murek Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 W każdym miesiącu lowilem na Rugii szczupaka. Wrzesień był dobry na okonie tez. Na dorsza wrzesień to jeszcze na 40 metrach będzie a to trochę trzeba płynąc, chyba ze bolki na kap arkonie - trafia się czasami taki ok 3kg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Planuję w końcu wybrać się na Rugię na jeden dzień. Ze Szczecina niedaleko. Może ktoś mi udzielić jakiś informacji? Gdzie się wodować, ile to kosztuje, gdzie kupić licencję i ile to kosztuje i gdzie mniej więcej szczupaczki łowić? Jeden dzień od świtu do zmierzchu. Mam F420 + 15 hp, nie za małe to na tamtejsze wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Slip kosztuje 5 euro wodowanie i 5 euro wyciągnięcie łódki, zezwolenie na jeden dzień 6 euro. Zezwolenie kupisz w marinie tam gdzie będziesz płacił za slipowanie. Zwracaj uwagę na wiatr do 4 km/h jeszcze tym foxem popływasz, powyżej robi się już dosyć niebezpiecznie Edytowane 3 Września 2017 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Slip kosztuje 5 euro wodowanie i 5 euro wyciągnięcie łódki, zezwolenie na jeden dzień 6 euro. Zezwolenie kupisz w marinie tam gdzie będziesz płacił za slipowanie. Zwracaj uwagę na wiatr do 4 km/h jeszcze tym foxem popływasz, powyżej robi się już dosyć niebezpiecznieW jakiej to miejscowości? jakiś namiar na google? 4km/h czy 4 m/s ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Witam,chętnie bym się przyłączył do kogoś kto już tam był i wie co i jak licencje,noclegi itp.Może ktoś by pojechał a nie ma z kim,chętnie pojechał bym ja i kolega.Wyjazd wrzesień lub październik na ciut dłuższy weekend tzn. 3-4 dni,cel wyprawy szczupak ,sandacz, okoń ,dorsz raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszmały Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam wszystkich.Poszukuję informacji na temat rugii, w które miejsce najlepiej się wybrać, o jakiej porze i czy ma ktoś z was może jakiś namiar na wypożyczenie łodzi. Może ktoś się wybiera i mógłbym dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Wczoraj byłem w Straslund nic nie bierze więc nie polecam początku września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Cześć korzystał ktoś ze slipu : https://www.google.pl/maps/@54.5246424,13.5122186,822m/data=!3m1!1e3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Panowie jakie są ceny wypożyczenia łodzi takiej z mocniejszym silnikiem bo nie wiem czy jest sens ciągnąć swoją 700 km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 80 euro za dzień w stralsundzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgsxr Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 80 euro raczej 15km , a np 50 km to minimum 100 euro plus paliwo .Wojcjech_B wrzesień to zajebiaszczy miesiąc na Stralsund doszły mnie słuchy że sandacz jest teraz aktywny znajomi połapali . Ja w zeszłym roku też ładnie okoni i sandaczy połowiłem we wrześniu własnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 80 euro raczej 15km , a np 50 km to minimum 100 euro plus paliwo To na kilka dni to chyba lepiej swoją łajbę zaciągnąć.Dzięki panowie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 O takiej kwocie mówił mi człowiek, który tam co jakiś czas wypożycza łódkę, silnik 70km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgsxr Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Może masz rację tomasxt dawno już nie pożyczyłem a słyszałem że w Altefahr troszkę się pozmieniało może ceny tez pospadaly. Wiem że na rugi od prywaciazy czyli po znajomości można było za taką kwotę dorwać lajbe o jakiej mówisz mi się to nigdy nie trafiło. A tutaj przykładowe ceny firm pozyczajacych. http://bodden-angeln.de/preise-bootsvermietung.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 @Wojciech B: Ten slip lezy w Martinshafen, przebywajac w Glowe bylem tam kiedys "na zwiady", ale nie slipowalem. Z tego co pamietam solidny slip z plyt betonowych. Od 29.09 do 03.10 bedziemy tam z kumplem wodowac i plywac za sandaczem po duzym Jasmunder Bodden... Bedzie moze ktos jeszcze w tym terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 @Wojciech B: Ten slip lezy w Martinshafen, przebywajac w Glowe bylem tam kiedys "na zwiady", ale nie slipowalem. Z tego co pamietam solidny slip z plyt betonowych. Od 29.09 do 03.10 bedziemy tam z kumplem wodowac i plywac za sandaczem po duzym Jasmunder Bodden... Bedzie moze ktos jeszcze w tym terminie? Chciałbym zacząć tam jeździć bo jak widzę w różnych źródłach,że są tam dobre miejsca. Z chęcią bym się spotkał w tym terminie ale jestem ograniczony sprzętowo-pogodowo. Muszą być dobre warunki inaczej nie ma żartów na mniejszych jednostkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 A co, juz zakladasz, ze pogoda bedzie zla? Najwyzej w porcie zostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) A co, juz zakladasz, ze pogoda bedzie zla? Najwyzej w porcie zostaniesz Jechać na czuja to mi się nie opłaca bo tracę wolne o kasie nie wspomnę. Dwa dni do przodu wiem czy będzie dobra czy nie na 100% wcześniej to wróżenie z fusów Swoją jednostką więcej zniesiesz niż ja moją Za pierwszym razem trafiliśmy pogodę jak na foto. Po kilku godzinach wiaterek tak rozbujał falę że trzeba było się ratować uciekając w miasto Edytowane 19 Września 2017 przez Wojciech_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Nie trzeba zakładać że pogoda będzie zła, tam jak wieje "normalnie" to na małej łódce ma się pełne gacie zwłaszcza wypływając z schaprode 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Znam ten temat... Pierwszy raz plywalem po sasiednim Breeger Bodden na jednoskorupowej 3,6 m-aluminiowce z 1,2 mm blachy i o masie 60 kg (producent: Lorsby)... Czasami nie moglismy kotwiczyc, bo grozilo to wdarciem sie fali do srodka, jednak swobodnie ta lupinka unosila sie jak korek na wodzie... A my mielismy swiadomosc, ze "wrazie czego" wrocimy pieszo do brzegu, wody bylo tam niespelna metr (poza szlakiem)... Tak pozatym nie ma wielkiej roznicy, sensowne lowienie konczy sie predzej niz plywanie... My mamy juz kwatere, wiec pewnie bedziemy, zawsze mozna sobie poszukac jakis zawietrzny zakatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Blisko slipu macie kwaterę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Kolega rezerwowal, podobno "rzut beretem"... Mysle, ze w tej wiosce na zapleczu, 125 € od osoby (piatek-wtorek)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Mo @Wojciech B: Ten slip lezy w Martinshafen, przebywajac w Glowe bylem tam kiedys "na zwiady", ale nie slipowalem. Z tego co pamietam solidny slip z plyt betonowych. Od 29.09 do 03.10 bedziemy tam z kumplem wodowac i plywac za sandaczem po duzym Jasmunder Bodden... Bedzie moze ktos jeszcze w tym terminie?Można się dołączyć? najlepiej z kwaterą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Na lodzi jestesmy juz w komplecie, o kwatere moge popytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) początek września może i kiepski ,ale zeszły weekend to masakra ... jeden z lepszych wyjazdów , masa ryb ,szkoda że nic powyżej 95 nie było , i nie wiem skąd 65-70 powychodziły bo nie szło ni cholery dopaść większych sztuk te gówniarze tłukły we wszystko co sie rusza , pogoda też dopisała , o dziwo sandacza nie połapaliśmy , okonie owszem ale jako przyłowy , nie boją sie tam ładować w gumy 20cm i to mi sie podoba troche za dużo siat było , można sie wieczorem nadziać , było by nie miło poza tym rugia jak to rugia , pokory uczy jak no , a ryby ? są , to pewne -- gorzej z efektami jak ktoś 2 razy na rok lata , niestety woda trudna do ogarnięcia >>> na początku ... póżniej jest ok wypożyczanie łodzi bez sensu , na ogól od 9 do16 , i nie da rady tego przeskoczyc ,, czyli lipa ... Edytowane 23 Września 2017 przez inter 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi