fxd Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Znaki te muszą być widoczne z każdej strony, dlatego umieszczane są jak najwyżej. Oznakowania te podzielone są na kształty i kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Ja opieram się na tym co widziałem i co przeżyłem na Rugii, po wymianie kilku zdań panowie z policji popłynęli dalej. Dlatego pisałem że trzeba szprechać.Jutro napiszę do naszego forumowego kolegi z Niemiec i może on coś wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 (…) info z 7.01.2022 . Wiecie jak jest teraz z rybami/braniami? Grudzień był podobno słaby (na pewno połowa grudnia). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 (edytowane) Nic wielkiego ,od drugiego stycznia jest wlewka słonej wody ,plus do tego wiatry z NW, jak się wleje w najmniej słoną zatoczkę tyle soli to część ryby padnie ,normalne na wodach brackishowych.Z tym dramatem to bym nie przesadzał hehe. Ale co tam robi tołpyga ? To ciekawostka... Edytowane 11 Stycznia 2022 przez Sady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 I Niemcy tego nie wiedzą (nie pytam o tołpygę )? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Przeczytałem że wykluczyli kilka czynników, między innymi zasolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 ...czyli kwestie polityczne. Normalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 ...czyli kwestie polityczne. Normalka Może z NordStream coś wyciekło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_Wroclaw Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Podpowiedzcie jeszcze, jak jest ze slipowaniem i trzymaniem łodzi kilka dni w porcie. Myślę o Vieregge lub Schaprode. Ktoś mi mówił że w którymś porcie co wieczór trzeba wyciągać łódkę z wody i trzymać na lądzie. Jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Ani w vieregge ani w schaprode nie trzeba wyciągać łódki na noc. W vieregge idziesz do hafen majstra w hotelu, płacisz i slipujesz łódkę. W Schaprode najlepiej dzwonić do hafen majstra bo i port większy przychodzi i otwiera slip i dostajesz miejsce i się slipujesz. Z tego co pamiętam w schaprode można się slipować tylko w określonych godzinach, niestety nie pamietam w jakich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Jest dokładnie tak jak pisze Toomek.W Schaprode na 100% trzeba wyciągnąć łódź do danej godziny. Jeżeli się nie mylę chyba do 17tej. ale mogło też być tak, że do 16tej. Pamiętam, że było to irytujące bo jeszcze można było chwilę łowić ale to w lutym gdzie dni są już ciut dłuższe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Tu masz wszystko ładnie napisane:https://www.hafen-schaprode.de/yachthafen/https://www.lieblingsplatz-hotels.de/vieregge/preise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_Wroclaw Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Dzięki wielkie za pomoc! Teraz będzie mi dużo łatwiej. A może ktoś wybiera się na Rugie zimą? Mam swoją łódź (oczywiście mogę się przesiąść się do czyjejś łodzi i pokryć koszty), za rączkę ze mną pływać nie trzeba, ale w większym gronie zawsze raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallazuga Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Dzięki wielkie za pomoc! Teraz będzie mi dużo łatwiej. A może ktoś wybiera się na Rugie zimą? Mam swoją łódź (oczywiście mogę się przesiąść się do czyjejś łodzi i pokryć koszty), za rączkę ze mną pływać nie trzeba, ale w większym gronie zawsze raźniej.Witaj. Ja się bije z myślami, czy aby nie jechać na Rugię, byłby to mój pierwszy raz. Jestem ze Świnoujścia więc mam stosunkowo niedaleko, bo 150 km. Posiadam łodź 4,7m x 1,6m i silnik 50 koni. Skąd jesteś? Byłeś już kiedyś na Rugii? Zastanawiam się, czy jechać na łódź, czy może brodzić w wodzie w woderach? Jaką masz łódź? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) Mając tylko tyle km nawet bym się nie zastanawiał i znając sytuację już gdzie indziej bym nie jeździł ???? Edytowane 13 Stycznia 2022 przez AdamCh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Chyba mam dwóch chętnych na Rugię, na luty, z Wrocka ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Wyślę jutro priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_Wroclaw Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Panowie! Czy ma Ktoś jakiś numer do opiekuna, bosmana czy innego hafenmeistera mariny w Vieregge? Nie odpowiadają na maile, nie odbierają telefonu (numer ze strony internetowej).Pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Dzwoń do hotelu w przystani. Może pomogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Panowie - czy ktoś ma jakieś spostrzeżenia z łowienia z takiej niespokojnej wodzie na Rugii (sztormy, silne wiatry).Szczególnie warto by wiedzieć się czy szczupaki przy takiej pogodzie schodzą głęboko chroniąc się może przed tą mocno sfalowaną wodą czy stoją płytko? Ma to dla nas duże znaczenie bo rozważamy czy jechać (na brodzenie) na najbliższe 3-4 dni a ma nadal mocno wiać choć to już nie sztorm ale silny wiatr (z brodzenia mamy zasięg tylko "na płytkie") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) A jak wyglądałoby od strony przepisów łowienie z belly boat? Chodzi mi o połowy przybrzeżne. Edytowane 6 Marca 2022 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota1986 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Witam,Nie znalazłem bardziej powiązanego wątku z moim pytaniem, więc padło na ten. Ma ktoś sprawdzone informacje jak zrobić kartę wędkarską w Niemczech? Po korespondencji ze Stowarzyszeniem Wędkarskim dowiedziałem się, że nawet do zakupienia tygodniówki muszę mieć kartę wędkarską na Niemcy. Niestety nie odpisali mi na pytanie, czy można ją zrobić bez znajomości języka niemieckiego, gdzie itd. Na internecie znalazłem też informację o jakimś 30h kursie przygotowującym.. Orientuje się ktoś w tym temacie? Za wszelkie informacje dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Kurs po niemiecku i później egzamin też po niemiecku i do tego opłata co rok. Ja sobie odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Zdaje się, że na tydzień to wystarczy Polska kartaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi