Robert Dorado Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Trochę wiało ale kilka wydłubaliśmy Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Brawo za rybki i wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 @Wojciech B: Ten slip lezy w Martinshafen, przebywajac w Glowe bylem tam kiedys "na zwiady", ale nie slipowalem. Z tego co pamietam solidny slip z plyt betonowych. Od 29.09 do 03.10 bedziemy tam z kumplem wodowac i plywac za sandaczem po duzym Jasmunder Bodden... Bedzie moze ktos jeszcze w tym terminie? Cześć, odświeżam temat Jak udało się wodowanie i czy możesz coś napisać na temat slipu i okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Cześć, odświeżam temat Jak udało się wodowanie i czy możesz coś napisać na temat slipu i okolicy Wojtas pozazdrościłeś nam wyjazdu widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Wojtas pozazdrościłeś nam wyjazdu widzę? Wiadomo Buduję bazę wiedzy na temat Rugi. Nie lubię jechać gdzieś nie przygotowany. Na razie mam dopiero Stralsund i okolice zwiedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Cześć, odświeżam temat Jak udało się wodowanie i czy możesz coś napisać na temat slipu i okolicy najdroższy slip na Rugii, cena równo za wszystko 10 europoza tym woda trudniejsza ale ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 najdroższy slip na Rugii, cena równo za wszystko 10 europoza tym woda trudniejsza ale ładniejsza Dzięki za info. Można się wodować z samego rana czy trzeba czekać na Hafenmeister żeby łaskawie rozpoczął pracę i otworzył szlaban ? Grosser jasmunder bodden to woda którą chciałbym dokładnie zwiedzić. Szkoda, że nie można trolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 najdroższy slip na Rugii, cena równo za wszystko 10 europoza tym woda trudniejsza ale ładniejszaCzy najdroższy? Znam slip 5E wodowanie+5E wyciągnięcie łodzi+5E parking Pewnie znalazło by się droższe Chyba namówiliście mnie na tamten rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Adam jakbyś szukał kompana na swoją większą łajbę to ja chętnie się zgłoszę My w Stralsund wodowaliśmy się za 5 E. Bardzo fajny slip. Szlaban otwarty i można było zapłacić na fajrant po zakończeniu łapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Adam jakbyś szukał kompana na swoją większą łajbę to ja chętnie się zgłoszę My w Stralsund wodowaliśmy się za 5 E. Bardzo fajny slip. Szlaban otwarty i można było zapłacić na fajrant po zakończeniu łapania Wojtek, a można tam wodować się już o świcie czy mniej więcej jakieś wyznaczone godziny wypłynięcia są ? Edytowane 26 Października 2017 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Adam jakbyś szukał kompana na swoją większą łajbę to ja chętnie się zgłoszę My w Stralsund wodowaliśmy się za 5 E. Bardzo fajny slip. Szlaban otwarty i można było zapłacić na fajrant po zakończeniu łapania Wojtek, pamiętam o Tobie.Domyślam się, gdzie się wodowaliście.W tym miejscu istniej opcja, że gdy wrócicie slip będzie zamknięty a Pan z obsługi już niedostępny.Znam taki przypadek Mnie tam ceny nie przerażają, w porównaniu do naszych to jest bardzo tanio.Dla Niemców nie wspomnę. Ogólnie radzę nie kombinować by było jak najtaniej. Lepiej zapłacić i mieć spokój niż później się przepychać.I tak przeważnie jeździmy tam w dwie trzy osoby więc koszt spokojnego wodowania i zostawienia samochodu znikomy. Edytowane 26 Października 2017 przez chojny83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Jeżeli o mnie chodzi mam do tego podejście takie jak Ty, z tym że denerwują mnie te godziny otwarcia. tzn tam gdzie jeździłem slip był otwarty od 8 godziny. Szukam opcji w której można by łowić już od świtu. Słyszałem o slipe w Hellesund u jakiegoś rolnika. Gość ma ziemię do samej wody. Można tam zwodować łódkę i zostawić bezpiecznie auto. Kosztuje to tyle co na slipach ale nie mamy wtedy żadnych ograniczeń godzinowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Wojtek, a można tam wodować się już o świcie czy mniej więcej jakieś wyznaczone godziny wypłynięcia są ? Wodowaliśmy się o świcie więc dość wcześnie bo był to przełom sierpień/wrzesień. Przed zamknięciem uchroniło nas chyba to, że dzień wcześniejszej kolega zadzwonił i się zapowiedział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 tu szlabanu nie ma, gospodarz śpi na jachcie 20 m dalej, za 4 dni wyszło 50 euro.Na wodzie jest bezpiecznie jeżeli wieje z kierunków wschodnich, jak z zachodu to walka o życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Jest może ktoś teraz w okolicy Putbus? Za kilka dni ruszam na Rugie i chciałbym dowiedzieć się czy coś gryzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Gdzie to jest - wiecie? Podajcie namiary na miejscówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 https://www.youtube.com/watch?v=Yay1DzH38Tg&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 ...co tu gadać ...fajna "utka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Piękne ryby, ale te hole to jakoś tak mało emocjonująco wyglądały- zawsze tak jest z gatunkami salmo łowionymi z trola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) hole to już końcówka ,niestety na razie nie mam autopilota (jest w planie ,ale już na nowej łodzi ) i jest ekstremalnie jak ciągniesz rybe na siedząco lub klęcząc przy fajnej fali , a niestety w 2 osoby jest bardzo cięzko upilnować tor łodzi ,wytargać rybe i jeszcze coś nagrać , po za tym hol jest zawsze ciut spłaszczony jak płyniesz , mało emocji ? na filmie już nie ma ,ale po ostatniej rybie obróciło łajbe - wszystkie wędki splątane ,odplątywania w porcie na mrozie do 1 w nocy , no i trza dodać że tak na prawde to początki nasze z łososiem , na pewno hol 90 łososia jest fajniejszy niż szczupłego 130 , a 114 ostatni co wyskoczył to łapy brachola już bolały ... dodać musze że dla mnie to zabawa i przygoda ,pewnie jak byśmy na tym zarabiali filmy wyglądały by lepiej itd ... Edytowane 5 Marca 2018 przez inter 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuko Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Panowie Jako, że niebawem chyba będzie można połapać śledzia - kilka pytań do światowców.Czy ktoś podpowie gdzie można w Rejonie Rugii zasadzić się na śledzia? Chodzi o konkretne miejsce gdzie można by z dzieckiem zarzucić wędke i się pobawić (most, nabrzeże, ect.) Drugie pytanie.... jakieś zezwolenia trzeba mieć? Trzecie - kiedy najlepiej? Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Wiadomo - najtrudniejszy pierwszy raz Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez kuko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 teraz najlepiej... masakra co sie dzieje , zezwolenie( 7euro na tydzień turystyczne), kupisz wszędzie od stacji benzynowej po wszystkie sklepy wędkarskie i punkty obsługi turystycznej oraz w porcie w kapitanatach , śledż właśnie wchodzi , tak na dobre , w tym roku jest około 2 tygodnie spóżniony , także masz czas do 10 maja , na śledzia tylko altefahr , jak z brzegu to od strony altefahr pod mostem , na moście troche zaczeli chyba sie czepiac ludzi , bo mało kto łapie . ale z nabrzeża też połapiesz - ze 100 sztuk młody za dzień wyciągnie i sie pobawi , śledzie też fajne 25 - 35 cm to prawie standard , na łodzi oczywiście będzie lepiej , a miejscówki ?? wypatruj na wodzie 200-300 łodzi w jednym miejscu , to pewnie dobre miejsce ..... niestety teraz ceny hoteli idą w góre , ale zawsze coś tam można wyszukać , także zabawa gwarantowana w 100 % . ( jak byś miał pytania priv _) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) pozwolenie mozna tez kupic online. https://erlaubnis.angeln-mv.de/Tarife Ja czekam teraz na belone. Pewnie teraz bedzie pozniej tak jak sledzie. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez murek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grin88 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 pozwolenie mozna tez kupic online. https://erlaubnis.angeln-mv.de/Tarife Super że można kupić pozwolenie online. Fischereischeinnummer - w tym miejscu trzeba podać numer swojej karty wędkarskiej? Czy Fishery (kontrola) nie czepiają się że mamy taki rodzaj zezwolenia? Ma ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie i był już kontrolowany i posiadał takowe zezwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Licencje (tylko roczną) w ramach porozumień można też kupić w okręgach PZW np. w Pile, Poznaniu, Szczecinie... koszt około 120 zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi