Forest-Natura Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam.Dobry film ... aż palce zaczynają swędzieć ... :-) Świetnie że chciało Ci się kręcić pomimo niesprzyjającej aury.Od strony sprzętowej - jak byś ocenił wedle swojego przeczucia to samo ale z linka pływającą ? Albo "sink tip" ?Czym zakończyłeś linkę, jaki przypon ?Czeka mnie właśnie wypróbowanie na wodzie stojącej, niedawno zakupionego, z myślą o podobnym łowieniu, sprzętu. U mnie jest też niedrogi kijek #7 ale nieco dłuższy - 10' i kupiony okazyjnie(fuksem za przysłowiową stówkę) "niefirmowy" kaseciak #7/8.Próbowałem z linką WF7F na niegłębokiej rzece z niewielkimi streamerami - bardzo dobrze się rzuca, generalnie sprzęt pasuje mi "w ręce". Linka pływająca plus zwykły przypon koniczny sprawdzała się w prowadzeniu much blisko dna. Niewielkie klenie i pstrągi goniły jak pies za kością.Zbiorniki gdzie będę próbował łowić szczupłego nie mają więcej niż 1-1,5 metra przy pasie trzcin. Jakaś linka "się kupi" w tzw. międzyczasie, na razie zastanawiam się nad wyborem właśnie pomędzy całym tonącym sznurem a takim z tonącą końcówką i każda wymiana doświadczeń jest dla mnie cenna. Z innej beczki - próbował ktoś z polyleader'em ? Tonącym na ten przykład do linki pływającej ... jeżeli tak, to poproszę o skrobnęcie kilku zdań :-)Pozdrawiam. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Hej, do dobrego to jeszcze daleko ale dzięki za ciepłe słowa Co do strony sprzętowej, u mnie linka była w 3 klasie tonięcia, a łowiłem na 1,5 m - 2 m. Niesety tonęła troche za szybko, ale linka floating i intermediate w drodze dopiero Co do tego co mówiłeś, 1-1,5 m to spokojnie linką pływającą obłowisz, ew dociążysz stremery jakimś coneheadem Pływająca na pewno na początek będzie dobra, raz że nie plącze się pod nogami, dwa łatwiej podnieść cieższy sznur z powierzchni wody. Oczywiście sink Tip Ci się sprawdzi ale to juz przeważnie inne koszty linek , ale mogę się mylic bonie wiele szukałem na ten temat. Pozdrawiam i kończymy chyba off topic bo nas zaraz usuną Dziś wypad nr 2 na szczupłe z muchówką, niestety troche lampy jest, zobaczymy jak wyjdzie, jeśli będzie coś fajnego to wrzucę ponownie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoamFly Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 https://vimeo.com/177879157 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) https://vimeo.com/174684440 Wygląda na ciekawy kanał Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Sicu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Uwielbiam takie klimaty...https://player.vimeo.com/video/161843013 Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez gringo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Po krótkiej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Na urlopie troszkę sobie połowiłem,także na muchę.Kamery używałem rzadko,bo byłem w wędkarskim amoku.Ale jeden filmik na szybko i na miejscu zmontowałem : Edytowane 12 Września 2016 przez Taps 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Sweden??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Sweden??? Tak,w Polsce biorą lepsze dublety :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Żadne cuda ale na koniec sezonu miałem okazję pierwszy raz w życiu łowić pstrągi i lipienie Przygody z edycja trwaja dalej więc proszę o przymróżenie oka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) https://vimeo.com/171343924 Edytowane 16 Września 2016 przez BOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) fajny patent na suszenie muszki, którego wcześniej nie widziałem. Trzeba wypróbować. 1:40 Edytowane 17 Września 2016 przez BOT 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Świetny patent ! Już szukam jakiejś gumki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Taps@ w tym sezonie też polawiałem muchą na naszych krajowych wodach, okonie wspaniale współpracowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Tak na wesoło (nie wiem czy było, jak było to do kosza ) Edytowane 20 Września 2016 przez marckus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Na Festiwalu Vision była prapremiera tego filmu, czekam do 29 żeby zobaczyć go jeszcze raz. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoamFly Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Wczoraj wieczorem oglądałem "Iceland II" https://www.youtube.com/watch?v=XHnlXRFVUWI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi