fxd Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja smigam 30.04 do 5.05 . . . Dlatego dopytuje co i jak . . Wiecie nie zawsze ci ana wodzie przestrzegaja przepisow. A policjan nie bedzi ehccial sluchac tlumaczenia... " Ale lodka obok tam stala i lapali" Mandat zaplace ja . . No i pozniej wysluchiwac "pie****nia" ze polacy lapali w rejonach zakazanych i takie tam ... (nie chce mi sie wysluchiwac. ) Spoko pojade dopytam na miejscu . Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Karkoszek,to ciekawe co piszesz...Ile razy bym nie stał przy granicy z czerwoną kreską tyle razy podpływała do mnie policja i sprawdzała czy oby napewno wiem co robie informując mnie, że nie można wpływać za czerwone. Oni pływają z echosondami i od razu patrzą czy jesteś już w obszarze chronionym czy nie.Dodam, że kilkukrotnie miałem taką sytuację.A co do głebokości. To gdzieś zasłyszałem, że nie wolno pływać tam gdzie jest mnuej niż 1m i nie ważne czy to park, obszar chroniony czy zwykła woda. To zasłyszane, nie potwierdzone.Najlepiej aby sam Mateusz zabrał głos, w końcu jest najbardziej zaprawiony w Rugiowych bojach. Ciekawe czy jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Będę w maju na Rugii (kolega zna niemiecki), to postaramy się dopytać policjantów o więcej szczegółów. Jak wrócę i będę więcej wiedział, to dam tutaj informację.Planuję coraz częściej łowić na Rugii i po powrocie zamówię Navionicsa, by w pełnym komforcie zająć się łowieniem a nie zastanawianiem się, co wolno a co nie.Do tej pory nie miałem z policjantami żadnych problemów a trochę już tam łowię. Raz tylko chcieli mi dać mandat 35 E, bo wydawało im się, że łowię na kotwicy i nie mam wystawionego znaku ostrzegawczego. Ale po zaproszeniu jednego na okręt i pokazaniu, że kotwica jest na pokładzie, przeprosili i popłynęli dalej.Ale mandacik już mam w dorobku, (10E) bo zapomniałem kiedyś zezwolenia, które leżało w samochodzie. Tutaj porada, by nie zapominać, bo później trzeba jechać na posterunek i zezwolenie pokazać. A to jest niepotrzebna strata czasu.Teraz zapakuję kilka przynęt i od 5-go przez 8 dni postaram się zlokalizować i zapodać odpowiedni wabik, jakiejś królowej Rugii, ciut większej niż 126 cm a wiem, że są, bo już je widziałem..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 . Raz tylko chcieli mi dać mandat 35 E, bo wydawało im się, że łowię na kotwicy i nie mam wystawionego znaku ostrzegawczego. Ale po zaproszeniu jednego na okręt i pokazaniu, że kotwica jest na pokładzie, przeprosili i popłynęli dalej. Jakie oznakowanie jest potrzebne do łowienia na kotwicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Czarna kula.Może być składana.Sprzedają w sklepach żeglarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jakie oznakowanie jest potrzebne do łowienia na kotwicy? http://www.pg.gda.pl/~akm/stara_strona/sekcja/Porady/s-kotw.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 http://www.pg.gda.pl/~akm/stara_strona/sekcja/Porady/s-kotw.htm Czarna kula.Może być składana.Sprzedają w sklepach żeglarskich.Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Kapitan dobrze prawi . .kula musi byc hehe . .Zib. .widziales jaka ja stworzylem heheh a kto mi powie ... https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating/settings@10&key=ih%7CkIwsbpA gdzie tutaj widac . . rezony zakazane .. ? ( wylaczone z lowienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Przecież widać gdzie masz czerwone pole...Tak na szybko zaznaczyłem. Najlepiej sobie mocno przybliżać.Tam gdzie przekreślone rybki i symbol kaczki łowić przeważnie nie wolno.Zatoki Wiek i Tetzitzer wyłączone z łowienia choć mimo to widywałem tam łodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ok bo jakos srednio to widoczne jest : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Grzegorz, bez urazy, co tam jest niewidoczne?Wszystkie obszary widoczne są jak na dłoni więc w czym problem?Przybliż, przesuń, oddal, nic więcej robić nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jak dla mnie brakuje jeszcze zatoki na Breetzer Boden i obszaru parku na Jasmundenhttps://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@10&key=k%7B%7DkI%7B_qpAJa po przeglądnięciu tej mapki Navionics Garmin, dziś zamówiłem dla siebie obszar Niemcy z Rugią. Co prawda karta dotrze dopiero po moim majowym powrocie, ale na następny wyjazd będzie już siedziała w echo. Luzik.....Dziękuję Robert za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Trzeba było kupić basen Morza Bałtyckiego- jest Szwecja, część Norwegii, Finlandia, Polska i właściwy kawałek Niemiechttps://www.navionics.com/usa/charts?format=Large&charts=NavionicsPlus Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Robert Dorado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Albo Baltic Sea jest tam również Polska, a cena ta sama:https://www.navionics.com/usa/charts?format=Large&charts=NavionicsPlus Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam bywalców Rugii , czytałem gdzieś kiedyś że występują tam wielkie słonowodne bolenie dorastające do metra a nawet więcej... Czy ktoś z Was złowił, widział ,słyszał ,bądź posiada jakieś fotki wielkich Rugijskich boleni? Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Wobi ja nie slyszalem . . . nic a nic o bolkach . . a co Wy na to . . bluechart g2 Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Albo Baltic Sea jest tam również Polska, a cena ta sama:https://www.navionics.com/usa/charts?format=Large&charts=NavionicsPlus cwaniaku Tobie też linka "przesunęło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam bywalców Rugii , czytałem gdzieś kiedyś że występują tam wielkie słonowodne bolenie dorastające do metra a nawet więcej... Czy ktoś z Was złowił, widział ,słyszał ,bądź posiada jakieś fotki wielkich Rugijskich boleni?Też coś słyszałem, podobno są, ale jak yeti gdzieś są ale nikt ich nie widział. Pewnie pływają jakieś pojedyncze klocki za śledziem. Ryby raczej nie do złowienia bo jedyna słuszna metoda byłby trolling, a ten wiadomo że na Rugii zakazany . Mateusza Kalkowskiego podpytaj. Może coś od rybaków słyszał. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Też coś słyszałem, podobno są, ale jak yeti gdzieś są ale nikt ich nie widział. Pewnie pływają jakieś pojedyncze klocki za śledziem. Ryby raczej nie do złowienia bo jedyna słuszna metoda byłby trolling, a ten wiadomo że na Rugii zakazany . Mateusza Kalkowskiego podpytaj. Może coś od rybaków słyszał.Myślałem że jest ich trochę i może komuś sie trafił jako przyłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) U nas na zatoce łowili, na Rugii nie słyszałem.Jako przyłowy trocie się trafiają. Majówka się zbliża i pogoda się sypiehttps://www.windguru.cz/map/?lat=54.51275500029266&lon=13.412077796425278&zoom=10.25Myślę cały czas ale zamiast łowić ryby nie chcę walczyć o życie... Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Robert Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Pogoda z pewnością będzie do dupy.Ja powyżej 20km/h się nie ruszam, a będzie dużo gorzej...Co do boleni. Trafiają się jazie (u mnie na łodzi) więc boleń też może się trafić.A jak już tam się trafi to może być gruuuby ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 No niby sroda czwartek i piatek ma byc okk .. ale widz e . . ze ciezko bedzie hehehe .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Nie wiem na jaką pogodę patrzysz ale z pewnością nie będzie ok ????Wiatr od 20-40 km/h to niezła zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) No niby sroda czwartek i piatek ma byc okk .. ale widz e . . ze ciezko bedzie hehehe ..może patrzymy na różne prognozy albo ja mam inny wyznacznik komfortu łowienia.żeś my się zgrali Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Robert Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Accu ... na srodeWiatry z:SSE 7 km/hPorywy wiatru: 13 km/h Maksymalny wskaźnik UV: 3 (Średni)Burze z piorunami: 20%Opady: 4 mmDeszcz: 4 mmŚnieg: 0 cmLód: 0 mmCzas trwania opadów: 2 hrsCzas trwania deszczu: 2 hrs ALe Czwartek i piatek to przrgiecie prawie 60 km/h zle popatrzylem Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi