Skocz do zawartości

Rugia

marycha

Rekomendowane odpowiedzi

odpowiem za Boba - jadą do Andrzeja 11-16 listopad, ja mam klepnięty domek obok 8-12 ale u mnie to loteria. Tym razem plan na Kubitzer Boden, ostatnio 3 dni na północy i 6 "pistoletów"

Edytowane przez Robert Dorado

• 2 tygodnie później...

Podobno dwa dni przed naszym przyjazdem jeszcze brał. Chłopaki u Andrzeja na łodzi w czterech złowili 13 sztuk w poniedziałek, takie mieliśmy informacje. Akurat Bobowi się nie przytrafiło :(

Jeszcze mają kilka dni :) a jak ryba odpali to wystarczy jeden, dwa dobre dni i wyjazd będzie udany. 

• Like 2

Kilka lat jeżdżę na Rugię.

Jeżeli ktoś myśli, że pojedzie na jeden weekend i się na łowi jest w dużym błędzie.

Ryby tam są ale nie zawsze biorą.

Bywają dni, że w ogóle ich nie widać.

Bywają dni takie, że tylko odprowadzają i takie gdy po prostu żrą.

Większość zdjęć krążących w internecie to zbiory z kilku dni, ludzi, którzy potrafią siedzieć przez miesiąc na Rugii.

Są też tacy, którzy w nosie mają wszelkie zakazy i łowią tam gdzie inni tego nie robią.

W Rugii zakochałem się klika lat temu, to nadal trwa, mimo tego, że średnia ryb spada.

Ten rok jest szczególny, bo szczupaków połowiłem wyjątkowo mało. Dopisały za to okonie jak konie ;)

• Like 6

Kilka lat jeżdżę na Rugię.

Jeżeli ktoś myśli, że pojedzie na jeden weekend i się na łowi jest w dużym błędzie.

Ryby tam są ale nie zawsze biorą.

Bywają dni, że w ogóle ich nie widać.

Bywają dni takie, że tylko odprowadzają i takie gdy po prostu żrą.

Większość zdjęć krążących w internecie to zbiory z kilku dni, ludzi, którzy potrafią siedzieć przez miesiąc na Rugii.

Są też tacy, którzy w nosie mają wszelkie zakazy i łowią tam gdzie inni tego nie robią.

W Rugii zakochałem się klika lat temu, to nadal trwa, mimo tego, że średnia ryb spada.

Ten rok jest szczególny, bo szczupaków połowiłem wyjątkowo mało. Dopisały za to okonie jak konie ;)

W Finlandii dużych szczupaków też jak na lekarstwo, złowiłem sporo ryb do 75 cm ale z 90+ i 100+ w tym roku lipa, chyba że może ze mną coś nie tak.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 1