Skocz do zawartości

Rugia

marycha

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co sie dzisiaj dowiedzialdem ,łódka kosztuje okolo 80eu dziennie za osobe , domek +jakies tam jedzenie 60eu

wiec Dzienny pobyt 140 euro , nie jest to malo ?!

Ale Kolega byl 2 raz i mowil ze lepiej niz w szwecji.

Co do zdjec prosze sie uzbroic w cierpliwosc

jezeli byli z team http://www.bodden-angeln.de, to okazy powinny byc w galerii http://www.bodden-angeln.de/pinn_fotos.html

to, ze bodden ma ogromny potencjal, jest ogolnie znane, najczesciej jest tak, ze wzgledu na specifike lowiska wyniki nie porazaja (czesto gesto nie lapie sie nic, kompletnia studnia) ... ale bywa i tak, ze polowy potrafia zwalic z nog ...

80 Euro za dzień łowienia, to troszkę dużo. Blisko jest, więc można i swoją łodkę zaciągnąc. Przejeżdzałem przez wyspę Rugię w tamtym roku dlatego, iż z tamtejszego portu płyneliśmy na Bornholm. Pamiętam jaka to piękna wyspa i ile pięknej wody w okolicy. Cały czas mam w pamięci ten długi most na wyspę. Był weekend, z tego mostu wędkowało kilkuset wędkarzy, robiło to wrażenie. Zastanawialiśmy sie w jaki sposób wyholują rybę na taką wysokośc i ile zestawów będzie przy tym splątanych... :)Zwłaszcza, że wędkarze stali dosłownie ramie w ramie. Łódek na wodzie też było sporo, myślałem wtedy, że pływają za dorszem. Mile sie wiec zaskoczylem. Teraz, gdy widziałem na fotkach jakie rybki tam pływają, to chodzi mi pogłowie, że może człowiek by się tam wybrał?

• 4 miesiące temu...

------------------------------------------------------------ --------------------

Chłopaki prosze o pomoc w temacie.mamy zamiar spedzic na jednej z tych wysp weekend z własna łodzia.czytałem ze tamtejsze zalewy sa niezłymi łowiskami szczupaka.takze jesli ktos tam był i łowił to prosze o namiary.tz.kwatery,licencje itp.pozdrawiam serd.z góry dzieki

• Like 1

Czy można tam zrzucić własną łódkę?

Chyba tak, bo z tego co wiem to jedyna formalność to jakaś opłata typu 50 euro żeby móc łowić na niemieckich wodach. Nie słyszałem o jakiś problemach z własnymi polskimi łódkami.

W tym roku też nastawiałem się na Rugię, ale niestety sezon wędkarski raczej dla mnie się właśnie kończy :(

Czy można tam zrzucić własną łódkę?

Tak można bez najmniejszego problemu. Oczywiście w stanicy trzeba kupić zezwolenie. Ponadto trzeba przestrzegać przepisów, które obowiązują na Rugii - jest ich trochę. Można w stanicy nabyć (chyba nam nawet dali za 0$) mapkę, która pokazuje gdzie wolno a gdzie nie.

Pozdrawiam

Remek

dzieki za przenosiny.Remek a czy macie namiary na jakas kwatere i czy wiesz gdzie mozna zrobic ewentualne opłaty,miejscowosc?zreszta byliscie tam to mów jak na spowiedzi szczegóły :mellow: łódke mamy zamiar zebrac ze soba

Niestety wszystkiego nie pamiętam. Było to już 3 lata temu. Tak jak jednak wspomniałem ciągnie mnie w to miejsce więc ... niebawem powinienem mieć i kontakty i ceny. Z tego co pamiętam - nie było drogo. Najdroższe było wynajęcie przewodnika na 1 dzień. Wzięliśmy z Team Bodden no i słono sobie za to policzyli. Było jednak warto - super kontakt, wiele się od niego nauczyłem, a my połowiliśmy piękne ryby.

Pozdrawiam

Remek

• 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam kolegów, miałem jesienią trochę informacji na temat fajnych połowów w okolicach Rugii.  Głównie okonie i ładne szczupaki. Czy ktoś z Was tam może był wiosną, macie jakąś wiedzę na temat tamtych wód. Mam zamiar zorganizować tam małą eskapadę w maju... Dzięki z góry za podpowiedzi. :)