace trwają. Możliwe, że nie chcą wypuścić na rynek bubla, który będzie obrazował w 3D jak kiepski komiks i przy tym wieszał się jak trzecia generacja Lowranca z 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi