Skocz do zawartości

Filmy Fly Fishing

Darecki72

Rekomendowane odpowiedzi

Pawel, ale ja obejzalem caly film i nie podwazam przekazanej wiedzy na temat polowu troci w morzu. Nie zmienie jednak zdania na temat keltow, tylko dlatego, ze to polska produkcja. Pewnych rzeczy poprostu nie wypada.

Nie bardzo rozumiem - nie wypada łowić, czy prezentować i cieszyć się z połowu? Bo jeśli chodzi zabieranie to oczywistość. 

Jeśli możesz Łukasz to wytłumacz proszę Twój tok rozumowania. 

Możliwe, że ta różnica wynika z tego powiedzenia, które przytoczył @SzymonP. Osobiście cieszę się nawet gdy złowię kelta, bo w naszych "rybnych" wodach to nie jest takie proste. 

• Like 1

Juz tlumacze, kelt to przylow podczas trociowania. Trafil sie? OK, odczepiamy bez robienia widowiska i wracamy do gry o srebro.

A odnosnie powiedzenia, to mala anegdota z konca lutego tego roku. Jestem nad klubowa woda i powoli oblawiam pool schodzac w dol pare krokow co rzut. Na srodku stoi koles i mluci wolna wode pelna keltow. Podczas krotkiej obserwacji, wyjal 4 czy 5, kazdego zmierzyl i sfotografowal, a calosc dodatkowo nagrywal kamerka na statywie. Z dali dobiegaly jego komentarze po polsku. Pytanie: sytosc czy mentalnosc?

• Like 1

Juz tlumacze, kelt to przylow podczas trociowania. Trafil sie? OK, odczepiamy bez robienia widowiska i wracamy do gry o srebro.

A odnosnie powiedzenia, to mala anegdota z konca lutego tego roku. Jestem nad klubowa woda i powoli oblawiam pool schodzac w dol pare krokow co rzut. Na srodku stoi koles i mluci wolna wode pelna keltow. Podczas krotkiej obserwacji, wyjal 4 czy 5, kazdego zmierzyl i sfotografowal, a calosc dodatkowo nagrywal kamerka na statywie. Z dali dobiegaly jego komentarze po polsku. Pytanie: sytosc czy mentalnosc?

Sie chlopaki jeszcze nie wylowili, w Polsce ryb nie ma to na emigracji trzeba nadrobic, jeszcze 12-15 lat beda cykali fotki keltom a pozniej gdy juz zamiast ''tak'' beda mowic ''aye'' to zajma sie srebrniakami :) :) :) 

Nie zmienie jednak zdania na temat keltow, tylko dlatego, ze to polska produkcja. Pewnych rzeczy poprostu nie wypada.

Najlepiej przestać łowić trocie, bo jak raz kelt się uwiesi i będzie siara... A jak ktoś jeździ na trocie raz do roku na kilka dni i akurat biorą tylko kelty to broń Boże nie robić zdjęć i cieszyć się ze zdobyczy bo "po prostu nie wypada"  :rolleyes:

Rzeczony film:

-naprawdę dobry!

-Fajny klimat, sympatyczna paszcza, w miarę żwawo się tam dzieje.

-Mi brakowało - pokazania JAK łowić, prowadzenie, konstrukcja przyponu, sposoby wiązania much - myślę ze dodałoby to więcej "edukacyjności:, a odniosłem wrażenie ze o to w filmie chodzi. Słowo - dwa o stripping basket i pakowaniu wynalazku.

-Kelty - jakoś w całym filmie mignął mi chyba raz, aż po dyskusji musiałem obejrzeć ponownie :D :D

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...