Przemfish Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Kolego sprawdzi się przede wszystkim to, co duże. Ja preferuję Herringi SG w rozmiarze 25cm, ale sprawdza się też reel eel 30cm, shvartzzonkery 32cm etc. Koniecznie trzeba pomyśleć o solidnych dozbrojkach na sporych kotwicach. Generalnie sugeruję rozmiar XL:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na ryby.pl Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Witam kolegów. Może któryś z kolegów, ma zaplanowany lub planuje wyjazd w grudniu lub późniejszych miesiącach na Rugię, a z jakichś powodów przypadków losowych szuka załoganta (lub będzie go szukał), chętnie dołączę na wyjazd partycypując w kosztach i pomagając w rozwiązaniu innych Waszych problemów np: logistyczno-sprzętowych. Nikomu źle nie życzę ale losowe przypadki są różne, i jeśli Wasza wyprawa nie doszła by do skutku z takich powodów, chętnie pomogę . Nie ma ograniczeń czasowych i prawie z dnia na dzień mogę jechać. Co do szczegółów zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Myślę że te 5k to było na odczepnego zdecydowanie. Da się i za pinćset Byłem z chłopakami z Uznam Fishing Team i to była dobrze wydana kasa. Dużo? Pewnie niemało ale Rugia to duuże łowisko, trzeba zrobić te kilkadziesiąt km na wodzie, po za tym zezwolenia, przystań... jak ktoś myśli że to lekki chleb to powodzenia. Znam kilku przewodników i dla żadnego nie jest to główne źródło dochodu. Co do UFT zdecydowanie polecam mają chłopaki pojęcie, dobre łodzie, znają wodę i przede wszystkim nadajemy na tych samych falach - żadna tam reklama pisze co myślę . Edytowane 28 Lutego 2019 przez robbertzam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (...) Chyba tylko muszkarstwo się jeszcze broni.Jaka by dobrze pogrzebać to u tu czeka Cię rozczarowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) Ja byłem wczoraj z Uznam fishing team. Woda tam gdzie byliśmy wcale nie duża. Pontonem bym popływał, nie mówiąc już o bezproblemowym brodzeniu za szczupakami.Co do UFT - polecam Edytowane 1 Marca 2019 przez karkoszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Koledzy podpowie mi ktoś gdzie szukać jakiegoś przewodnika, który za ludzkie pieniądze(wiem że to pojecie względne i wiem ze nie jest tanio, ale nie chce bez sensu przepłacać) i na bezpiecznym sprzęcie zgodnie z wszystkimi przepisami(zezwolenia, rezerwaty i inne obostrzenia) poprzewodniczyłby wyprawie, z nastawieniem na okonie dla 2 osób?Nie potrzebuje łowić metrowych szczupaków i wielkich sandaczy:))Napisałem do UFT i czekam na odpowiedź, ale chciałbym poznać inne namiary. Może ktoś z forum, co nie jest przewodnikiem zawodowym, a ma już doświadczenie na tej wodzie i chciałby połowić za free i jeszcze zarobić?Z góry dzięki za namiary 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Mi na przykład przeszkadza a o swoją dupe niech się każdy sam martwi.Może jednak tu są ludzie którym zależy na opinii polskich wędkarzy za granica?I nie o żaden ścisk dupy tu chodzi? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Listę portów ze slipami znajdziesz np. tutaj: http://www.angeln-ruegen.de/slipstellen-ruegen.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Czy ktoś ogarniał temat łowienia troci na Rugii ? Warto?Wypadł mi wyjazd na Fyn i szukam jakiejś alternatywy nieco bliżej, niestety teraz na Rugii okres ochronny na szczupaki, więc może trocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Bedzie coś o trociach u Pleciony na filmie ,trzeba poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Wyczyściłem trochę wątek i od tej pory niech tu będzie wątek stricte związany z połowami na Rugii. Całą dyskusję związaną z działalnością rodaków na Rugii przeniosłem tu. http://jerkbait.pl/topic/123893-temat-wydzielony-z-w%C4%85tku-rugia/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 No ok to moze ktos podac info gdzie szukac .. . " Przepisy polowow na Rugii" badz regulamin ale nie zaslyszany ale taki pisany . . Rejony wydzielone z lowoenia .. gdzie . . i jak . ? Cos mi sie o uszy obilo zeniemozna kotwiczyc blizej jak 100m od toru wodengo . ]Pozniej skad mam wiedzies czy to jest rezerwat czy w donym miejscu moge lowic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) zainwestuj w Navionics, zwróci się Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Robert Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Navionics czyli mapy od garmina ?? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) zainwestuj w Navionics, zwróci sięA wyobraz sobie ze mam g2 Vision ;-) tylko skad mam wiedziec czy aby te czerwone kreski ... na mapie to rejon zakazany ... Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Obszary ochronne są tutaj : http://www.angeln-ruegen.de/schutzzonen-angeln-ruegen.html Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Tutaj znajdziesz granice parku narodowego oraz przepisy dotyczące pływania:http://www.nationalpark-vorpommersche-boddenlandschaft.de/vbl/index.php?article_id=153#motor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Obszary ochronne są tutaj : http://www.angeln-ruegen.de/schutzzonen-angeln-ruegen.html Z.Jakos malo prezyzyjnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Tutaj znajdziesz granice parku narodowego oraz przepisy dotyczące pływania:http://www.nationalpark-vorpommersche-boddenlandschaft.de/vbl/index.php?article_id=153#motor No to wlasnie czytam ale widze ze pokrywa sie to z moim echo . . Po drodze motorówkąDla obszarów wodnych pokazanych na mapach CZERWONY i ZIELONY, obowiązuje zakaz jazdy dla wszystkich statków zmotoryzowanych poza oznakowanymi drogami wodnymi. W fairwayach Parku Narodowego prędkość jest ograniczona do 12 węzłów, poza torem wodnym do 8 węzłów. Istnieje również bezpłatny i bezpośredni dostęp do wszystkich portów i oficjalnie zatwierdzonych pomostów i miejsc do cumowania. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z National Park Authority Vorpommern (Tel: 038234-5020), Wasserschutzpolizeiinspektion (Stralsund Tel: 03831-26140, Rostock Tel: 0381-127040), Rügener Hafen- und Touristik GmbH (Tel: 038309-1209) lub Urząd ds. Wody i Żeglugi Stralsund (Tel: 03831-2490). Troche malo malo . . Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez fxd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 A wyobraz sobie ze mam g2 Vision ;-) tylko skad mam wiedziec czy aby te czerwone kreski ... na mapie to rejon zakazany ... IMG_20190407_130850.jpgJak dla mnie brakuje jeszcze zatoki na Breetzer Boden i obszaru parku na Jasmundenhttps://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@10&key=k%7B%7DkI%7B_qpA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Jak dla mnie brakuje jeszcze zatoki na Breetzer Boden i obszaru parku na Jasmundenhttps://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@10&key=k%7B%7DkI%7B_qpA Tylko ja nie widze rejonow wylaczynych z lowienia . .Ani nikt nie dal linka do przepisow . . Ponoc nie mozna kotwiczyc 100m od toru wodnego .. i takie tam . gdzie tego szukac aby nie placic "jurkow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Fxd,poroponuję zabrać na łódź kogoś z dobrym niemieckim i złapać na wodzie policję. Oni wszystko wytłumaczą.Na 100% jest tak, że jak na navionicsie jest coś na czerwono, to łowić nie można.Co do cumowania przy torze. To chyba nie odnoszą się do tego przepisy wędkarskie czy parku narodowego a jakieś żeglarskie/morskie. Może trzeba zapytać kogoś kto jest żeglarzem, ma kurs sternika morskiego, kapitana?Od informacji uzyskanej bezpośrednio od policji wiem, że wystarczy 50m od linii toru wodnego. A wszystko pewnie zależy od tego, którą nogą policjant wstał. Bo czasem pozwalają łowić praktycznie w linii toru, a czasem nakazują oddalić się o 100m ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Fxd,poroponuję zabrać na łódź kogoś z dobrym niemieckim i złapać na wodzie policję. Oni wszystko wytłumaczą.Na 100% jest tak, że jak na navionicsie jest coś na czerwono, to łowić nie można.Co do cumowania przy torze. To chyba nie odnoszą się do tego przepisy wędkarskie czy parku narodowego a jakieś żeglarskie/morskie. Może trzeba zapytać kogoś kto jest żeglarzem, ma kurs sternika morskiego, kapitana?Od informacji uzyskanej bezpośrednio od policji wiem, że wystarczy 50m od linii toru wodnego. A wszystko pewnie zależy od tego, którą nogą policjant wstał. Bo czasem pozwalają łowić praktycznie w linii toru, a czasem nakazują oddalić się o 100m No niby masz racje, ale wolalem to obcykac przed wyjazdem ale widze ze sie nie da :// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Na Rugii byłem raz, z przewodnikiem.Łowiliśmy w obszarze zakreślonym czerwoną przerywaną linią na navionics. Łowili tam też Niemcy, a także Kalkowski z klientami.Podobno nie wolno... nie wolno, gdy głębokość jest poniżej metra, czy dwóch. Plywaj tam, gdzie pływają inni i stopniowo się nauczysz. Na wodzie tłumy, więc zawsze kogoś podpatrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Wybiera się ktoś na majówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi