godski Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 co ty pierniczysz -- jak uważasz że wyjazd 4 dniowy w 2 osoby za 3 tys ,i 10 -20 kilo śledzia (20 kg x 8 zł w polsce ) jest dla ciebie pozyskiwaniem białka , to jest coś z tobą nie halo ,,, nie będe cie przekonywał do moich wędzonych śledzi (koszt kilo za 200 zł ) , ale mylisz sie strasznie , koty ?? kpina , 15 minut po uwędzeniu , wędzarnia zostaje pusta ( zawsze znajomi wyczyszczą ),, oczywiście free poza tym oglądnij filmy i zobaczysz wypuszczane rybki , szczupaka nie za bardzo lubie ,a w swoim stawie przy domu mam zatrzęsienie sandacza i pstrąga(opisywałem to już na forum), oprócz tego mam też swoje jezioro - jakby ci było mało co do wielkości szczupaków -- fajne są ,, ale to wina warunków i ekosystemu na rugi , żadne próby jądrowe (średnia głebokość 2m i trawy ) oraz mnóstwo pożywienia -- ot i cała tajemnica wędkarstwo na rugi jest bardzo ciężkie i kosztowne , jestem tam żółtodziobem i wiele lat mnie czeka aby poznać tą wode , a niestety nikt ci w tym nie pomoże , i tylko na siebie możesz liczyć myślałem że jest to forum towarzyskie promujące zasady normalnego wędkarstwa i dzielenia się wiedzą i doświadczeniami , ale mam już wątpliwości a najbardziej irytuje mnie chęć zysku , na wszystkim i od wszystkich za pomoc ( nie będe wymieniał sytuacji ) , ale co poniektórzy "doświadczeni koledzy" powinni sie zastanowić nad swoim postępowaniem i popukać sie po swoich główkach następna wyprawa 05/05 do 14 /05 belona i łosoś --- filmy zostaną na twardym dysku , nie będe zaśmiecał tematu piszcie tu o niczym i jak jest fajnie na rugi , a czytający niech i tak nic nie wie no chyba że o próbach nuklearnych i o kotach(fajne są z was chłopaki --- ale jak pozna sie bliżej i w realu (kilka osób już znam ) , lecz teksty na forum co poniektórych są poniżej mojego poziomu ), i niestety psuja mi wieczór pozdrowionka dla wszystkichFaktycznie, to tylko śledzie. Może za ostro zareagowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Cenię sobie to forum za wiele ciekawych i merytorycznych tematów jakie tu są poruszane . Nadgorliwość , jednakże jaka nieraz tutaj tryska ( również , uważam że powinniśmy dbać o nasze wody i ograniczać zabieranie ryb !!!) poprostu mnie rozwala. Jedna , nic albo nie wiele znaczącą fotografia i ...na stos !!!Nie trzeba być aź takim cenzorem i krzykaczem żeby być cenionym za aktywność w danej społeczności . C&R jest stosunkowo nowym u nas nurtem , podejścia do propagowania tej ideii też trzeba się uczyć. Sorry , ale dajmy się zwariować!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 no to jedziemy tym razem belona nr 1 , okoń sandacz i szczupak - przyłowy , oczywiście śledż też pewnie wpadnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Fajna drużyna :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Póki co warunki ciężkie, mocno wieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jak wyglada sytuacja z belona na Rugii? Zamierzam ze znajomymi jechac w niedziele. Chcemy wyplynac ze Stralsund. Macie jakies sprawdzone wypozyczalnie lodzi w Stralsund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Inter, jak wrócisz pochwal się wynikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 belona -- masakra - festiwal jak szlak pewnie przez następne 2 tygodnie będzie wszędzie , szczupak gania po płyciznach, niestety połapaliśmy tylko przy dużej fali , czwartek i piątek , sobota i niedziela cisza na morzu i zero brań szczupakowych , wszystkie ryby 80- 90 cm wyprawa udana , belona jak sie okazało to ryba wściekła nie odpuszczała nawet jerkom i gumy 25 cm też jej nie straszne , co by nie mówić fajnie było , nawet dzieci zadowolone niedziela w 2 godziny ,mój i brata syn wyciągnęli po 50 belon , każdy kto łapał belony wie co ta ryba wyprawia na kiju , młodzież jak to bywa niechętnie wsiadła na łajbe ,ale po belonie nabrała chęci na następną wyprawe , także sumując -- filmik jakiś zrobie w wolnej chwili , a kto może niech jedzie , bo czas na rodeo belonowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 "Inter" belony w trollingu czy na spining ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jestem pewien, że z rzutu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgsxr Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jak wyglada sytuacja z belona na Rugii? Zamierzam ze znajomymi jechac w niedziele. Chcemy wyplynac ze Stralsund. Macie jakies sprawdzone wypozyczalnie lodzi w Stralsund? Miejscowość Altefahr na przeciwko Stralsundu Marina i w knajpka która prowadzi wypożyczalnie profesjonalna polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 belona -- masakra - festiwal jak szlak pewnie przez następne 2 tygodnie będzie wszędzie , szczupak gania po płyciznach, niestety połapaliśmy tylko przy dużej fali , czwartek i piątek , sobota i niedziela cisza na morzu i zero brań szczupakowych , wszystkie ryby 80- 90 cm wyprawa udana , belona jak sie okazało to ryba wściekła nie odpuszczała nawet jerkom i gumy 25 cm też jej nie straszne , co by nie mówić fajnie było , nawet dzieci zadowolone niedziela w 2 godziny ,mój i brata syn wyciągnęli po 50 belon , każdy kto łapał belony wie co ta ryba wyprawia na kiju , młodzież jak to bywa niechętnie wsiadła na łajbe ,ale po belonie nabrała chęci na następną wyprawe , także sumując -- filmik jakiś zrobie w wolnej chwili , a kto może niech jedzie , bo czas na rodeo belonowe Teraz to nie bede spal do niedzieli Podeslesz namiar na miejscowki belonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Belony wszystko na spinning. Murek podeśle ci fajny namiar. Ale tak naprawde masa ryby jest w kazdej zatoce . im płyciej tym lepiej.kocioł jaki robią ryby jest nie do przeoczenia nawet przy fali .gdzie nie stoi sie na kotwicy obok jest z 10 "kotłów" z rybą.rzucasz i wyciągasz ja jeszcze czegoś takiego nie widziałem na oczy ..to jest poprostu masakra .życze każdemu aby po 4 godzinach wedkowania miało sie dość łapania.bo skurcze i cierpnące ręce nie wytrzymują takiej ilości holowanej ryby (a .., trolling jest zabroniony na rugi) Edytowane 9 Maja 2017 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Super, wyslalem PW lodzie mam od 7 do 17.30 - beda zakwasy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 inter wrzuc filmik jak juz zmontujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Wczoraj wróciliśmy z Rugii. Cztery dni łowienia, pięć metrówek w tym 108 i 119. Ilościowo po kilkanaście ryb każdy, wszystkie w przedziale 80-90cm. Bardzo zmienna pogoda, dwa dni z silnym wiatrem. Wtedy też ryby były najbardziej aktywne. Nadmieniam, że z nadchodzących newsów wynika, że dziś też są aktywne. Najchętniej już bym tam wrócił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Bylem wczoraj na belonie. Ładna pogoda - woda przy wypłynięciu lustro i tak przez kilka godzin. Belony ładnie brały jak świeciło słońce, jak się chowało to trafiały się pojedyncze sztuki. Dwa szczupaki 80-90 jako przyłowy na błystkę belonową. razem z nami spłyneli niemcy i mieli 12 szczupaków - od 70 do 90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Bo to byli typowi Osi lub deutsche Fileten. Niestety w Reichu też takich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Ostatnia wyprawanawet Endriu sie załapał https://www.youtube.com/watch?v=m9hSOBwcGcg&t=193s 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Od jutro sezon na sandacza, ktos sie wybiera? Ja jade w niedziele poszukac zanderkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Ostatnia wyprawanawet Endriu sie załapałFilm fajny, ale spora gafa w intrze- "Fisching" ???? https://www.youtube.com/watch?v=m9hSOBwcGcg&t=193s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 W przyszły czwartek jest Vatertag, więc się zastanawiam, czy nie wyskoczyć na długi weekend... Kiedy jak nie teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 ja mam dwie lodzie zamowione na niedziele (niestety 15ps bo 50ps maja w naprawie ). Bedziemy wyplywac z altefaehr. Nie bardzo w sumie wiem, w ktorym kierunku podazac? wiem, ze w strone kubitzer mozna liczyc na belone. Nastawiamy sie bardziej pod sandacze ewentualnie spore mamuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 sandacze , mamuśki śledzia i belone łatwo namierzyć , z sandaczem też nie najgorzej jak ktoś poznał troche rugie , ale z mamuśkami to jest kłopot kapryśne i nie obliczalne są , niby powinny być tu , a są gdzie indziej . . tak naprawde chyba kwestia szczęścia . ( no i ciut wiedzy też) . mamuśki też fajne ,ale wpadamy na wode na początku czerwca - i co ? montujemy windy .... będzie sie działo ,o ile pogoda będzie to polatamy ciut dalej - cel - łosoś , a jak będzie wiało to liczymy na poprawe życiówki szczupakowej , pewnie w czerwcu nie bedzie to zbyt trudne - szczególnie że mamy kilka miejscówek fajnych na ten miesiąc .no , ale jak zawsze nic nie wiadomo , pewne jest jedno : piwo trza już chłodzić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) nie za pozno juz na lososia? Nam sie plany zmienily i uderzamy na dorsza i przy okazji moze cos jeszcze sie trafi apropo lososia to przewodnik mowi, ze: Lachs ist schon weg Edytowane 23 Maja 2017 przez murek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi