sez Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Jesteśmy właśnie w 3 osoby, łowimy brodząc. Faktycznie jest słabizna, dziś obawialiśmy miejsce gdzie zawsze wjeżdża sporo ryb i było raptem kilkanaście na całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Panowie dzieje się coś na Rugii? Może ktoś ostatnio byl/jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Info z zeszłego tygodnia, niestety dalej bieda.Walka o pojedyncze ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Może jak się pogoda zmieni. Chyba zapowiadają deszcze. Oby od poniedziałku brały same dziki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Może jak się pogoda zmieni. Chyba zapowiadają deszcze. Oby od poniedziałku brały same dziki!Pytanie od którego poniedziałku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vons160 Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Witam, szukam kogoś kto byłby mi pokazać Rugię oczywiście nie za darmo. Jeśli ktoś jest przewodnikiem lub posiada sporą wiedzę o tym zbiorniku proszę o kontakt w wiadomości prywatnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 13 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2024 Bez problemu sam ogarniesz temat. Abyś miał sprzęt pływający ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysa Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Witam panowie mam pytanie nigdy nie byłem na Rugii a bardzo podobam mi się to łowisko chciałem się pytać czy na Rugii da radę łowić na pontonie takim 3,3m bo mieszkam w Niemczech i chciałem się tam wybrać „poszukać ryb” bez wydawania 3000 zł na wyjazd 5 dniowy… lub słyszałem też że można połowić dużo okoni np w portach nawet bez łódki czy ktoś ma jakieś ogromach na ten temat ? . Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 (edytowane) Jeżeli nie wiałoby to spokojnie. Ale tam zawsze wieje ???? Na pewno pontonem jest ten plus, że możesz bez obawy łowić na tych najbardziej płytkich miejscówkach. W woderach bez problemu możesz łowić i jak wpłynie ławica w pobliże portu to pewnie też da się w porcie nałowić. Większość łowi okonie w okolicach torów, na głębszej wodzie a dla mnie stoją te stada na zdecydowanie płytszej wodzie.W ogóle moja teoria jest taka,że są tam ryby, zberetowane,przekłute i przesiatkowane. Edytowane 23 Października 2024 przez radek_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2024 Jesteśmy właśnie na Rugii, pogoda aż za ładna jak na koniec października. Od 3 dni wiatru praktycznie brak. Ryb także. Wszystkie 'bankowe' miejsca zawodzą, tam gdzie trafiliśmy ryby to głównie odprowadzały przynęty. Ktoś w jakimś rejonie połowił może lepiej ostatnimi czasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo5196 Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 (edytowane) Witajcie panowie wędkując na Rugii mam nieprzyjemną sytuacje z art karnym, jesli ktoś miał podobną sytuacje lub zna Niemieckie przepisy proszę o kontakt na priv Oczywiście za pomoc się odwdzięczę.Dostałem § 17 TierSchG ponieważ nie podciołem rybie gardłazłowiliśmy parę okoni ryby były zabijane na miejscu lecz jedna poruszsyła płetwą i polizman miał problem wzioł 100 e kaucji i sprawa w sądzie powiedział ze jesli nie odbiorę listu z sądu będę miał spore problemy i będe musiał tam przyjechaćNiestety byłem chory i listu mi się nie udało odebrać. a chciał bym sie dowiedzieć co tam było napisane ale nie wiem z kim się tam w tych Niemczech kontaktować czy mogę w jakiś sposób uzyskać ten wyrok przyspieszony gdzieś napisać czy oczekiwać na pełną rozprawę polizman powiedział żeby dopilnować aby sie nie odbyłai jeżeli pozostawię to bez odpowiedzi to niebiescy po mnie przyjadą i nie będzie wesoło to są jego słowa. Edytowane 30 Października 2024 przez kamilo5196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Rozwin temat troche . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Hehe, ciężko koledze coś odpowiedzieć. Ale mogę dodać historyjkę od siebie ,że nie polecam łowiąc okoni ,magazynować ich żywych w podbierakch czy innych bakistach na rybki. Znam dwa przypadki że podczas kontroli panowie z <moderacja> waterpolizai tak się uparli, że kazali zberetować wszystkie złowione okonie . Oczywiście bilecik też był ale chyba na kilkudziesięciu e się skończyło, no i na skrobaniu kilkudziesięciu okoni ,bo fajnie było wrzucać w podbierak... Skoro kolega dostał jakieś listowne wezwanie to podejrzewam że może jakiś niewymiarowy był ten okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piernik Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe wird bestraft, wer1.ein Wirbeltier ohne vernünftigen Grund tötet oder2.einem Wirbeltier aus Rohheit erhebliche Schmerzen oder Leiden oderblänger anhaltende oder sich wiederholende erhebliche Schmerzen oder Leidenzufügt. Ustawa o ochronie zwierząt§ 17 Kto dopuści się takiego czynu, grozi mu kara pozbawienia wolności do lat trzech lub grzywna1.zabija kręgowca bez uzasadnionej przyczyny lub2.kręgowiecA)z surowości znaczny ból lub cierpienie lubBdługotrwały lub powtarzający się znaczny ból lub cierpieniezadaje. Jeżeli nie odebrałeś pisma z sądu ,to na posiedzeniu sądu możesz dostać zaocznie karę grzywny do 5000 Euro ,z oznaczonym terminem zapłaty. Nie zapłacisz, zamienią Ci na pobyt w "niemieckim sanatorium".Na pokwitowaniu tych 100 euro masz namiary na jednostkę Policji. Dzwoń tam i pytaj do jakiego sądu zostało zgłoszone wykroczenie. Coś mi się wydaje ,że bez pomocy adwokata się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 (edytowane) Niemcy albo zaangażują polski sąd do doręczenia wyroku nakazowego albo zaangażują polski sąd do przeliczenia i ściągnięcia grzywny (rozumiem , ze mieszkasz w Polsce). Wszystko zależy jak zakwalifikowano twój "haniebny" czyn Te 100 euro pobrane może być na poczet kosztów postępowania. Jeżeli podałeś adres do doręczeń w Polsce to odbieraj korespondencję. Niemcy za drobne czyny nie zamieniają nieopłaconej grzywny na areszt. Problem będzie jak będziesz miał kontrolę w Niemczech, a grzywna będzie nieopłacona. Edytowane 31 Października 2024 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 JAk pisał piernik .. telefon do polizmenów .... gdzie sprawa jest i kontakt z sadem . Czy prawnik / adwokat potrzebny . .. . hmm.. jak juz ustalisz czy będzie rozprawa czy to zaocznie przywala grzywna . .. t o bierzesz kogoś z perfekt niemieckim i jedziesz na sprawę .... Dobrowolne poddanie sie karze i prośba o mała grzywnę . Tak chyba będzie najtaniej . . ALe dziwne dziwne . . .. jesli ryby byly zabite na miejscu to nie powinni karać ... Wiem ze pałka (przyrząd) do uśmiercania ryb jest obowiązkowa!!!! . . . ja nie zabieram ryb ale pałka na lodzi zawsze jest a jak idziemy z woderow to pływa koło mnie Śmiejemy sie zawsze z kolegami z tego ... ze to do beretowania a jeszcze nie zabiła żadnej ryby Pałka rulez. . .. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcik Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Siemka. Czy jak brodzicie macie te pałki? Zgaduję, że to troche żart wyżej, ale ciekawi mjie czy podpływają do brodzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Siemka. Czy jak brodzicie macie te pałki? Zgaduję, że to troche żart wyżej, ale ciekawi mjie czy podpływają do brodzących.Tak podpływają, tak trzeba mieć tę pałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Siemka. Czy jak brodzicie macie te pałki? Zgaduję, że to troche żart wyżej, ale ciekawi mjie czy podpływają do brodzących.Ja nie pamiętam jak dokładnie brzmiał przepis "specjalny przyrząd do uśmiercania" czy jakoś tak . .wiec jak pokażesz palkę od makuternicy będąc w łódce albo brodząc to musze uwierzyć ze jest to" specjal killing totem " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Moze trzeba Germanon przy kontroli wojne powspominac Z ciekawostek lingwistycznych to narzedzie rybiego kaput po angielsku nazywa sie priest czyli ksiadz, ruch jak kropidlem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Wrzucam do informacji.https://www.facebook.com/share/p/1BDUfSNF6X/?mibextid=wwXIfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Wrzucam do informacji.https://www.facebook.com/share/p/1BDUfSNF6X/?mibextid=wwXIfrTo jest Twój profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Nie. Kolega z Poznania rozpoczyna przygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Ostatnie podsumowanie dwóch wyjazdów, w tym zamieszczone przez Andrzeja Przybytka na FB chyba wczoraj, nie napawa optymizmem. 7dni, 4os, 1 ryba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Andrzej zrezygnował i postawił już krzyżyk na Rugii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi