Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tu masz film z 9 calowym wyświetlaczem. Z taką różnicą że To Simrad i ma ciut inną matrycą wyświetlacza z Multitouchem (dotyk jak w smartfonach) oraz trochę lepsze kolorki jak w Elitce.

Tak czy siak zastanów się nad Elitką lub Simradem Go . Z jednego i drugiego będziesz mega zadowolony !

pozdrawiam

Marcin

Edytowane przez cabage
  • Like 2

• 0

Chodzi o funkcjonalność. Czyli wielkość ekranu i kwestię dzielenia okien. Większy ekran to dużo większa wygoda. To jeśli chodzi o ekran. Niestety róznica w cenie jest też w związku z funkcjami ktorych podobnie jak ja nie wykorzstasz m.in podłączenie silnika dziobowego

- niechcący post pod postem mi wyszedł....

Edytowane przez bassy
  • Like 1

• 0

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jak sporo pływasz to bierz 9 cali jak dasz radę. po jakimś czasie i te 9 będzie mało :) Ja zaczynałem na 5 ... Teraz 9 robi się powoli takie jakieś za małe :)

Tak jeszcze sobie przypomniałem że :

W Simradzie bez najmniejszego problemu możesz klikać w rękawiczkach, nie orientuję się jak to wygląda u konkurencji.

Edytowane przez cabage

• 0

Chłopaki od Dragona też pływali z panoptix, jest materiał. Wg mnie zastosowanie średnie wymyślili.

Nie wiem jakie będzie wcielenie tego systemu w wersji Lowrance LiveSight, ale to mocno sytuacyjne jest- vert w zasadzie, bo zasięg efektywny 20-25m to trochę mało dla klasycznego spina -przynajmniej u nas.

RAPR mają zmienić od 2020r,  być może vert na legalu się pojawi - wtedy tego typu urządzenia mogą się upowszechnić

• 0

Zadam jako setny z kolei pytanie o nowe echo. Budżet około 4 tysiecy , wielkość 9 cali minimum . Mamy koniec roku , może już wyłonił się faworyt z nowości tego roku warty absolutnego polecenia ? Mam również dostęp do rynku USA , Może coś z tamtych stron ? Proszę o radę kolegów co już się obcykali w tematach echo. Pozdrawiam 

• 0

HB i Garmin z USA będą działać, ale moze nie być systemu metrycznego i języka  w HB, Lowrance mają blokadę GPS i nie dadzą rady w Europie.

Nie ma echa godnego absolutnego polecenia, ogólne zalecenie- jak największy ekran i rozdzielczość na danej półce cenowej. Reszta jest drugorzędna, bo nie każdy używa echa do budowy map, sonaru bocznego.