Skocz do zawartości

Ryby na casting

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 192
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jurku fajny wątek utworzyłeś - moje uznanie. Ostatnio jednak zastanawiam się nad tym co napisałeś - dużo o wodzikach, o średnicach itd. mało o rybach. Prawdy w tym wiele i upatruję kilku źródeł takiej prawdy. Jedną z nich zawsze odkrywam po wyprawie w nieznane gdzie można połowić ryby. Wtedy ten koszmar o średnicach szpulek, ażurowaniu, casting czy spinning, idzie gdzieś na tor boczny. Będę szczery ale Jurku ale ja Ciebie też pamiętam z tych czasów. Teraz widzę pozytywną, bardzo pozytywną odmianę - to cieszy i oby inni uporali się ze swoim sprzętem i zaczęli mówić o rybach, a nie tylko o dylematach młodego baitcastingowca. Ostatnio jednak dostałem nową serię DVD in-fishermana 2007. Tam hasłem przewodnim jest zdanie So many fish so little time - życzę wszystkim byśmy doczekali takich czasów w Polsce i wtedy na 100% będzie więcej o rybach mniej o pierdołkach.

Co do zdjęć to wrzucę kilka swoich jutro bo dzisaj nie mam dostępu do swojego komputera. Problem jednak polega na tym, że jestem autorem wielu zdjęć ale ... jakoś nie mam dużo zdjęć ze swoimi rybami - albo jestem sam albo towarzysz zapomina mi zrobić fotkę. No cóż ... w tym roku będzie inaczej bo już przygotowuję się na samotne zdjęcia - szukam jakiegoś małego kompakcika, który wrzucę w kieszeń spodni :D

Pozdrawiam

Remek

So many time so little fish-tak na Polskie realia <_<

a M Jagiello ma racje jak najbardziej,na pewnym łowisku okoniowym gdzie jest w cholerę wustarczy byle jaki wabik ciepnąc i zaraz sie melduje okoń,

gdzie konkurencjia niema czasu na wybredne gusty pana Okonia <_< trzeba jeść co jest :mellow:

So many time so little fish-tak na Polskie realia <_<

a M Jagiello ma racje jak najbardziej,na pewnym łowisku okoniowym gdzie jest w cholerę wustarczy byle jaki wabik ciepnąc i zaraz sie melduje okoń,

gdzie konkurencjia niema czasu na wybredne gusty pana Okonia <_< trzeba jeść co jest :mellow:

Witam,

Hasior iwdac to chociazby w Szwecji czy czasami w UK. Nie wazny kolor i rodzaj gumki. Okonie wala na maxa :D :D :D

@ Kuzyn,

Super rybka. Gratulacje. Nie wiem tylko co podoba mi sie bardziej- bolen czy ten multik ITO zapiety do wedki :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Brawo Brawo Brawo! Za pomysł o stworzeniu takiego wątku ! Bo już powoli myslałem że jestem jakiś czubkiem łowiąc ryby na casta , zamiast mierzyć długość rzutu na podwórku i ważyć szpule multika u jubilera, w aptece lub u osiedlowego dilera , bo chyba tylko oni mają tak dokładne wagi.

Rafale Ty się w ogóle nie przejmuj tą korbą. Mnie też złapał w kadrze ten zawodnik, który kilka postów wyżej wlazł do morza z jakąś płaską rybą :lol: :lol: Potem razem z Friko przyznali się, że to była podpucha na potrzeby forum.

trzymana wędka to Titanium Lamiglasa z jakąś japońską korbą. :wacko:

pozdrawiam :D

.

post-33-1348913841,5039_thumb.jpg