Kapitan Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Dzięki Panowie (... a w informacji turystycznej mi powiedzieli że nie ma opcji na zakup online ) ... ale chyba jest jakieś utrudnienie (punkt 6 instrukcji) bo żeby kupić online trzeba mieć jeszcze licencję turystyczną a tą chyba tylko można na miejscu nabyć - zgadza sie? Na wodach kraju związkowego Meklemburgia-Pomorze Przednie oprócz uzyskania licencji połowowej należy przestrzegać obowiązującego wymogu posiadania licencji połowowej. Licencje połowowe wydane przez agencję rządową w innym kraju związkowym lub za granicą są uznawane, o ile są ważne, a posiadacz nie ma swojego głównego miejsca zamieszkania w Meklemburgii-Pomorzu Przednim. Osoby, które nie posiadają jeszcze karty wędkarskiej, mogą zakupić tymczasową licencję połowową (kartę turystyczną) w jednym z biur wydających (patrz nr 8) w M-V.Teraz chyba jasne. Trzeba mieć kartę wedkarską z Polski przy dupie. A kupić pozwolenie niemieckie to 2 minuty. Analityk powinien postawić piwo i Adamowi i mnie... Edytowane 20 Listopada 2021 przez Kapitan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Żeby kupić licencje trzeba mieć przy sobie opłacone polskie zezwolenie, licencje kupisz w sklepach wędkarskich i w każdym porcie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 "zezwolenie" czyli opłacona kartę wędkarską PZW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Spoko, dzięki za pomoc - jestem dłużnikiem i stawiam piwo - poszukajmy tylko okazji bo tak online to słabo smakuje Jadę prawdopodobnie wtorek - piątek - pierwszy raz łowić z brodzenia. Zobaczymy jak to wyjdzie. Edytowane 20 Listopada 2021 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Bylem teraz od 12 do 18 niestety pogoda nam nie dopisała. Na 6 dni pływania 3,5 dnia flauty i jeden dzień sztormowej pogody, udało się złowić 110,98,kilka ryb 70-80 cm generalnie ilościowo bardzo słabo, brania delikatne, masa odprowadzeń i wyjść bez ataku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (...) brania delikatne, masa odprowadzeń i wyjść bez ataku U mnie na rzece jest dokładnie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Wystarczy karta wędkarska bez książeczki z opłatami, jak kupowałem na miejscu to tylko nasza karta ich interesowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 załączam link do materiału z naszego pierwszego wyjazdu, a jako, że czerpię z tego forum dużo wiedzy, chętnie odpowiem na dodatkowe pytania - jeśli oczywiście będę potrafił! pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Marcinie najs ;-) Ja już te kilka razy zaliczylem rugie z wody . Jaki rejon obławialiście .?Mam pytanie czy łowił ktoś w styczniu .. i powiedzmy we wrześniu . . Jakieś porównanie może ktoś napisać. Mamy zamiar znowu wyskoczyć na Rugie ale w sezonie zimowym , jeszcze nie łowiliśmy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Podziwiam was, mam zimne dreszcze na plecach jak przechodzę w dryfie pomiędzy 'Mojżeszami' po jajka w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Podziwiam was, mam zimne dreszcze na plecach jak przechodzę w dryfie pomiędzy 'Mojżeszami' po jajka w wodzie Ale ja śmigam z łodzią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Mam jeszcze jedno pytanie wiadomo ze to tajne Heheh ale w jaki rejonie złapał ktoś sandala na Rugii bo będąc koło Vierrege Jescze mi sie nie udało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Mam jeszcze jedno pytanie wiadomo ze to tajne Heheh ale w jaki rejonie złapał ktoś sandala na Rugii bo będąc koło Vierrege Jescze mi sie nie udało .Przy zielonej boi nr 122 i czerwonej 143. Jest ich tam na tony... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zibi a złapałeś ..?.. bo ja nie trafiłem w torze wodnym jeszcze nigdy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Ha,ha nie ma takich bojek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 A powiem ze nie pamietam numerów bojek Heheh .. ale złowiłes koło Vierrege sandala .? Bo okonie tam lowilismy .. ale sandala nigdy. Teraz co ostatnio byliśmy razem to my tornwodny mocno męczyliśmy .. i tylko Hechty wchodziły .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 W maju będę 2 tygodnie, to nie będę ich, szukał, ale na jesień będę 3 tygodnie. to dwie niedziele zrobię rekonesans za nimi. Ale to nie w naszych rewirach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 No wlasnie dlatego podpytuje.. jak będzie pogoda w styczniu to popluję chyba gdzieś koło Shaprode i tam poszukam .. o ile dam radę płynąc z godzinę bez owiewki jak będzie zimno .. twarz to mi zamarznie hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 No wlasnie dlatego podpytuje.. jak będzie pogoda w styczniu to popluję chyba gdzieś koło Shaprode i tam poszukam .. o ile dam radę płynąc z godzinę bez owiewki jak będzie zimno .. twarz to mi zamarznie hahahaCześć, gdybyś się wybierał 6-10 styczeń i potrzebował kogoś na łódkę to proszę o kontaktTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Teraz na mnie kolej powalczyć z brodzenia - pierwsze krótkie, grudniowe popołudnie wskazuje że moze być trudno (jak zwykle) ale na zero się nie schodzi a na muchę podobno liczy się podwójnie. Jutro potraktuję je spiningiem. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez analityk 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 brawo! czekam na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 W książkach piszą że zimą ryby nieczęsto gryzą bo w zimnej wodzie maja wolną przemianę materii i po prostu nie potrzebują często/dużo jeść ... trudno trafić przynętą w krótki moment żerowania ... ale piszą też że jak siądzie to grubas ...Dziś przerabiałem taki schemat – 7,5h na wodzie (dzień krótki teraz) – tylko dwa brania : jeden złośliwiec spadł a jeden to 106 cm uratował dzień Nie ma jak zrobić fajnej fotki z solo brodzenia ale przyznaję że spacerowanie z wędką po tych, potężnych jak lotnisko, blatach całkiem spoko jest – żeby tylko więcej gryzły. Mało ludzi – dużo ptactwa na wodzie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Widzieliśmy Cię dziś my z łódki niestety na zero Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Dziś okazało się że niemieckie rybki tak samo dobrze jak polskie i szwedzkie potrafią mi czasami dosolić.Chyba jeszcze nigdy na moich zagranicznych wycieczkach nie zszedłem z wody bez brania - dziś zszedłem bez brania a szukałem w różnych miejscach ambitnie. a żeby nie było że tylko ja taki łajza to dziś odpytałem dwie niemieckie łódki (po 2-4 osoby) - obie spłynęły na zero, chyba już rekordów tu nie zrobię ale i tak lubię to łażenie po wodzie jutro chyba się przesunę gdzieś pod Straslund bo tu na zatoce te szczupłe strasznie obrażone: na wiatr, na temperaturę, na księżyc w pełni, na nadmiar meduz i na hałasujące kaczki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Widzieliśmy Cię dziś my z łódki niestety na zero Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalkajeszcze się im odgryziemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi