Skocz do zawartości

Filmy Fly Fishing

Darecki72

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pier......, żeby los pozwolił spędzić tam chociaż tydzień..... :D  :D .... bajeczne miejsce i jak rozumiem to co widać nie jest efektem gospodarki zarybieniowej..... Tylko te miśki jakieś takie duże im tam porosły i nie bardzo miałbym ochotę by taki klepnął mnie w ramię i zapytał .... "jak biorą ?"  ;) . 

• Like 1

Eh Pawle, nawet gdyby zabić lub wysłać na Syberię wszystkich profesorów IRŚ, stworzyć gospodarkę według modelu, który wydaje Ci się że znasz, to u nas nigdy tak nie będzie. Nawet, gdyby zrealizować to o czym ja zawszę piszę, czyli "wyczyścić" całą zlewnię i to co z uporem maniaka pisze Józef J o zapewnieniu warunków tarła to u nas czegoś takiego i tak nie będzie. Zgadnij w swojej przewiedzy dlaczego. A może elementarnej wiedzy Ci brakuje? Bo dla tych profesorów to oczywiste.

(...) Bo dla tych profesorów to oczywiste.

Oczywistym jest, że na naturalnym tarle się nie zarabia. Dlatego trzeba zarybiać, zarybiać i jeszcze raz zarybiać. A w takim razie gdzie są ryby? A kormorany zjadły. To co teraz? No to trzeba zarybiać, zarybiać,...

• Like 4

I jeszcze ze 3 MEWki pozytywnie zaopiniować za kasę pod stołem.. Bo wpłyną one znacząco dobrze na przerwanie ciągów tarłowych niepożądanych gatunków i przyczynią się do wzrostu atrakcyjność turystycznej tego miejsca. Ludzie z drugiego końca świata będą walić, żeby sobie w bagienku mulaków połapać, nie niepokojeni przez jakieś salmonidy...

I jeszcze ze 3 MEWki pozytywnie zaopiniować za kasę pod stołem.. (...)

Jaka kasę pod stołem?! Wszystko z własnej, patriotycznej, nieprzymuszonej woli w duchu wpojonej ideologii, ku chwale ojczyzny ;) . A kasa będzie bo przecież trzeba będzie zarybić. A to że pstrągi nie mają tarlisk? W czym problem. Zarybimy!

Jaka kasę pod stołem?! Wszystko z własnej, patriotycznej, nieprzymuszonej woli w duchu wpojonej ideologii, ku chwale ojczyzny ;) . A kasa będzie bo przecież trzeba będzie zarybić. A to że pstrągi nie mają tarlisk? W czym problem. Zarybimy!

I jeszcze obowiązkowo rzeczkę zmeliorować, bo przecież kasa z unii nie może się zmarnować. Wyrwać z wody wszystko, ogolić brzegi. Wody do pół łydki, ryby zero... I co robić? Zarybiać. Potem można jeszcze napisać projekt rewitalizacji rzeczki i wpieprzyć z powrotem to, co się wcześniej wyciągnęło. Znów za kasę...I dalej zarybiać..., 

Bardzo się cieszę. Tym wiedza internetowa różni się od wiedzy. U nas, niezmeliorowana/zmeliorowana, niezarybiana/zarybiana, rzeka, poddana lub nie presji kormoranów nigdy taka nie będzie. Siedząc przed kompem, a nie w ławce dalej nie pojmiecie dlaczego. I tylko jeden wpis (Tomka) mnie zadziwił.

Reszta to tak lubiany przeze mnie russkij standart. Tak w oryginale pisze się przez "t" na końcu.

Sorry jeszcze Edyta.

A byliśta tam i widzieliśta to o czym piszecie? Mi jakoś przypadkiem osiem lat temu się zdarzyło. Moje zdanie wynika głównie z tego co widziałem.

Edytowane przez Mari

• 2 tygodnie później...

Pewnie nie kazdemu "podejdzie" ze wzgledu na final ale :

Widziałem to już, to jakieś szczeliny krasowe czy coś w tej materii. Finał pozostawmy bez komentarza najlepiej, nie ma o czym dyskutować.

Klimat "łowiska" jednak fantastyczny, małej powierzchni oczka o dużej głębokości z takimi rybami. Super krajobraz i specyfika miejsca.

Widziałem to już, to jakieś szczeliny krasowe czy coś w tej materii. Finał pozostawmy bez komentarza najlepiej, nie ma o czym dyskutować.

Klimat "łowiska" jednak fantastyczny, małej powierzchni oczka o dużej głębokości z takimi rybami. Super krajobraz i specyfika miejsca.

Raczej film nie jerkbaitowy. pewnie zaraz polegnie. Łowisko faktycznie specyficzne. Tylko taki pstrążek z wody bez nurtu powinien pewnie szybciej wyjechać.

Raczej film nie jerkbaitowy. pewnie zaraz polegnie. Łowisko faktycznie specyficzne. Tylko taki pstrążek z wody bez nurtu powinien pewnie szybciej wyjechać.

Film może i polegnie, ale osobiście średnio mnie rusza, że jakiś jegomość na drugim krańcu świata wziął sobie rybkę. Jeśli jest wędkarzem to dorośnie do momentu kiedy zda sobie sprawę, że zmniejszył sam sobie szanse na satysfakcję w tym miejscu przy kolejnych odwiedzinach.

Zdrowy pstrąg to godny przeciwnik, również na stojącej wodzie "ciut" większy złamał mi szczytówkę w spinie wyjeżdżając mi z ręki, szczupaki mogą się uczyć waleczności ;)

Nawet jeśli popełnił błąd w sztuce to na niewiele zaszkodził tym tej rybce ;)