Kapitan Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Przyjazd z Polski do Niemiec nie podlega ograniczeniom. Należy korzystać z otwartych przejść granicznych. Również wjazd z innych krajów UE, strefy Schengen oraz Wielkiej Brytanii nie podlega ograniczeniom. Władze niemieckie zalecają jednak, żeby odbywać tylko niezbędne podróże. UWAGA! W Meklemburgii - Pomorzu Przednim nadal obowiązują ograniczenia dot. ruchu turystycznego: nie zezwala się na jednodniowe wycieczki na teren landu. W przypadku wjazdu turystycznego na teren Meklemburgii - Pomorza Przedniego należy posiadać np. potwierdzenie noclegu. Złamanie zakazu wjazdu może wiązać się z karą w wysokości 150-2000 euro. Zatem jak się ma na papierze rezerwację noclegu, to można śmigać na ryby. Jak się nie ma, trzeba wziąć dodatkowo 2000 E. Ha ha... ja mam 2 tygodnie we wrześniu zarezerwowany apartament na 3 osoby i jak się nic nie zmieni na gorsze, postaram się parę ładnych ryb złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 No wiadomo ze smigam na minimum 4 dni wiec nie koczuje w namiocie -) Czuli jednym slowem MOZNA > >> ale cos nie gryza z tego co slysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Po koniec przyszłego tygodnia mam zamiar wybrać się na Rugię. Czy obecnie są jakieś problemy z zakupem licencji tygodniowych, kwaterami itp. No i jak z rybami, czy coś się dzieje? Jadę pierwszy raz, każde info przydatne, z góry dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Licencje wykupisz bez problemu , z noclegiem może być problem z wiadomych względów , może nie ze znalezieniem bo tego tam nie brakuje , wszystko kwestia $$$ .Co do ryb , coś się dzieje , ciężko o duże szczupaki ale jak trafisz w godzinę to połowisz okonków , z szansą na dużego Ja na razie odpuszczam ,pojawię się tam dopiero pod koniec sierpnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Rugia wyjazd 20.09.2020 powrót 27.09.2020. 6 dni łowienia ( poniedziałek- sobota) no można jeszcze w niedzielę 27.09 w dniu wyjazdu. Apartament blisko portu. Łódź bezpieczna na te wody i wyposażona we wszystko co jest potrzebne do szukania życiówki. Wyjazd głównie na okonia i szczupaka. Nie gwarantuję brania ryb..... Ale jak już życiówka weźmie, umiem podebrać i zrobić piękną fotkę. Jak ktoś ma ochotę zgłaszać się.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olomario Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Witam ,czy ktoś wybiera się w okolice Schaprode w dniach od 29.08.2020. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olomario Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Witam , właśnie wróciłem z wypadu na Rugię ( 4 dni na wodzie ). Wrażenie średnie. Dużo wody obłowiłem od głębokich miejsc 6 m do płytkich 0,6 m. Od Schaprode do Kubitzer Booden -tu najwięcej po stronie zachodniej, bo fajne miejscówki na mapie . Najwięcej kłopotu z trawą co rzut to trawa na gumie , o blachach i woblerach w tych warunkach to w ogóle można zapomnieć oraz z dozbrojonymi gumami,więcej trawy się czepia. Nie wiem czy o tej porze roku to normalne i lepiej jeździć późną jesienią ,zimą i wczesną wiosną jak tego tyle nie będzie. Trochę mnie to zaskoczyło i może dlatego tak trudno o efekty w tych warunkach Złapałem leszcza na gumę (przypadkiem) oraz okoń około 50 cm prawie wskoczył do łodzi w pogoni za gumą ale to tylko jeden raz:(Proszę o info czy ktoś o tej porze roku był i jak wrażenia?P.S.W sumie łowiska fajne jak lubię, głęboka woda i płytka tylko bez kontaktu z zębaczem jak na razie:)Zamierzam powtórzyć wypad ale raczej późną jesienią. Może ktoś się też wybiera? Startuję ze Szczecina.Pozdrawiam Mariusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) Zielsko o tej porze roku to normalna sprawa ???? trzeba do tego przywyknąć. Najlepiej łowi się zimą, wtedy tego nie ma. Jak jest to trzeba szukać miejsc gdzie da się w miarę wygodnie łowić, czasek trzeba pokonać kilkanaście km po wodzie. Ja na Rugię jeżdżę regularnie czyli od maja do końca lutego i nie narzekam na wyniki. Większość ludzi wybiera jednak miesiące takie wrzesień, październik, listopad... jest trochę mniej zielska na powierzchni. Edytowane 2 Września 2020 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olomario Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Ok wygląda na to ,że nie trafiłem w odpowiednią porę. Zielsko było praktycznie wszędzie. Brań nie było ale też przez to zielsko wyników nie było, b o za każdym prawie razem trawa na gumie wisiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Byłem tam pod koniec października i zielsko tez sie czepiało. Tam po prostu tak jest, ponoć zimą jest mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 W odpowiednią porę z czym? Zielsko to jest norma ???? trzeba do tego przywyknąć. Jedynie styczeń i luty są "łatwymi" miesiącami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 A ja nawet za tymi trawami zatęskniłem. 20 września zaczynam taki mały maraton na Rugii do 4 października. Czy trafię na duże garbusy - nie wiem. Czy będą duże metrowe szczupaki - nie wiem. Ale wiem na pewno, że nie mogę się doczekać. Przez covid być może będę łowił sam na swoim okręcie, bo wielu osobom wybił wyjazd z głowy. Może będę mógł przygarnąć dwie osoby. Jeśli są jacyś zdecydowani, to niech się zgłoszą na priv. Wszystko mam załatwione. Trzeba tylko dojechać z wędkami i łowić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Hej, jak z tym zielskiem sobie radzić? jakieś popery bezzaczepowe? wahadła antyzaczepowe? Co tam daje radę w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Hej, jak z tym zielskiem sobie radzić? jakieś popery bezzaczepowe? wahadła antyzaczepowe? Co tam daje radę w takich warunkach? Ja polecam np. takie haki w 3 rozmiarach: https://sklepdrapieznik.pl/sklep/savage-gear/34542-haczyki-savage-gear-weedlees-ewg-hooks-roz-100.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Hej, jak z tym zielskiem sobie radzić? jakieś popery bezzaczepowe? wahadła antyzaczepowe? Co tam daje radę w takich warunkach?Mała kotwica wiązana przed przyponem ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Dzięki za podpowiedzi - jutro sprawdzimy co na wodzie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Relacja z pierwszego dnia.Dwóch na łodzi. 21.09. Cały dzień żarówka. Bezwietrznie. Temperatura wody 17,3 stopnia. Dwa szczupaki około 70 cm i trochę okoni nie przekraczających 35 cm. Na fotki trzeba poczekać, bo na razie nic nie zasługiwało. Trawy są, ale w różnych miejscach i różne ilości. Ha,ha cały dzień pływałem w podkoszulku a wziąłem 3 kombinezony wędkarskie. ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Oj oj... Dawaj coty hehe sam pojechałeś czy masz kompanow? Mam nadzieje ze next jedziemy razem. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Drugi dzień. Dwóch na łodzi. Cały dzień żarówka.Temperatura wody 16,5 stopnia.7 szczupaków. Jedno wyjście metrówki. Podnosiły oczy na krótkie chwile. Jest już troszeczkę lepiej. Dalej cały dzień w podkoszulku. Niemcy na swoich łódkach jak słupy soli. Na zdjęciu jeden z zębatych złowiony przez kompana. Moje nie miały takiego upierzenia.... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Tak trzymać będę.na Rugi za 3 tygodnie z niecierpliwością czekam na Twoją relację :-) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Czy jerki w tym czasie działają czy raczej gumy ? Na jakiej głębokości macie brania?Pozdrawiam i do zobaczenia... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Czy jerki w tym czasie działają czy raczej gumy ? Na jakiej głębokości macie brania?Pozdrawiam i do zobaczenia... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka. Jerki nie. Gumy i moja stara podrdzewiała Alga 3, która oszukała najwięcej ryb.Szukałem aktywnych ryb na różnych głębokościach w wielu miejscach Głębokość 4m dała 2 a do 1m 5. Okonie mają nasze wabiki w głębokiej dupie....Dzisiaj nowe wyzwania ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Pogodę mamy (na razie) dobrą, za dobrą... jak na zębate ale walczymy, dłubiemy pojedyncze rybki (dziś 9 szt + parę okoni) tutejsze szczupaki (nie czytały polskich książek dla wędkarzy i) najlepiej biorą na ciężką wahadłówkę prowadzoną po płyciźnie w boleniowym tempie jutro ma powiać to im damy solidniej po zębach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Hejo jak tam dzisiejsze wyniki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Wczoraj trzeci dzień. 9 szczupaków. Dzisiaj dzień czwarty tylko 5. Dwóch na łodzi. Ciężka orka. Dalej łan meter nie przekroczony. Ha,ha cieniasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi