meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Koledzy zastanawiam się nad zakupem echosondy Humminbird Helix 7 CHIRP Mega SI GPS G3.Czy ktoś posiada tę echosondę i morze mi coś doradzić?G3 to nowy model, niewiele tego jest u nas na rynku, od poprzedniej generacji w tym rozmiarze różni się częstotliwością mega= przetwornikiem z wyższych do tej pory modeli. Do mapowania na wodzie potrzebna raczej będzie karta zerolines. Edytowane 9 Maja 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Witam. Na allegro cały gotowy zestaw z echosondą Lowrance Hook2 4x kosztuje 800 zł.Będzie to moja pierwsza echosonda jaka będę użytkowal, wedkuje na rzece Wiśle, wiadomo głębokość tej rzeki jest jaka jest, czasami trafi się głębsze miejsce, ale w większości przypadków przykosa nie przekracza 3 m głębokości, chciałbym się zapytać czy ta echosonda poradzi sobie na tak płytkiej wodzie i czy w prawidłowo będzie pokazywać ukształtowanie dna, i czy w miarę swoich możliwości przy lapaniu np. w dryfie na teasera będzie go widać na tym echu i czy wyjście sumka też się zarejestruje?Ewentualnie jak by ktoś mógł coś polecić w cenie do 1000zl za cały zestaw, nowego bądź używanego, nie zależy mi na gpsach i innych bajerach, najważniejsze to żeby dobrze pokazywalo dno i ewentualnie rybkiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Jeśli mówimy o nowym sprzęcie w cenie do 1000 pln proponował bym Echosonda Garmin Fishfinder 350C. Zakupiłem w tamtym roku cały zestaw na alle.... Jest lepsza od Hook2 gdyż posiada dwa stożki co czasem może się przydać. Ogólnie podobne echa w tej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 nie zależy mi na gpsach Błąd. Płynąc na miejscówkę zbierasz ślad. Możesz wracać nawet ciemną nocą i we mgle. Może nie szybko, ale bez problemu dopłyniesz z powrotem. Bez GPS zwijasz się wcześniej, bo ciemność na wodzie to nic przyjemnego - ja nie lubię wysiadać z łódki na środku Wisły, żeby przepchnąć przez kant. Map nie musi mieć, ale GPS się przyda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Może i masz rację z tym gpsem, tylko domyślam się że sprzęt który to będzie ogarniał wykracza juz budżetowo ponad 1000zl, a nie chciał bym na to wydawać zbyt dużo kasy bo przez pracę i inne obowiązki będę pływał w tym roku dość sporadycznie, a szkoda żeby jakiś lepszy sprzęt nie był w pełni wykorzystywany przez brak czasu, dlatego szukam czegoś dość taniego a w miarę użytecznego. Dość dobrze znam swój odcinek Wisły, ale wiadomo że ta rzeka bardzo szybko potrafi przesuwać i zasypywac wszystkie kanty a znudziło mi się juz ciągle machanie wioslem i sprawdzanie głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 GoLoManoLo te echo garmin 350c chyba jest już niedostępne w sprzedaży, na allegro nic nie ma, wiesz może gdzie można to jeszcze kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Nie mam pojęcia gdzie można jeszcze trafić takie nowe echo. Z tego co pamiętam te echosondy miał jeden czy dwóch klientów. Ja kupiłem od niejakiego Canoe - ( nick z alle...) możesz podpytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Ok podpytam może jeszcze gdzieś zalega komuś na stanie i w promocji sie pozbędzie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alex71 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Ja kupiłem od canoe ostatnią sztukę w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 (edytowane) Alex71 to mnie kolego zalatwiles hehe, a niech ci służy jak najdłużej. Edytowane 15 Maja 2019 przez SandaczZwisly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 A może użytkowal ktoś tą echosondę z GPS Garmin Striker Plus 4? na allegro w zestawie można ją już za około 1000zl wyrwać, poradzi to sobie na naszych wislanych wodach? I czy wgl opłaca się to brać pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Sandacz mam HooK używam go na Odrze jako głebokościomierz. W zimę pokazuje zgrupowane leszcze. Drobnice większe drzewa. Ze względu na wielkość wyświetlacza używam jednego widoku. Tu jest słabej jakości film: https://youtu.be/wHXroWqoW0s A tu wąsy:https://www.instagram.com/p/Bjrjw1Ylowx/?igshid=ok4uyhbt16s8 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Tresor z tego co widzę na twoich filmach to te echo różni się od tych które są teraz dostępne w sprzedaży np na allegro, może teraz wypuszczają jakieś nowsze wersje czy cos w tym stylu.Znalazłem też na olx jedną osoba która sprzedaje lowrance hook 3x, czy to jest jakaś dużo gorsza wersja? bo cena jest dość atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Różni się tym że teraz HooK 2 jest poziomo nie pionowo. Jest w tym dziale wątek o tym. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Mogę się mylić ale wyczytałem że w tym twoim modelu można ustawić te obrazowanie na 83 kHz bądź 200 kHz a w tej nowej wersji jest chyba tylko 200khz, ma to jakieś znaczenie?Jeśli ten temat był już poruszany a ja zaczynam go poraz 100 to przepraszam i prosił bym o jakiś link do tego tematu, bo nie bardzo potrafię się tak zagłębić w te forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fjerkbait%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F102648-lowrance-HOOK-2&share_tid=102648&share_fid=51638&share_type=t Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SandaczZwisly Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 DziękiIm bardziej zagłębiam się w temat tych echosond tym bardziej nie wiem co wybrać, no nic jakoś sobie muszę poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TzK Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Hej Podepnę się pod temat Zamierzam kupić pierwszą echosondę i zastanawiam się nad tym: Garmin striker 4 Jak myślicie czy w cenie 800zł za nowy cały zestaw będzie to dobry wybór?czy szukać czegoś innego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mondragon Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Też zastanawiam się, czy ten striker 4 na pierwsza w karierze echosonde bedzie dobrym wyborem do pontonu 3m,tylko ze moim zdaniem lepiej wziac wersje 4cv z dodatkowym rodzajem obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TzK Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Ciekawe czy ta funkcja cv rzeczywiście działa tak zajebiscie jak opisuje to producent, jeśli tak nie jest to nie wiem czy warto jest dopłacać kilka stowek za coś czego pewnie nie będzie się używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alex71 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Też zastanawiałem się nad 4cv ,lecz wzrok już nie ten 5 cali to 5 cali ,wybrałem 350c,i nie żałuję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TzK Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Alex ta 350c słyszałem że super w tej cenie, szkoda że ciężko dostępna teraz.Trafiła mi się okazja na lowrance elite 5 w super pieniazkach, jak uda mi się kupić to problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz18538 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Koledzy zastanawiam się nad zakupem echosondy Humminbird Helix 7 CHIRP Mega SI GPS G3 lub Lowrance Elite-7 Ti2. Zakup echosond przez sklep internetowy z niemiec. Z informacji jakie otrzymałem echosondy mają menu w języku polskim. Która z tych echosond według was jest lepszym wyborem? Edytowane 17 Maja 2019 przez mariusz18538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Tutaj nie ma lepszego czy gorszego wyboru,jest to ta sama półka cenowa jak i jakościowa:) czego nie kupisz,będziesz tak samo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Koledzy zastanawiam się nad zakupem echosondy Humminbird Helix 7 CHIRP Mega SI GPS G3 lub Lowrance Elite-7 Ti2.Zakup echosond przez sklep internetowy z niemiec. Z informacji jakie otrzymałem echosondy mają menu w języku polskim.Która z tych echosond według was jest lepszym wyborem? Sprawdź jeszcze raz info o języku polskim w Elite-7 TI2, generalnie jest go brak ale może sprzedawca się postarał i dograł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi