meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 s4mo Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 To patrząc na echo na jakie kryteria patrzeć ? I czy ma ktoś ochotę lekko je przybliżyć ... Na allegro są rożne echosondy nawet już od 500zl. Małe bo małe ale w sumie w echosadzie potrzebne jest by pokazywała spady doły i twardości dnia? Np uważam ze nie potrzebuje gps i zapisu trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemsol Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 a telewizor w domu jaki masz? albo ekran monitora w komputerze? jakie monitory zalecane były do gier i dlaczego?im większy ekran tym lepiej dla oka im większa rozdzielczość tym więcej szczegółów zobaczysz. dobrze skupić się na sonarach posiadających dawn scan.gps przydaje się we mgle lub do wbicia ulubionych punktów.... apetyt przychodzi w miarę jedzenia... jak kupisz czarno białą to za chwilę będzie aaa mogłem kolor kupić. jak kupisz bez obrazowania to zaraz będzie eee tylko 2 stówki i mogłem mieć taką....a potem jak we mgle się będziesz kręcił za własnym ogonem to będziesz marzył o gpsie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Nie ma jednej odpowiedzi, dobrze jest "pomacać" różne, zobaczyć jak inni ich używają, czy nawet w sklepie poprosić o prezentację dwóch czy trzech modeli, echa maja wersje demo, gdzie można "na żywo" zobaczyć jak pokazują obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitto83 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, szukam taniej echosondy, z 2 kątami - 60 i 120 st. Przede wszystkim chodzi o układ dna i temperaturę wody. Ale też dobrze by było namierzyć ryby.Łowiska - jeziora w Szkocji, dno z reguły kamieniste. Zasadzamy sie glownie na szczupaka, okonia, pstrąga i łososia. Spining, troche trolingu. Łowimy z pontonu kolibri km330 d. Silnik elektryk. Czy mógłby ktoś doradzić, która z powyższych - w temacie - echosond była by najlepsza do tych zadań? Wszystkie są w podobnym zakresie cenowym. Skłaniam się ku x-4 pro, 4'' wyświetlacz, sporo pochlebnych opinii. Niewiele ich w ofercie zostalo... Ew. Lowrance Mark 5X PRO, droższa, ale może warto.. Wiem, odświeżam wątek. Wiem, jest sporo info na forum. Ale po kilku dniach kopania nadalnnie jestem mądrzejszy. Podane echa to koszt od £110do £170 jako nowe na ebay. Oferty sklepow w uk i pl różnią sie nieco, nie wszystko jest dostępne, różnorodność cen pomijam. Zasade dzialania echa znam, przynajmniej na nieco wiekszych jednostkach morskich (sprzet furumo). Edytowane 24 Stycznia 2016 przez pablitto83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 większy ekran = wiecej widać (wyraźniej). Jak stać CIę na 5X Pro zamiast X4-Pro to bierz 5X Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Również polecam 5xPro.Proste tanie echo i aku na nim długo pociągnie.Kumpel ma Elitke x4 Chirpa. Bardzo fajna ale ekran mały dlatego pływamy na moim 5xPro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitto83 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dzięki. Konkurencji w tym przedziale cenowym nie widze dla mark 5, ale chyba ze cos pominąłem.. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Również polecam 5xPro.Proste tanie echo i aku na nim długo pociągnie.Kumpel ma Elitke x4 Chirpa. Bardzo fajna ale ekran mały dlatego pływamy na moim 5xPro Moim zdniem Elite 4x CHIRP szczególnie z czujnikiem 83/200 455/800 bije na łeb Marka 5 x ProElite 4xCHIRP nie ma małego ekranu ma po prostu trochę mniejszy niz Mark 5 xPro- wysokośc ta sama ale 3 cm węższy Ma za to kolor, technologię cyfrowej echosondy szerokopasmowej do tego CHIRP i jeszcze obrazowanie DSI. To wszytko pozwala nam zobaczyc duzo więcej niz na Mark5xPro.Zużycie prądu Mark ma mniejsze srednio 0,25A Elite 4x CHIRP 0,75AMark 5 xPro to swietne echo ale jednak czarnobiałe i analogowe. Technologia idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitto83 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 X4 chirp to juz jednak sporo drozej. Przyjze sie obydwu modelom, jakie dokladnie funkcje oferuja, z których bede mogl skorzystać. Zauważyłem m ze Garmin ma nizsze ceny od Lowrance. Jak i kolorowe wyswieylacze, tyle ze doac male, 3,5" w tanszych modelach. Jakie modele mozecie polecic w granicy cenowej max tej, co jest x4 CHIRP? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 nie kupuj x4-pro bo mam natomiast moj brat ma humbird 120 echo to o wiele lepiej pokazuje i ma lepsze menu a stożki i wyświetlacze te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 X4 chirp to juz jednak sporo drozej. Przyjze sie obydwu modelom, jakie dokladnie funkcje oferuja, z których bede mogl skorzystać.Zauważyłem m ze Garmin ma nizsze ceny od Lowrance. Jak i kolorowe wyswieylacze, tyle ze doac male, 3,5" w tanszych modelach. Jakie modele mozecie polecic w granicy cenowej max tej, co jest x4 CHIRP? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Dołóż z 50 £ za 200-250 kupisz juz cos przyzwoitego na wiele lat.Tanie mięso to psy jedzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitto83 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ta x4 z chirp jest za 250£ wlasnie. Wyglada, ze to chyba najlepszy wybor. Na ile starcza bateria w urzadzeniu, i czy mozna podpiac je pod aku od silnika el.? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ta x4 z chirp jest za 250£ wlasnie. Wyglada, ze to chyba najlepszy wybor.Na ile starcza bateria w urzadzeniu, i czy mozna podpiac je pod aku od silnika el.? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Nie X4 - bo były kiedyś tez takie urzadzenia tylko Elite 4x CHIRP.Nie ma baterii w urzadzeniu, tylko zewnetrzne zasilanie. Oczywiscie ze mozna podpiać pod kazdy akumulator 12 V. Nie zapomnij o bezpieczniku. wszytko jest w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitto83 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Widze wersja elite jest z gps-em. Tylko, teraz musze soe powaznie zastanowić, do czego ją potrzebuje.. Nie szukamstad bialorybu, a szczupaka, pstraga, lososia. To nie ryba stadna. Wiec wypadalo by sie skupic nad rozpoznaniem glebokosci, ukladu dna. Najlepszym chyba rozwiazaniem będzie proba bez echosondy na kilku jeziorach, gdzie będziemy łowić, czy warto wogule ja kupować... Bo jeśli mam znac tylko głębokość, uklad dna, ew temp wody (tu nie spodziewam sie jakichs roznic w roznych miejscach zbiornika), to wystarczy 4" x pro. Czy wersja elite x4 ma mozliwosc zapisywania punktow gps bez map? Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 W zasadzie każde echo z GPS może zapisywać waypointy i nie potrzebuje do tego celu mapy. Są echosondy które nawet nie mają slotu na karty z mapami a mają możliwość podłączenia anteny zewnętrznej GPS i zapisują punkty do swojej pamięci wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 echosondy zostaly swtorzone po to aby wskazywac uksztaltowanie dna , glebokosc, temp. wody , obiekty w toni i gps. jezeli nie jest Ci to do niczego potrzebne to po co chcesz trwonic pieniadze...? zaloz gruntomierz wygruntuj i za pare zl bedziesz wiedzial wszytsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 jak tylko potrzebne zapisywanie logów i ukształtowanie dna to wystarczy ci używany Elie 4 DSI lub Elite 5 DSI o ile znajdziesz w dobrej cenie używkę, ma GPS a przetwornik DSI daje fajny obraz, Jedyny limit o działanie do głębokości 90 metrów, ale do połowów śródlądowych zwykle wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 A co powiecie na to warto...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) w każdym sklepie piszą, ze gwarancja producenta, a przecież to Klient wybiera czy korzysta u sprzedawcy czy producenta, i jest jej tylko 12 miesięcy gdy powinno być 24po drugie ten towar idzie wprost z Chinhttp://www.alibaba.com/product-detail/3-5-Color-Screen-Boat-Sonar_706162391.html?spm=a2700.7724857.29.11.e00cwP Edytowane 26 Stycznia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Podstawowa.gwarancja na 90% produktów wynosi 1 rok i jest to prawnie regulowane . Dłuższa gwarancja jest dobra wola producenta bądź odpłatna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Podstawowa.gwarancja na 90% produktów wynosi 1 rok i jest to prawnie regulowane . Dłuższa gwarancja jest dobra wola producenta bądź odpłatna opcja.zajrzyj do aktualnej wersji Kodeksu cywilnego art 577. ust 4 - Jeżeli nie zastrzeżono innego terminu, termin gwarancji wynosi dwa lata licząc od dnia, kiedy rzecz została kupującemu wydana.a do tego masz unijną rękojmię 2 latai faktycznie zapędziłem się z tą dwuletnią gwarancja, tj jest w ustawie ale można ją ograniczyć Edytowane 26 Stycznia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Gwarancja gwarancją,ale coś bym wolał o echosondzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 A co powiecie na to warto...? http://youtu.be/uLoLYluTrnQKupiłem tą echosondę w tym roku, narazie leży jeszcze w pudełku.Testy dopiero na wiosnę .Ja wybrałem Fisch Findera jako moje pierwsze echo do nauki czytania. Jak zakumam o co chodzi to przejdę na coś z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Moja pierwszą echosondą był Fisch Finder ( czarno - biały + baterie paluszki ) . I sprawdził się idealnie jako echo do nauki . Więcej na początek nie trzeba , dodatkowo to co na ekranie zweryfikować samemu ( ostukać twardość dna , zawiesić butelkę w toni , pobawić się ) I po sezonie przynajmniej wiadomo jakie są wymagania odnośnie nowej echosondy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) kupiłem łajbe z echo i jakbys chcial ciut wiecej zainwestowac to elite 7 xhdi mam *************** bez gps ,i bez pl / ale w niej tak wszystko jest intuicyjne ze nie potrzeba po polsku wedlug mnie , jakby bylo to lepiej ,no ale nie ma i w sumie temat masz zalatwiony na nastepne kilka lat Proszę choć trochę o zachowanie zasad pisowni, tego się nie da czytać.Dodatkowo przypominam że to nie giełda żeby oferować tu towar. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi