casso Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Wybieram się w czerwcu w tytułowy region Szwecji, nie będzie to typowa wędkarska wyprawa, ale będę miał kilka dni na rozeznanie się w terenie. Jako że powoli zarażam się salmotruttafariozą chciałbym popróbować łowić kropy w tamtych wodach. Czytałem i słyszałem już co nieco, ale od nadmiaru informacji w tym temacie głowa mnie raczej nie rozboli Zatem prośba o ewntualne informacje w temacie. Każda będzie dla mnie cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Widzę Łukaszu,że przygotowania do wyjazdu idą pełną parą. W tej materi nie pomogę Ci, ale pewnie któryś z forumowych kolegów udzieli wskazówek. Piękna sprawa z tą Szwecją, no i pewnie wspomnienia będą jeszcze piękniejsze ( szczególnie te wędkarskie)... tego Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witam, @Casso, Zamierzasz szukac pstragow w jeziorach czy bardziej rzekach? Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Dzięki Patryk Zamierzasz szukac pstragow w jeziorach czy bardziej rzekach? @Bujo dobre pytanie. Łowię tylko i wyłącznie spinnem dlatego mam pewne wątpliwości. Z tego co się zorientowałem, ale mogę się mylić, na większości rzek lub ich odcinków, gdzie występują pstrągi i lipienie, dozwolona jest tylko mucha. Natomiast w jeziorach nawet tych przepływowych dozwolony jest też spinn. Gdyby tak było jak piszę nastawię się bardziej na jeziorka. Możesz coś podpowiedzieć w temacie? Pierwszy obrany cel poszukiwań to wody w okolicach Alvdalen. Na północ od tego miateczka jest spora ilość urokliwych jeziorek w których występują potoki, źródlaki i palie. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi