Robert Dorado Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) do południa, nie wiem gdzie będziesz ale jak na kubicy to pamiętaj że musisz wrócić a na przesmykach jest trochę większa falahttps://www.windguru.cz/48118 Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Robert Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) No to przetestuje lodke w trudnych warunkach ... ( wszystko w granicach rozsadku)BO przy 34 . . .. to chyba nie wychodze z portu hahahah masakra .. . to cos kolo 60 km/h Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez fxd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Ma ktos jakis filmik jak wyglada 20-25 knots na Rugii bo szukam na yt i nie widze nic sensowengo . cos takiego ?? Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Dzisiaj i ja wyruszam na tę rozwianą Rugię. Warunki są dla wędkarzy bardzo trudne, ale wyjazd zaplanowany i trzeba spróbować.Połowy od niedzieli do niedzieli. Niby 8 dni, ale ile z tych dni będę pływał ,to tylko Neptun wie. Trzeba będzie dużo kombinować z wyborem łowiska w zależności od siły i kierunku wiatru. Małe szczupaki(do 90) są bardzo aktywne, duże jeszcze nie. Belon zatrzęsienie...Rugia to specyficzne miejsce, potrafi Łowcę bardzo obdarzyć, ale potrafi też nieźle zniechęcić. Ja przeżyłem na Rugii i jedno i drugie. Lecz przyznaję, że mimo 600 km w jedną stronę, wracam tam za każdym razem z wielką ochotą.Co ciekawe najbardziej pamiętam, nie te złowione rekordowe ryby, ale wyjścia przy łodzi ich pobratymców. Zdarza się czasami, że w pewnych miejscach można ich zobaczyć nawet kilka dziennie. Widziałem już trzy takiej wielkości, że zmieniłem podbierak na taki, w którym w razie wygranej Łowcy, spokojnie taka Królowa Rugii zaparkuje. Kiedy to nastąpi, to nie wiem. Może właśnie dlatego, tam ciągle wracam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek360 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Też się wybieram 17.05. niestety tylko na dwa dni ale może pogoda dopisze uda się połowić. A jak wyniki po majówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Tak to wygladalo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Milusio, od razu mi się przypomniała tegoroczna Holandia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 No pozniej wialo . . jeszcze mocniej . . . to juz nie bylo jak nagrywac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek360 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 A udało się coś połowić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Jak ktoś był i nie połowił to raczej będzie siedzieć cicho.Ja byłem 4-5 maja i niestety nie połowiłem tego co chciałem.Z racji tego, że szczupak nie żerował (kilka ryb na cały dzień) postanowiłem skupić się na belonach.Nigdy ich nie łowiłem i powiem szczerze, że zabawa była przednia.Raz spróbowałem i mi wystarczy na dłuższą metę jest to nudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 (edytowane) COs sie udalo powoic ale nie tak jak chcielismy .. To byl pierwszy wyjazd w sumie 3 dni lowienia i tylko 9 szt . . pike . .max 83 cm . .. wiec rewelki nie ma. Ale cos sie dzialo ..;-) Tak to wygladalo ataki piekne . Tutaj akurat filmik z lodzi .. od30 sekZa to beony to juz nie chcialo mi sie sciagac ( wypinac) masakra byla.. walily na wszystko . .. Edytowane 10 Maja 2019 przez fxd 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek360 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Właśnie liczę na belony w przypadku braku współpracy szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Widze ostro wiało - Czy można trolować na Rugii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Na wodach wewnętrznych Rugii nie wolno trollingować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Wróciłem dzisiaj, półtora dnia łowienia największy 95, niewytartyGeneralnie pół na pół wytarte i niewytarte, woda temperatura od 9* do 11,5* (zależy od boden) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Ja też wróciłem.Łowiłem osiem dni. Potwierdzam to co napisali poprzednicy. Największy 95 cm. Najwięcej szczupaków na jeden dzień 11 szt na 3 osoby. Mało wyjść. Zimny arktyczny wiatr. Nie udało nam się założyć krótkich spodenek na okręcie. We wrześniu wracam znowu ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 KApitan no to zyciowki nie udalo sie poprawic a szkoda :/// no mmy wiesz jak trafilismy ... alei tak zadowolony jestem i wroce tam w tym roku ( i to jeszcze kilka razy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek360 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Pływam drugi dzień za szczupakiem i niestety nie mogę nic namierzyć, czasem tylko koledze na blachę się belona uwiesi. Może macie jakieś rady gdzie płynąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek360 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dodam jeszcze, że wypływamy że Straslund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Vieregge to... Ogarniam w miarę.. Ale tam na dole to ;x czort wie.. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek360 Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 No i wróciliśmy. Niestety zero szczupaka tylko belony jako przyłów. Nie wiem co nie zagrało czy czas w którym byliśmy czy pogoda. Obławialiśmy wodę od 0,8m do 12m gumami małymi, dużymi, woblerami i blachami na mniejsze gumy i blachy siadały belony i t tyle. Może ktoś ma sugestie dla mnie i dla innych co było przyczyną naszego niepowodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Prowadzenie przynety , .. ? Jerki .. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Coś się rusza, woda 14-15 stopni, ryby aktywne tylko woda strasznie mętna przez te wiatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Miałem w piątek pociągnąć swoją łódkę na Rugię, ale nie mam z kim popływać Może ktoś jest chętny? Dniówka, wyjazd spod Szczecina.Btw, jestem prawie zielony w tym temacie:) Edytowane 2 Lipca 2019 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malybalon Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Zależy jaką masz łajbę w piątek 11-12 m/s wiatr ja swoją Romaną max do 7m/s wyplywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi