Skocz do zawartości

Filmy Fly Fishing

Darecki72

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

film kapitalny, do ktorego wracam co pare tygodni (netflix)

pisze ten post z  Cochrane ( miasteczko u podnoza gor skalistych)

przez ktore plynie Bow :-) ( obecnie nie do lowienia, run-off - plynie posniegowa woda z gor)

w Montanie bylem ze dwa razy. nie lowilem, ale mysle ze nad Big BlackFoot sie wybiore. 

Moze nie na ryby, ale zeby zobaczyc.

niecale 7h jazdy :-)

pozdrowka

Edytowane przez peresada

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Widziałem parę dni temu. Do dziś mnie wkur....... trzyma.

Jeżeli kiedykolwiek czegoś komuś zazdrościłem, to w miarę "normalnego" dostępu do takiej wody.

Nawet single malt wieczorem nie pomaga.........wwrrrrrrrr.

:-)

tomaszek11

Edytowane przez tomaszek11
  • Like 1

Wrzuciłem jako ciekawostkę. W sumie to mam trochę mieszane uczucia względem tego filmu. Wygląda mi to na młucenie tarlaków. Rybki ledwo co walczą. Mam inne doświadczenie z dzikimi tęczakami, no ale może w NZ jest inaczej.

Wrzuciłem jako ciekawostkę. W sumie to mam trochę mieszane uczucia względem tego filmu. Wygląda mi to na młucenie tarlaków. Rybki ledwo co walczą. Mam inne doświadczenie z dzikimi tęczakami, no ale może w NZ jest inaczej.

Kurcze te z filmu nie wyglądają na dzikie. Deformacje hormonalne w okresie tarła to jedna sprawa, natomiast ewidentna nadwaga, to druga. Dla mnie wyglądają na spasione na granulacie knury....

Ale i tak zazdroszczę takiego łowiska, mimo że rzeka ewidentnie zarażona dynymo.

Lukomat niestety ale Nowo zelandzkie tak mają straszne zdechlaki .Jedynie raz mnie zaskoczyły jak łowiłem w rzece która wpływała do jeziora to były wariaty a tak to hol trwał tyle ile widzisz na filmiku .

Dobrze, że o tym piszesz, bo pierwszy raz zetknąłem się z taką opinią. Zawsze uważałem tęczki, ze bardziej waleczne niż potokowce. Pomimo wszystko NZ wciąż jest na mojej liście życzeń.

Patagońskie lepsze walczaki?

Kurcze te z filmu nie wyglądają na dzikie. Deformacje hormonalne w okresie tarła to jedna sprawa, natomiast ewidentna nadwaga, to druga. Dla mnie wyglądają na spasione na granulacie knury....

Ale i tak zazdroszczę takiego łowiska, mimo że rzeka ewidentnie zarażona dynymo.

Gdzieś/kiedyś czytałem o półdzikich tęczakach w NZ, dochodzących do kolosalnych rozmiarów, ale nie pamiętam już dokładnie o co chodziło.