marian-56 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Witam.Ciekawy patencik na skrzydełko "pojedyncze"Kiedyś zrobiłem kilka suchych z pojedynczym skrzydełkiem,ale strasznie skręcały przypon.Prawdopodobnie skrzydełko nie miało "podparcia" o drugie skrzydełko,wyginało się .Ciekawe jak zachowa się ta mucha w trakcie łowienia.Kłaniam się Marian. Edytowane 26 Czerwca 2018 przez marian-56 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Serwus, zapraszam do obejrzenia naszej najnowszej produkcji :-)Zdjęcia do tego krótkiego wideo powstały podczas naszego pobytu nad norweską Reną.Z uwagi na bardzo niski stan wody, łowiliśmy właściwie tylko na suche muchy i niewielkie nimfki głównie lipienie, ale trafiały się również sieje oraz niewielkie potokowce.Jak to często bywa na takich wyjazdach, te największe ryby wygrały z nami nocne batalie, tym samym pozostawiając nas z lekkim niedosytem.Rena to fantastyczna rzeka, która za każdym razem podczas mojego pobytu zaskakuje w inny sposób. Mam nadzieję wrócić tam w przyszłym roku, aby wyrównać porachunki z "panami nocnej zmiany"https://www.youtube.com/watch?v=3aCbLfHID_k&feature=youtu.be 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Fajny film???? Mnie w tym roku Rena przywitała niepoprawnie wysokim stanem wody???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Fajny film Mnie w tym roku Rena przywitała niepoprawnie wysokim stanem wodyCzyli statystycznie woda u obojga z Was była w normie Fajny filmik, widziałem wcześniej na fb.Michał, ile tak +/- dziennie ryb łowiłeś ? I jaka średnia? Pytam z ciekawości, bo chcę porównać z naszym wyjazdem na północ Norwegii.W naszym przypadku ryby w nocy nie żerowały, sprawdzaliśmy max do 2:00. Najlepsze efekty były 8:00-16:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Dziękuję Panowie,Przez te kilka wyjazdów w tamte rejony poznałem kilka miejsc na Renie, które różnią się znacząco.Na niektórych odcinkach ryb jest opór a na innych złowienie kilku sztuk to już nie lada wyczyn.W lepsze dni na tych lepszych odcinkach łowiliśmy po około 20 ryb. Zdecydowana większość to ryby z przedziału 43-48cm.Były to jak pisałem wyżej głównie lipienie, ale między nimi trafiały się ładne sieje.Przy tak niskim stanie wody, pstrągi w dzień były praktycznie nie do złowienia. Mam na myśli te duże pstrągi.Ich pora nastawała między 23 a 3 rano. Można się było do nich dobrać obierając odpowiednią taktykę, ale przede wszystkim kluczem do sukcesu było umiejętne wytypowanie miejsca nocnego żerowania.Ostatni okres na Renie to raj dla wędkarzy, niekoniecznie dla ryb. Kto łowił na Renie ten wie, że przy normalnym stanie to trudna technicznie woda i złowienie tam 20 lipieni dziennie jest niemal niemożliwe.Krótko pisząc mieliśmy sporo szczęścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Dzięki Darku ci ludzie robią wspaniałe filmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Witam.W temacie ostatnio aktualnej pogody ...https://youtu.be/UXdrKHo7JpkPozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Dla przypomnienia wstawiany już przeze mnie filmik, jest tego wart Edytowane 23 Lipca 2018 przez Janusz Wałaszewski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ale jazda musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ale piękne te rzeczne karpiska!Zbierają jak klenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Film instruktażowy, czym jest wędkarstwo muchowe https://youtu.be/rxHHdfjSTIk?t=792 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Catch and release... Release? To the cooler...? W PL-u taka dyskusja o C&R równie dobrze mogła by się odbyć między samymi muszkarzami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 (edytowane) Albo kwestia o muchach, po co kręcić imitację konika polnego jak prawdziwy konik powinien być lepszy Edytowane 27 Lipca 2018 przez Janusz Wałaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) W zasadzie zastanawiałem się nad założeniem nowego tematu, powiedzmy - "Dla początkujących krętaczy, tych od sztucznych much Ale wkleję filmik tutaj, najwyżej moderacja coś zmieni, jeśli uzna za stosowne. Niektóre informacje z filmu są już trochę przestarzałe czy nieaktualne. Ale podstawy w ogólnym zarysie bardzo dobrze pokazane/omówione. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Janusz Wałaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Witam.Nowy film Piotra Topińskiegohttps://youtu.be/BL5QJu5P2kcPozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Film nie tyle o łowieniu co o tworzeniu imitacji żuczka, zwykłe kręcenie to to nie jest - to już wyższa szkoła "jazdy" https://www.youtube.com/watch?v=pEM6vcrargE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Pikny;)Płakałbym krokodylymi łzami gdybym go urwał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Takiego to by mi żona kapciem ganiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Tu macie cały kanał Dmitra, pewnie wielu widziało, jak nie to warto zobaczyć https://www.youtube.com/channel/UCpw96Bdk-VVlvtJj7iPX6KQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Widze ze juz niektórzy maja takie umiejetnosci ze poprawiaja nature jakby robili klony.Nic tylko zrobic pokłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 nie pamietam czy juz bylo, ale jako ze jestem juz lekkim jesiennym amoku pozwole sobie przedstawic caly tryptyk: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Było, ale filmiki Todd Moena warte są powtórki co jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi