kostom63 Opublikowano 5 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wygląda na to, że powinienem dać sobie spokój. :-)Cześć, Rugia to miejsce, gdzie jest mnóstwo terenu do brodzenia. Naprawdę warto jechać i łowić w ten sposób. Emocje z widoku fajnej ryby pływające dookoła nóg są super. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 5 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 Spróbuj jeszcze w Uznam Fishing Team. Kiedyś działali na Rugii. Sam korzystałem w weekendowym wariancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2024 (edytowane) Przewodnictwo wędkarskie po polsku Czyli - Ty płacisz, a ja łowię ryby Edytowane 9 Lutego 2024 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 I kto się śmieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 Wracając do głównego wątku....wymęczone 102cm. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki stargard Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 podpowiedzcie kiedy na rugi pojawia sie sledz zeby z łodki mozna było połapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Łowiliśmy kiedyś w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Analityk85 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Czy ktoś z kolegów korzystał ze slipu Martinshafen - Neuhof? Chcę pierwszy raz wybrać się z łódką na Rugię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Cześć Koledzy mam prośbę, czy może jadąc na Rugię ktoś z Was był kiedykolwiek ważony jeśli chodzi o przyczepkę + łódź przez niemieckich policjantów/zielonych/inne służby? lekko przekracza nam waga łodzi + przyczepka o jakieś 200 kg (950 zamiast 750), przyczepka bo jest bez hamulca i nie wiemy czy się tym przejmować czy nie.Za każde info dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Hej ,nie i nie słyszałem żeby ktoś był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Słyszałem że zatrzymali łódź beż nr rejestracyjnych i było grube tłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Słyszałem że zatrzymali łódź beż nr rejestracyjnych i było grube tłumaczenie.Ale na wodzie czy drodze? Dzięki Wam , zawsze to jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Gorzej jak będzie kolizja/wypadek, bo wtedy AC nie zadziała, a z OC mogą wystąpić z regresem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Dotyczy to niezarejestrowanej łodzi czy przyczepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Dotyczy to niezarejestrowanej łodzi czy przyczepy?Chodziło mi o przekroczenie dopuszczalnej max. masy. Jeśli dopuszczalna jest 750 kg, a zestaw waży 950 kg, to wtedy przy wypadku są spore kłopoty. Rejestracja łodzi nie ma tu nic do rzeczy. Rejestracja przyczepy myślę że już tak, ale trzeba poczytać warunki polis itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 (edytowane) Cześć Koledzy mam prośbę, czy może jadąc na Rugię ktoś z Was był kiedykolwiek ważony jeśli chodzi o przyczepkę + łódź przez niemieckich policjantów/zielonych/inne służby? lekko przekracza nam waga łodzi + przyczepka o jakieś 200 kg (950 zamiast 750), przyczepka bo jest bez hamulca i nie wiemy czy się tym przejmować czy nie.Za każde info dziękuję.https://www.bussgeldkatalog.org/ueberladung/ ...um über 20 % 95 € 1 Punkt Karny Pozdrawiam Zbigniew Edytowane 11 Maja 2024 przez krokop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piernik Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 https://www.bussgeldkatalog.org/ueberladung/ ...um über 20 % 95 € 1 Punkt Karny Pozdrawiam Zbigniew"Bedenken Sie auch immer: Eine Weiterfahrt ist erst dann erlaubt, wenn die Überladung vor Ort behoben und das zulässige Gesamtgewicht nicht mehr überschritten wird.""Zawsze pamiętaj: Dalsza jazda jest dozwolona tylko wtedy, gdy przeciążenie zostało usunięte na miejscu i dopuszczalna masa całkowita nie jest już przekroczona." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 29 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 Panowie jakieś wieści z Rugii ?Podobno szczupak totalnie nieaktywny. Ktoś zweryfikuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Analityk85 Opublikowano 29 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 Byłem od 10.05 przez 3 dni wyjechało 5 szczupaków na łódkę z tego największy 76cm ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 (edytowane) Na FB było info, że został wyjęty 136cm. Zdjęcia nie widziałem Edytowane 30 Maja 2024 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 (edytowane) A gdzie było info , jeśli można wiedzieć? Na Rugii jest bida a wielkie ryby to tylko głęboko za czerwoną linią... Edytowane 30 Maja 2024 przez Sady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 A bo ja wiem gdzie teraz szukać? Najpierw był wpis łowcy (nasz rodak), że 131, potem filmik świadków, którzy podpłynęli i zmierzyli 136. Teraz filmu nie ma (a może gdzieś jest, ale ja nie jestem spec od grzebania w FB) Trafiłem wpis o tegorocznym PredatotrTour z info że 131 (?!). Więc z dystansem podchodzę do tego meldunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Pewnie masz na myśli rodaka o imieniu Andy ? Skoro Predator no to chyba Holandia ,logiczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Masz rację. Na logikę to może być Holandia (więc mam wpis nie w tym wątku), ale te "zeznania" były tak niejednoznaczne, że uległem jakiejś sugestii. A do tego brak zdjęć ... to mnie dziwi najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi