radek_u Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Warunki ciężkie,nie mozna sie dostać do większości miejscowek ze wzgledu na lód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 jutro sie okaże w sumie to w sobote bo jutro jedziemy , pewnie jakąś fotke wstawie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Mam nadzieję, że ta fotka mnie zdenerwuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Wieści z wody. Woda mocno zmącona i duże zasolenie. Wiatr słabnie wcześniej był sztorm. Warunki trudne. Może komuś się przyda takie info 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Śledzie wchodzą ostro na tarło, wczoraj duża fala, woda zmieszana, mętna, szczupaki opchane śledziami, bardzo himeryczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 ale coś tam dziubią 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Na pierwszym zdjęciu szczupak na dole gryzie tego na górze z prawej strony, czy mi się tylko wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 no jakoś tak wyszło.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) takie małe podsumowanie >>>> za tydzień powtarzamy . tym razem okoń i śledż ,a jak pogoda pozwoli to na dorsza Tadziu, zabierzesz mnie kiedyś? Edytowane 5 Marca 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 takie małe podsumowanie >>>> za tydzień powtarzamy . tym razem okoń i śledż ,a jak pogoda pozwoli to na dorsza https://www.youtube.com/watch?v=U58N5jCppn4Podbierak obowiązkowo do wymiany na większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Mam pytanie , czy ktoś mógłby mi polecić ciekawe miejsca szczupakowe do łowienia z brzegu na Rugii. Chiałbym w maju wybrać się z synem na kilka dni i próbuję powoli się do tego przygotować. Widziałem jakieś filmiki na YT gdzie rodacy łowili w porcie w Stralsund. Jeśli ktoś ma takie doświadczenia i chciałby się podzielić będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Jeśli syn jest na tyle duży że może brodzić to polecam wybrać się do Schaprode na okonie i belony. W maju można nieźle połowić na wodzie do 1-1.5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Chłopak ma 16 lat i jak najbardziej poradzi sobie z brodzeniem. Nastawiliśmy się na szczupaki , jednak pobawić się okoniami nigdy nie odmówię .Możesz coś więcej napisać o tym łowiskuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Łowią jeszcze jak jest przeprawa promowa na Wittow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Hej, ktoś był ostatnio??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgsxr Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Własnie w maju jest dobrze bardzo dużo ludzi brodzi . Od miejsca podanego przez kolegę Radek_u Czyli od Wittow przeprawa promowa w lewą stronę cały brzeg jest dobry . Tam jest Ośrodek kaitsurfingowy dla tego że jest fajnie płytko i twardo .Można dojść do samego toru wodnego i dłubać okonie . Na płyciznach w maju jak najbardziej szczupak , dużo belony .Też zabawa ale ciężko się przebić do szczupaków jak grasują stada belon. Szczupaki na muchę jak najbardziej polecam to miejsce . Oby pogoda była i z synem coś pięknego pozdrawiam . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 z powodów technicznych wrzucam jeszcze raz filmik z lutego https://www.youtube.com/watch?v=odnauz9HZLs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 a to już marzec : https://www.youtube.com/watch?v=PncAp4EcW7c&t=467s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Tadziu, zabierzesz mnie kiedyś? Robert zawsze jesteś mile widziany , zdzwonimy sie , na razie poznajemy to całe ustrojstwo ,a nie jest łatwo . ale powiedzieć moge że napewno kilka razy jeszcze tam w tym roku zawitamy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 i znowu śledzie --- beczek brakuje https://www.youtube.com/watch?v=kx8B2yWpvjs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 To jakaś lipa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Pozyskiwanie białka. Wiadra pełne. Koty też się pożywią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Prawdopodobnie na Rugii Niemcy za czasów III Rzeszy przeprowadzali próby jądrowe. Tekst poniżej: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Bro%C5%84_j%C4%85drowa Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez francisco scaramanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Dlatego rosną tam tak duże szczupaki, okonie i śledzie.....Wesołych Świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Pozyskiwanie białka. Wiadra pełne. Koty też się pożywią co ty pierniczysz -- jak uważasz że wyjazd 4 dniowy w 2 osoby za 3 tys ,i 10 -20 kilo śledzia (20 kg x 8 zł w polsce ) jest dla ciebie pozyskiwaniem białka , to jest coś z tobą nie halo ,,, nie będe cie przekonywał do moich wędzonych śledzi (koszt kilo za 200 zł ) , ale mylisz sie strasznie , koty ?? kpina , 15 minut po uwędzeniu , wędzarnia zostaje pusta ( zawsze znajomi wyczyszczą ),, oczywiście free poza tym oglądnij filmy i zobaczysz wypuszczane rybki , szczupaka nie za bardzo lubie ,a w swoim stawie przy domu mam zatrzęsienie sandacza i pstrąga(opisywałem to już na forum), oprócz tego mam też swoje jezioro - jakby ci było mało co do wielkości szczupaków -- fajne są ,, ale to wina warunków i ekosystemu na rugi , żadne próby jądrowe (średnia głebokość 2m i trawy ) oraz mnóstwo pożywienia -- ot i cała tajemnica wędkarstwo na rugi jest bardzo ciężkie i kosztowne , jestem tam żółtodziobem i wiele lat mnie czeka aby poznać tą wode , a niestety nikt ci w tym nie pomoże , i tylko na siebie możesz liczyć myślałem że jest to forum towarzyskie promujące zasady normalnego wędkarstwa i dzielenia się wiedzą i doświadczeniami , ale mam już wątpliwości a najbardziej irytuje mnie chęć zysku , na wszystkim i od wszystkich za pomoc ( nie będe wymieniał sytuacji ) , ale co poniektórzy "doświadczeni koledzy" powinni sie zastanowić nad swoim postępowaniem i popukać sie po swoich główkach następna wyprawa 05/05 do 14 /05 belona i łosoś --- filmy zostaną na twardym dysku , nie będe zaśmiecał tematu piszcie tu o niczym i jak jest fajnie na rugi , a czytający niech i tak nic nie wie no chyba że o próbach nuklearnych i o kotach(fajne są z was chłopaki --- ale jak pozna sie bliżej i w realu (kilka osób już znam ) , lecz teksty na forum co poniektórych są poniżej mojego poziomu ), i niestety psuja mi wieczór pozdrowionka dla wszystkich Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez inter 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi