meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Promocja z dzisaj https://hudsonmarine.co.uk/products/lowrance-hds-7-live-3-in-1-transducer-000-14419-001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alex71 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam, planuję zakup echosondy mojej pierwszej ,mam na uwadze dwa modele Garmin fishfinder 350c i garmin striker plus 4cv którą wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xpander Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam serdecznie kolegów po kiju.Jako że temat ten bardzo pomógł mi w dokonaniu wyboru mojej pierwszej echosondy, pragnę raz jeszcze skorzystać z Waszej ogromnej, pełnej podziwu wiedzy.Mianowicie, wybór padł na echosondę Garmin Striker Plus 5cv z przetwornikiem GT20-TM (sprzęt zakupiony w Polsce) - nie miałem jeszcze okazji sprawdzić działania tego cuda na wodzie, ale po podłączeniu "na sucho" w warunkach domowych zauważyłem, a raczej usłyszałem, wyraźne, szybkie pstrykanie wewnątrz przetwornika jak i identyczne wydobywające się z samej jednostki z wyświetlaczem. Pstrykanie jest głośniejsze po zmianie pracy echosondy na częstotliwość 77 kHz. Mimo iż wiem, że to normalny dźwięk słyszalny podczas pracy urządzenia, to jednak wyczytałem na tym forum w innym temacie (dotyczącym echosondy firmy Lowrance), że to charakterystyczne pstrykanie powinno wydobywać się tylko z przetwornika. W moim przypadku wyraźnie słychać pstrykanie z samego przetwornika jak i jednocześnie z urządzenia z wyświetlaczem. Dźwięk jest słyszalny bez problemu w cichym pomieszczeniu z odległości około pół metra. Stąd moje pytanie do Was, drodzy koledzy, jak i do osób, które są w posiadaniu wspomnianego modelu, czy to normalne? Czy jednak istnieje możliwość, że sprzęt uległ awarii podczas nieodpowiedniego transportu kurierskiego (rzucenie kartonem etc.) i to pstrykanie nie powinno być słyszalne tak wyraźnie po stronie samego urządzenia?Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi na moje pytanie. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam.Kolego Xpander obstawiałbym , że to pstrykanie w urządzeniu to załączanie się jakiegoś przekaźnika , który podaje sygnał na przetwornik. Teoretycznie jednak nie powinno być tego słychać. Miałem kilka echosond , w tym Strikera 7SV i nie było nic słychać oprócz cykania przetwornika. Spróbuj posłuchać na zewnątrz budynku , bo może to tylko jakiś pogłos i wydaje Ci się , że to w urządzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xpander Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) "Witam.Kolego Xpander obstawiałbym , że to pstrykanie w urządzeniu to załączanie się jakiegoś przekaźnika , który podaje sygnał na przetwornik. Teoretycznie jednak nie powinno być tego słychać. Miałem kilka echosond , w tym Strikera 7SV i nie było nic słychać oprócz cykania przetwornika. Spróbuj posłuchać na zewnątrz budynku , bo może to tylko jakiś pogłos i wydaje Ci się , że to w urządzeniu."Witam, dziękuję za odpowiedź. Również i takie próby podjąłem, lecz dźwięk wydobywa się wyraźnie przy złączu urządzenia z kablem przetwornika. Myślałem, że może kabel przetwornika przenosi dźwięk klikania do wtyczki, stąd taki efekt. Jest to wyraźnie słyszalne i po stronie przetwornika jak i analogicznie po stronie urządzenia. Obawiam się, że może to być dość irytujące podczas łowienia. Czy któryś z Was, drodzy koledzy, spotkał się z czymś podobnym w tym urządzeniu? Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Xpander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raffi Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ja bym się póki co nie przejmował. Masz gwarancję domniemam więc poczekaj aż lód zejdzie, jedź nad wodę i wypróbuj. Wiem że my wędkarze " czytaj nie do końca normalni ludzie " :-) czasem sobie w domu pokręcimy kołowrotkiem lub pomachamy wędką i też wtedy się doszukujemy różnych mankamentów w sprzęcie który potem jak się okazuje nad wodą jest idealny i wszystko znika.Ostatnio kupiłem nowy kołowrotek Vanquisha i w domu byłem wręcz zdruzgotany jego głośną pracą po czym okazało się nad wodą że kołowrotek jest idealny :-).Jeśli paczka była cała to myślę że wszystko jest ok. Jak włożysz przetwornik do wody to sygnał przestaje być slyszalny więc myślę że i to zniknie. Ale pamiętaj że zawsze masz gwarancję :-)Pozdr. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekb Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Czołem Panowie! Znajdzie się ktoś chętny żeby pomoc wyjść z dylematu? Jest tutaj wielu ludzi, którzy są obeznani w temacie. Garmin Striker 7SV z GT52HW-TM czy Lowrance 5Ti Total Scan? Obie mniej więcej w tej samej cenie...Dziękuje bardzo i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Większy ekran wybierz. 5" to mało przy podziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekb Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dziękuje za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 7sv nie robi map, 5Ti robi i mozna wgrywac darmowe i komercyjne mapy. 5 Ti faktycznie maly ekran ale zalezy co komu potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Jeśli ekran rzeczywistości będzie za mały można zawsze sparować z większym tabletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jak parę razy zabierze się na łódkę tablet - szczególnie kiedy pada i jest zimno, to koncepcja jego używania jako alternatywy dla większego ekranu echosondy dostaje lekko po dupie. Na łodzi kabinowej to nie ma takiego znaczenia, natomiast łódka typu open zweryfikuje nasze zapędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Ewntualnie sa etui na tablety, np RAMa ale to są już koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xpander Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 "Ja bym się póki co nie przejmował. Masz gwarancję domniemam więc poczekaj aż lód zejdzie, jedź nad wodę i wypróbuj. Wiem że my wędkarze " czytaj nie do końca normalni ludzie " :-) czasem sobie w domu pokręcimy kołowrotkiem lub pomachamy wędką i też wtedy się doszukujemy różnych mankamentów w sprzęcie który potem jak się okazuje nad wodą jest idealny i wszystko znika.Ostatnio kupiłem nowy kołowrotek Vanquisha i w domu byłem wręcz zdruzgotany jego głośną pracą po czym okazało się nad wodą że kołowrotek jest idealny :-).Jeśli paczka była cała to myślę że wszystko jest ok. Jak włożysz przetwornik do wody to sygnał przestaje być slyszalny więc myślę że i to zniknie. Ale pamiętaj że zawsze masz gwarancję :-)Pozdr. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka"Witam, Ponownie dziękuję za odpowiedź. Jako, że zacząłem temat na forum, napiszę też tutaj obecny stan moich obaw Otóż po kontakcie telefonicznym z producentem (GARMIN), zaznaczył on wyraźnie, że z samego urządzenia nie ma prawa wydobywać się żaden dźwięk, nawet po podłączeniu "na sucho" w domu. Z przetwornika owszem, ale nie z urządzenia z wyświetlaczem.W związku z powyższym sprzęt został zwrócony sprzedającemu. Na szczęście zakupu dokonałem przez internet, więc przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy sprzedaży w ciągu 14 dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Panowie żeby nie targać zimą HDS potrzebuję mobilnej echosondy tj 4"-5" koniecznie z GPS z obsługą map wyplutych z Reefmastera co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) HDS5 Gen1 5 cali, Elite 5Ti, Elite 5 HDI, Hook 5 Chirp Edytowane 29 Stycznia 2019 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alex71 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam szybkie pytanko , garmin striker plus 4cv czy lowrance hook2 4x gps ? ,coś muszę wybrać.Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Garmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ramoz Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 witamJakie echo do łódki rc? ktoś, coś poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Jakaś z wifi, np deeper pro plus. Te mają ok 100m zasiegu, te do łódek rc maja podobno lepsze wifi Edytowane 30 Stycznia 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Garmina echomap z jakim przetwornikiem najlepiej brać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Garmina echomap znaki przetwornikiem najlepiej brać ?GT-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 jeżeli można spytać to czym się różni od GT51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Wszystko jest napisane w temacie o garminie. Tak na skróty podstawowa wada to brak szerokiego stożka, nie wiadomo dlaczego bo nawet echa za 500 zł go mają od lat. Wg. mnie wymysł.Oprócz tego mniejsza moc w 2D i krótszy kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 to dlatego nie mogłem ustawić mniej niż 140khz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi