wielinskik Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Cześć, widzę, że jesteś z Warszawy. Podjedź albo zadzwoń do pleciony, oni tam często bywali, powinni Ci pomóc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Skąd wypożyczasz łódkę? Czy masz swoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Cześć, widzę, że jesteś z Warszawy. Podjedź albo zadzwoń do pleciony, oni tam często bywali, powinni Ci pomóc. PozdrawiamTaa wcisną mu tone przynęt xxxl i powiedzą połamania. W którą cześć jedziesz? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Skąd wypożyczasz łódkę? Czy masz swoją?Łajba kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Szkoda, ze planujesz w pierwszej polowie, ja planuje w drugiej, tzn. w okolicach 3. weekendu... Troche znam te na polnoc polozone Bodden, od Schaproder po Gr. Jasmunder Bodden, bylo by fajnie poplywac w dwie lodzie... Moze kto inny tez sie wybiera? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Szkoda, ze planujesz w pierwszej polowie, ja planuje w drugiej, tzn. w okolicach 3. weekendu... Troche znam te na polnoc polozone Bodden, od Schaproder po Gr. Jasmunder Bodden, bylo by fajnie poplywac w dwie lodzie... 0Moze kto inny tez sie wybiera?Jak dobrze pójdzie to jedziemy z kolegami 10 listopada na weekend koło Schaprode. Jak chcecie połowić też sandacze to lepiej okolice Stralsundu. Szczupaki odpadają na duże obrotówki, srebrne gnomy,cannibale kolor okoń i fire Tiger (okonie też i nie przeszkadza im wielkość 12cm) herring shad w kolorze śledzia 16cm+ i wegorze savage a reszta to standard jak na pajka, jerki gumy woblery. Na Rugii dominują plycizny od 50cm do 2-3m fajnie zarośnięte z "przeglądarkami" przy torach wodnych fajne spada z 2m na 6-12 i tam można się zazwyczaj zaokoniować na śmierć, a w pobliżu czają się głodne okoni szczupaki. Żeby nie było za kolorowo to ryby tam też mają himery jak u nas np. W lutym pojechaliśmy i tylko czesalismy przez 5 dni wodę łowiąc po kilka szczupaków mało średniej wielkości na głowę. Pod koniec września mieliśmy średnio po 15szt i 20 okoni na głowę pajki od 60 do 92 i okonie od 28 do 42 mniejsze były zadkoscia. Było też kilka grubo ponad metr,ale wszystkie atakowaly przy Łodzi i nie zapinały się. Teraz woda ma 9st i powinno być lepiej z tymi większymi Połamania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Taa wcisną mu tone przynęt xxxl i powiedzą połamania. W którą cześć jedziesz?Będziemy stacjonować w okolicy Stralsund.A może ktoś mi podpowie jeszcze jakiej pogody mogę się tam spodziewać w listopadzie i czy przynęty do 13cm będą ok, czy muszę jeszcze doinwestować w coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Gumy13cm atakują i okonie i pajki tak samo z wahadłami nr3 dokup jeszcze coś 15-20cm i zrób dozbrojki kolory śledziowe i żółte, imitacja okonia fajnie odpalają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgsxr Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Hej I jak tam wyniki w tym Listopadzie ? Często bywam na Rugi od Stralsundu począwszy , całą lewa strona wyspy do morza a prawej strony wyspy jeszcze nie odkrywałem .Tak na prawdę jest to poligon przynęt i niemożna się zamykać w określonych kanonach typów i kolorach . Co masz w pudle da rady w każdej części Rugi znajdziesz płycizny z szczupakami i głębsze miejsca pod cięższy opad . Fenomenem jest że na Rugi nawet zimą łowi się szczupaki na metrowej wodzie . Jeden mały minus jest wielki obszar wody i jak są warunki niesprzyjające żerowaniu ryb trzeba jak wszędzie pogłówkować by sprowokować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Plan już stoi, w przyszły weekend będę z łodzią w okolicach Stralsund, ktoś może jeszcze? Może ktoś by miał ochotę, miejsce dla jednej, dwuch osób by się znalazło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ciekawe. Jakby ktoś z W-wy był chętny to czemu nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Cześć, który to dokładnie weekend i kiedy wyjazd i powrót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Z Warszawy to kawałek drogi na krótki weekend - dni też najdłuższe już nie są, ale dla twardzieli to żadna przeszkoda... ;-) Ja mogę zostać i do wtorku... Pogoda zapowiada się dobra. To już ten weekend. W piątek jade do Szczecina, w drodze powrotnej do Stralsund, sobota, niedziela, poniedziałek (ew.wtorek) na wodzie, potem dalej na Bremen. Edytowane 16 Listopada 2016 przez yacaré Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Mnie pasuje. Moze ktoś się zgłosi. Gdyby to było 300 km to bym sam pojechał. A jest 800 km. Edytowane 16 Listopada 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Na 80 %w ten weekend nie dam rady . Zostaje 20 ale to będę wiedział ok 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Czekam z niecierpliwością na ewentualnych dalszych chętnych. Jak dla mnie to wyprawa życia by była. Ruszałbym z W-wy.Gdzie pobić mój PB 120 jak nie tam? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Czekam z niecierpliwością na ewentualnych dalszych chętnych. Jak dla mnie to wyprawa życia by była. Ruszałbym z W-wy.Gdzie pobić mój PB 120 jak nie tam?[/quo Chyba nie tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Panowie jak ktoś z was jedzie w najbliższym czasie to niech się odezwie na priv ze szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Hej!Może ja?Mogę nawet własną łódź zaciągnąć. Andrzej, możesz się podłączyć po drodze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja niestety odpadam , Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Spoko, sezon jeszcze troche potrwa, w tamtym rejonie dla szczupaka i sandacza okres ochronny dopiero od marca/kwietnia... ;-) Wystarczajaco czasu, by zorganizowac jeszcze 2 wypady... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Zeszły tydzień straszna kicha, duże wahania wody, szybki spadek temperatury i na 3 osoby w 3 dni 7 szczupaków max 70cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Mnie też ten kierunek interesuje..Mam łódź z silnikiem ale pierwszy raz wolałbym się podłączyć pod kogoś kto ma już rozpracowany temat Może kiedyś mini zlocik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Zlocik jak najbardziej... Dobra miejscówka, dobrze osiągalna, w miarę rybna, zawsze się można gdzieś schować przed wiatrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Z tym chowaniem przed wiatrem byłbym ostrożny. Ja startuje z schaprode i jak wieje to nie ma gdzie się schować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi