Skocz do zawartości

Rugia

marycha

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Cześć Koledzy mam prośbę, czy może jadąc na Rugię ktoś z Was był kiedykolwiek ważony jeśli chodzi o przyczepkę + łódź przez niemieckich policjantów/zielonych/inne służby? lekko przekracza nam waga łodzi + przyczepka o jakieś 200 kg (950 zamiast 750), przyczepka bo jest bez hamulca i nie wiemy czy się tym przejmować czy nie.
Za każde info dziękuję.

Dotyczy to niezarejestrowanej łodzi czy przyczepy?

Chodziło mi o przekroczenie dopuszczalnej max. masy. Jeśli dopuszczalna jest 750 kg, a zestaw waży 950 kg, to wtedy przy wypadku są spore kłopoty. Rejestracja łodzi nie ma tu nic do rzeczy. Rejestracja przyczepy myślę że już tak, ale trzeba poczytać warunki polis itd. 

• Like 1

Cześć Koledzy mam prośbę, czy może jadąc na Rugię ktoś z Was był kiedykolwiek ważony jeśli chodzi o przyczepkę + łódź przez niemieckich policjantów/zielonych/inne służby? lekko przekracza nam waga łodzi + przyczepka o jakieś 200 kg (950 zamiast 750), przyczepka bo jest bez hamulca i nie wiemy czy się tym przejmować czy nie.

Za każde info dziękuję.

https://www.bussgeldkatalog.org/ueberladung/

...um über 20 % 95 € 1 Punkt Karny

Pozdrawiam Zbigniew

Edytowane przez krokop

https://www.bussgeldkatalog.org/ueberladung/

...um über 20 % 95 € 1 Punkt Karny

Pozdrawiam Zbigniew

"Bedenken Sie auch immer: Eine Weiterfahrt ist erst dann erlaubt, wenn die Überladung vor Ort behoben und das zulässige Gesamtgewicht nicht mehr überschritten wird."

"Zawsze pamiętaj: Dalsza jazda jest dozwolona tylko wtedy, gdy przeciążenie zostało usunięte na miejscu i dopuszczalna masa całkowita nie jest już przekroczona."

• Like 1

• 3 tygodnie później...

A bo ja wiem gdzie teraz szukać? Najpierw był wpis łowcy (nasz rodak), że 131, potem filmik świadków, którzy podpłynęli i zmierzyli 136. Teraz filmu nie ma (a może gdzieś jest, ale ja nie jestem spec od grzebania w FB) Trafiłem wpis o tegorocznym PredatotrTour z info że 131 (?!). 

Więc z dystansem podchodzę do tego meldunku