Skocz do zawartości

Rugia

marycha

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dla belly to pewno też ryzykowne.

Chyba nie tak do końca, bo widuję często w Holi chłopaków na Belly, a na gęsto pływają koło nich poważne łodzie, statki czy barki wywołujące co najmniej bardzo dużą falę. Nie widziałem, żeby się ktoś wykopyrtnąl.

Nie znam z doświadczenia - nie wędkuję z belly, ale chyba nie jest tak źle

Ja mam zamiar wybrać się w tym roku  na Rugie na Belly . Okolicę Vierrege . Myślę ze pływając  z głowa jest to do zrobienia .  Wiadomo nie wyplyne na srodek zatoki . Ale miejscowki niedostepne z brodzenia mozna bedzie oblowic.  Wiadomo na Rugii  prawie cal yczas wieje . Mocniej badz  jeszcze mocniej .  Przy max wietrze no to mysle ze ten pomysl odpada , ale jak bede jechal bez lodzi ( brodzenie ) to Belly pakuje do bagaznika. 

• Like 1

solidny pret na brzegu wbity mlotem linka a jak cos pojdzie nie tak to na Szkierach tez bioro. 

Raz bylem na rugii ze wialo w porywach do 80 km/h  ..  no t ociezko by bylo na bell-y 

ALe takie warunki sie zdarzaja wiadomo wszystko z glowa  . 

https://youtube.com/shorts/lov0z14gG9I

Edytowane przez fxd

Jestem często na Rugii. Widuję łowiących na Belly ale jak ich widzę to kręcących się w okolicach Shaprode. Wyżej nigdy ich nie widziałem, nie znaczy się, że się nie da. Łowię na Rugii z FeelFree i jest git. Warunek. Pogoda musi być według prognoz idealna. W innym wypadku nawet nie ryzykowałbym wyjazdu kilkaset kilkometrów. Jak wieje to biorę łódź. Nawet w takim przypadku można się mocno zdziwić, największa zatoka przy niewielkim wietrze potrafi się tak rozbująć, że gacie mokre ????????????

Adam a widziales YT powyzej . To zaczynalo dopiero wiac :D 

Bylo duzo gorzej .

Jestem często na Rugii. Widuję łowiących na Belly ale jak ich widzę to kręcących się w okolicach Shaprode. Wyżej nigdy ich nie widziałem, nie znaczy się, że się nie da. Łowię na Rugii z FeelFree i jest git. Warunek. Pogoda musi być według prognoz idealna. W innym wypadku nawet nie ryzykowałbym wyjazdu kilkaset kilkometrów. Jak wieje to biorę łódź. Nawet w takim przypadku można się mocno zdziwić, największa zatoka przy niewielkim wietrze potrafi się tak rozbująć, że gacie mokre

Nie pływaliście chyba nigdy na belly, wbrew pozorom to jest dosyć, rzekłbym nawet bardziej stabilne. Przy porównywalnych jak na filmikach falach, aczkolwiek z mniejszym wiatrem pływałem po bałtyku, trochę buja, ale kwestia przyzwyczajenia. Jak za mocno będzie to każdy ze zdrowym rozsądkiem i odrobiną oleju w głowie spłynie. W dodatku każdy kto ma olej w głowie, nie wypłynie na belly 5km od lądu...

• Like 1

• 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...