Skocz do zawartości

Filmy Fly Fishing

Darecki72

Rekomendowane odpowiedzi

A to mowa o naszych rzutach? ????

Jeżeli Wy byliście na pierwszym planie to tak, o ile ... można to nazwać rzutami.

Powiem tak, jeżeli przyjeżdżacie chłopaki nad San, duża szeroką rzekę i łowicie na suchą, mokrą to możecie wykorzystać przestrzeń i spróbować rzucać poprawnie. Tu krzaki nie przeszkadzają, nie trzeba uważać z tylu, kij nie musi być prowadzony rownolegle do lustra wody.

Mam jakieś takie zboczenie że jak widzę łowiącego (-ych) na muchę to od razu po jego pierwszych prowadzeniach zestawu w powietrzu mogę:

- zawiesić oko (jak na zgrabnej dziewczynie) i patrzeć z przyjemnością i pełny szacunku do jego umiejętności,

- skrzywić się i patrzeć co dzieje się na wodzie.

Arek, ale chyba każdy może się uczyć, próbować - prawda?

Nawet ten, kto gorzej lub prawie w ogóle nie rzuca.

@wojciiech

Jak najbardziej. Na Sanie ma luxusowe warunki do tego. Szkoda że tego nie próbują robić. :(

A może nie ma kto im poprostu zwrócić uwagi że ... "po co....". :)

Przepraszam Was wszystkich. W każdym filmiku najbardziej interesują mnie piękne rzuty, przepiękne podania przynęt i wyjścia ryb skuszonych i złowionych w najtrudniejszych warunkach. :)

Pozdrawiam z deszczowych Bieszczad.

• Like 2

Spokojnie. Don't worry.  ;) 

Nie ma mnie za często nad wodą (ze zrozumiałych względów) więc filmiki oceniam. 

Zawsze możesz schować się na Specu.   :P  :lol:  

Ostatnio dwóch przyjezdnych ze środkowej Polski o dziwo nie zniesmaczyło mnie. Sensownie i dobrze technicznie zapodawali suchą w środku dnia, w chwili gdy wypadało łowić na nimfki bo i tak nic nie zbierało. Powiedziałem im to ale powiedzieli że nie po to przyjeżdżają na San żeby łowić na nimfy. :good:   To rozumiem. 

• Like 3

Ja przyjechałem nad San po raz pierwszy natomiast kolega łowi na Sanie od lat 30 i innych rzekach i uważam go za jednego za najlepszych wędkarzy w polszy, na nimfki nie łowiłem tylko na pedałki i sucharki. Technika technika swoja nikt mnie nigdy nie uczył którą cały czas szlifuję przyjdzie czas  :ph34r:  :ph34r:

Prawdopodobnie około 10.10 zawitam nad San. Zapraszam wszystkich chętnych do podziwiania sztuki rzutowej. Zaznaczam że to  tylko dla osób o silnych zwieraczach i pęcherzu, bo ze śmiechu może co nie co się wydostać ;)

Edytowane przez Hansolo
  • Like 6

"Prawdopodobnie około 10.10 zawitam nad San. Zapraszam wszystkich chętnych do podziwiania sztuki rzutowej. Zaznaczam że to  tylko dla osób o silnych zwieraczach i pęcherzu, bo ze śmiechu może co nie co się wydostać  ;)"

Haha  :lol: Nagraj coś tam żebyśmy mogli zaczerpnąć techniki  :ph34r: