Michal_ Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 W moim przypadku to są uprawnienia zawodowe, inne paragrafy to opisują, a obecnie to mogę być kierownikiem jednostki do 21m bez ograniczenia mocy, a kierować mogę wszystkim bez ograniczeń co jest dopuszczone do ruchu na środlądziu, papiery są uznawane chyba na całym świecie, ITRy na morze też mogę sobie odnowić w każdej chwili. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 No Ok ... Skoro polska nie możne wydawać certyfikatów. "Niestety polska nie przystąpiła do Rezolucji nr 40 Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ i nie może wydawać certyfikatów ICC. Tak więc nie tylko certyfikaty ICC nie są honorowane w Polsce, ale niestety nasze patenty są nieważne zagranicą !" Ok ale kiedy nie przystąpiła. Prawo nie działa wstecz. Wiec jeśli nie przystąpiła w 2020r a wczesnej takie certyfikaty ( Patenty ) były honorowane i uznawane za ważne to . .. ja bym mandatu nie przyjmował .Nie mam czasu zagłębiać sie bardziej w temat . Ale poczytam ( później) Ale pytanie na szybko a PATENT zrobiony na Ukrainie będzie honorowany ... w DE bądź innych krajach . . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 fxd dobrze pisze. Od pięciu lat jeżdżę na Rugię a od 2017 z własnym okrętem. Ponieważ staram się nie łamać przepisów byłem kontrolowany tylko dwa razy. Ostatnio w lutym 2020. Za każdym razem oprócz karty wędkarskiej i szwabskiego rocznego pozwolenia okazywałem dowód rejestracyjny okrętu i patent sternika.Nie przyczepiali się. Co ciekawe właśnie w lutym kontrolowali nie policjanci tylko jakaś straż rybacka. Byli na małej łódce i podpływali nawet do brodzących. Tak więc jeśli ktoś chce łowić w ten sposób musi mieć kartę przy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 fxd dobrze pisze. Od pięciu lat jeżdżę na Rugię a od 2017 z własnym okrętem. Ponieważ staram się nie łamać przepisów byłem kontrolowany tylko dwa razy. Ostatnio w lutym 2020. Za każdym razem oprócz karty wędkarskiej i szwabskiego rocznego pozwolenia okazywałem dowód rejestracyjny okrętu i patent sternika.Nie przyczepiali się. Co ciekawe właśnie w lutym kontrolowali nie policjanci tylko jakaś straż rybacka. Byli na małej łódce i podpływali nawet do brodzących. Tak więc jeśli ktoś chce łowić w ten sposób musi mieć kartę przy sobie.Co to za różnica jak łowisz? dokument uprawniający do łowienia zawsze musisz okazać.Brodzenie nie zwalnia z posiadania dokumentu, myślałem, że to logiczne. Co do patentu, łowię na Rugii od lat, zawsze patent pokazują.Z ręką na sercu przyznam, że ostatnia kontrola jakaś dziwna była.Kontrolował mnie ten sam policjant co zawsze. Ostatnim razem dziwnie oglądał mój paten.Długo rozmawiał na jego temat z kolegą ze służby, coś tam gadali na temat dwóch mil morskich, reszty nie zrozumiałem. Być może jest coś na rzeczy, być może to przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 chojny83 a pływałeś na otwartym morzu? Jeśli tak, to naturalne, że mówili o 2 milach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Nie pływałem po otwartym morzu, jakby tak było nawet bym o tym nie wspominał.Pływam tylko i wyłącznie po wodach wewnętrznych Rugii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zastanawiam sie nad RYA albo ISSA - jesli zrobie we Wrocq to chyba zapisze sie bo jeden wyad za granice i 550Euro mandatu to pewnie bede mial 2 kursy w tej cenie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeo Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zastanawiam sie nad RYA albo ISSA - jesli zrobie we Wrocq to chyba zapisze sie bo jeden wyad za granice i 550Euro mandatu to pewnie bede mial 2 kursy w tej cenie ;-) Ja mam ISSA i git ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Gdzie robiles... I ile jurkow.? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Co to jest dowód rejestracyjny okrętu i kto go wydaje? PozdrawiamAreq Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Polski Rejestr Statków https://www.biznes.gov.pl/pl/firma/zezwolenia-koncesje-wpisy-do-rejestru/chce-uzyskac-zezwolenie-koncesje-wpis-do-rejestru-dzialalnosci-regulowanej54/proc_1517-rejestracja-statku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydra7 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Witam.Czy orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z obostrzeniami na Rugii, wybieram się jak co roku na jesieni a teraz nie wiem jak to wszystko tam wygląda. Z góry dziękuję, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 9-12. wrzesień będę na Rugii - Ralswiek , bez łódki , tylko spodniobuty, Jakieś porady ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Przyłączam się do pytania, Dobry plan - mam podobny na październik. Byłem tam dwa razy na łódce to widziałem że łowili w wielu miejscach i mnie to kusi tym bardziej że nie za bardzo jest tam gdzie łódkę wędkarską wypożyczać. Sam próbowałem tylko kilka godzin (dla testu) i okazało się to "wykonalne" a jak szczupak wychodzi za przynętą w okolice jąder to robi się dziwnie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 9-12. wrzesień będę na Rugii - Ralswiek , bez łódki , tylko spodniobuty, Jakieś porady ?No i co tam na Rugi z tego brodzenia wyszło ? Jestem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 No i co tam na Rugi z tego brodzenia wyszło ? Jestem ciekawy Niestety nie doszło do wyjazdu. 24 h przed wyjazdem zmarł mi teść, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) Panowie, wiem że z łodzi, łowią sandałki przy Straslundzie, ale czy ktoś mógłby podpowiedzieć czy łowi się tam też sandałki z brzegu? Gdzie możnaby się ustawić? Najlepiej w nocy, bo w dzień to szczupaki planuję łowić (Jeżeli ktoś tam bywa to mógłby zauważyć brzegowych wędkarzy takie info by mi wystarczyło) Edytowane 14 Listopada 2021 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 W porcie w Stralsundzie masz zakaz łowienia na spining od 12 października.Teraz możesz łowić tylko na drop shota czy tam boczny trok.Z brzegu też połowisz zależy gdzie ryba danego dnia stoi.Nie wiem czy od któregoś dnia nie ma całkowitego zakazu. Musiałbyś poszukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Może coś w informacji turystycznej mi podpowiedzą. Czy licencję turystyczne też w tym urzędzie kupujecie? Tourist Office of the Hanseatic City of Stralsund ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Ja licencję kupowałem przy slipie w Altefahr, ale ogólnie jest dużo miejsc które to sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Licencje to sobie najlepiej przez internet kupować ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Licencje to sobie najlepiej przez internet kupować Proszę o link (coś nie mogę się sam doszukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Proszę:https://erlaubnis.angeln-mv.de/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 (edytowane) Proszę:https://erlaubnis.angeln-mv.de/Ja dziękuję, bo mi z laptopa uciekł ten adres. Jak będziesz w maju, albo we wrześniu na Rugii to Ci piwo postawię.. A już dziś życzę 130+ Edytowane 18 Listopada 2021 przez Kapitan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki Panowie (... a w informacji turystycznej mi powiedzieli że nie ma opcji na zakup online ) ... ale chyba jest jakieś utrudnienie (punkt 6 instrukcji) bo żeby kupić online trzeba mieć jeszcze licencję turystyczną a tą chyba tylko można na miejscu nabyć - zgadza sie? Edytowane 20 Listopada 2021 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi