Skocz do zawartości

Filmy Fly Fishing

Darecki72

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

buty mnie spadli :-)

kurcze te kingi to potega :-)

w połowie filmu odjazd na hamulcu potężny i prawdziwie długi.

czasem nie wiem czy śmiać się czy płakać kiedy czytam o odjazdach szczupaków na 40metrów :-)

Edytowane przez peresada

Pisalem w relacji z mojej ostatniej wizyty na Alasce w 2013 o niesamowitej sile kingow, to znalazly sie osoby, ktore watpily w prawdziwosc moich slow. Szkoda, ze nic nie nagrywalem, ale zalinkowany film bardzo dobrze oddaje klimat. Branie, kilka szarpniec i odjazd na 100m pomimo przykreconego hamulca.

Na 2016 jeszcze nic nie zaplanowalem, ale powaznie rozwazam kingi, tym razem na Skeenie. 

Peresada, daleko nie masz!

• Like 1

Tylko dzentelmany zapomnialy dodac ze po pierwsze dniowka na jetce majowej potrafi kosztowac i ponad 500 funtow a po drugie ze tymi sucharami strzelamy co najwyzej do owiec, to zadne kozice, pochodza z ferm w Ruislip, zostaly tam w wiekszosci wpuszczone oczywiscie jako selekty ze dwa miesiace zanim owa jetka wyfrunie. Ot i tajemnica rybnych wod z polecenia jej najwyzszej mosci anglo-germanskiej krolowej panujacej z buckingham. Taka ci drobnostka ale jak kto chce fajne ( spore i dzikie) pstragi polowic to czeka go dluga wycieczka na polnoc. 

Frank Sawyer wymyslil zas PTN by pozbyc sie z Avon lipieni traktowanych jako chwast, i Killer Bug-a tez w tym samym celu, ludzie placa ogromne pieniadze za orginalna wloczke Chadwick-a gdy tak na prawde Dartanianowi z mojego ostatniego bloga nawet nie dorasta do piet.

Ale chociaz raz polowic polecam, tylu spierd....cych pstragow nie spotkacie nigdzie indziej :) Podejscie najwazniejsze by nie sploszyc, pozniej lepsza mucha niz angoli, miekka wedka, RIO Lt Trout i ognia. 

Tight lines!

• Like 2

Tylko dzentelmany zapomnialy dodac ze po pierwsze dniowka na jetce majowej potrafi kosztowac i ponad 500 funtow a po drugie ze tymi sucharami strzelamy co najwyzej do owiec, to zadne kozice, pochodza z ferm w Ruislip, zostaly tam w wiekszosci wpuszczone oczywiscie jako selekty ze dwa miesiace zanim owa jetka wyfrunie. Ot i tajemnica rybnych wod z polecenia jej najwyzszej mosci anglo-germanskiej krolowej panujacej z buckingham. Taka ci drobnostka ale jak kto chce fajne ( spore i dzikie) pstragi polowic to czeka go dluga wycieczka na polnoc. 

Frank Sawyer wymyslil zas PTN by pozbyc sie z Avon lipieni traktowanych jako chwast, i Killer Bug-a tez w tym samym celu, ludzie placa ogromne pieniadze za orginalna wloczke Chadwick-a gdy tak na prawde Dartanianowi z mojego ostatniego bloga nawet nie dorasta do piet.

Ale chociaz raz polowic polecam, tylu spierd....cych pstragow nie spotkacie nigdzie indziej :) Podejscie najwazniejsze by nie sploszyc, pozniej lepsza mucha niz angoli, miekka wedka, RIO Lt Trout i ognia. 

Tight lines!

Bujo, ale to wiadomo ze taki filmik to koloryzancja i ogladaia swiata przez rozowe szkla :D

Dla fanów szczupaków:

Fajne kadry i dobra muzyka.
https://vimeo.com/125611252

I ryba (95cm) kolegi na moją muchę (drugi film, niestety jeszcze gorszy ;), aczkolwiek z większą rybą w moim temacie, w dziale lurebuilding), co prawda kiepskiej jakości, ale lepszy rydz niż nic. 

• Like 2