hlehle Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Najpierw wywiad w WŚ:http://www.wedkarskiswiat.pl/wedkarski-swiat/181-ws-12-2013/2387-menedzer a potem dla kontrastu:http://m.onet.pl/wiadomosci,862td To tak a propos nadziei na lepsze jutro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Obawiam się, ze lepsze jutro, to było wczoraj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Bo firma PZW musi mieć dobrego menedżera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Jest jeszcze coś w stylu ''By Żyło się Lepiej"" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Menago... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Kilka perełek z artykułu, zapowiadających świetlaną przyszłość PZW: "Dyrektor Ziemiecki negocjował z pozostałymi w załomie między budynkami. Nie było go widać, ani słychać, mimo że ludzie nawoływali, żeby podszedł bliżej." "To nieprawda, co powiedział dyrektor, że pracownicy fizyczni zarabiają tutaj 600 – 1000 zł. Oszukiwali, że nie ma opóźnień przy wypłatach. Zarabiamy po 500 zł i to jeszcze płacone jest w ratach." "Dyrekcja i prezesi okradają zakład – mówią ludzie. - Gdzie są te pieniądze, które zarobiliśmy w tamtym roku? – pytają." "Okradnie zakład, nabije sobie kieszeń i pójdzie." "W lutym zwolnili kobietę z Lucynowa. Pożyczała od nas po złotówce, bo nie miała za co żyć. Powiesiła się." "Pozwalniali mechaników, nie ma komu naprawiać pistoletów na lakierni. Nie mamy pieniędzy nawet na rozpuszczalnik, żeby ręce z kleju umyć." "Rozwiązali kontrolę jakości, a teraz narzekają, że jest dużo reklamacji." "Brakuje na wszystko. Nic nie jest remontowane. Leje się z dziurawego dachu w halach produkcji." "Nie płacą nam składek PZU, mimo że potrącają je co miesiąc. PZU nie chce wypłacać nam odszkodowań." "Po godzinie negocjacji dyrektor zapewnił pracowników, że dziś będą mogli odebrać zaliczkę za maj - 100 zł." źródło: http://m.onet.pl/wiadomosci,862td To są wypowiedzi pracowników. Nie wiem jaka tam jest sytuacja, ale bardzo mi żal tych robotników i nie chcę, żeby ktoś kto dopuścił do takiego upodlenia ludzi był prezesem organizacji, której jestem członkiem. i jeszcze: Odpowiedź podsekretarza stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości - z upoważnienia ministra -na interpelację nr 1720w sprawie sytuacji pracowników Wyszkowskiej Fabryki Mebli ˝Fama˝ spółki z o.o."(...)W drodze czynności procesowych wyjaśniane są również wątki związane z fikcyjnym zatrudnieniem żon prezesów zarządu spółki oraz dzierżawy pomieszczeń należących do Wyszkowskiej Fabryki Mebli ˝Fama˝ i zbycia mienia w postaci samochodu marki Mercedes (...)" Żeby nie było zastrzeżeń- nie znam pana Dionizego, ani nie wiem co robił w tych spółkach, może akurat był tym jedynym, który próbował coś zmienić na lepsze. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Majkel S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 O "take" Polske my walczyli..m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Panowie , PZW jest jak Polska , najpierw rządzili tu politrucy , a teraz ładnie ich zastąpił zblatowany szycha albo postkomunistyczny bonzo . Tak jest w biznesie , kulturze , w mediach oraz w głowie . I co , zdziwko ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Bo z PZW trzeba jak z kłusownikami : kominiarki , kije "bejsbolowe" i wyginanie kolan w drugą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Szkoda mi pracowników tej fabryki mebli...Ale z drugiej strony, jeżeli została zamknięta, a "menedżer" rządzi w naszym PZW, to kto wie jak to wszystko się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Ten temat nie jest związany z wędkarstwem?Nie rozumiem czemu wylądował w tym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Czy to znaczy w takim razie, że PZW też zostanie doprowadzone na skraj bankructwa, może to taki Koń Trojański cichcem w szeregi związku wprowadzony, żeby z zaskoczenia, niczym Filip z konopii wyskoczyć i w kilku szybkich ruchach twierdzę poddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/transmisje.xsp?unid=FFE88ADB4E1869DDC1257C23004FE949 polecam posłuchać jak wypowiada się pzw już w nowym (ale widać że starym) składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Niestety PZWałkarski, nabijał, nabija i będzie nabijał wszystkich chcących płacić za kilka głupich znaczków niebotyczne pieniądze.Być może za kilkadziesiąt lat odwiedzając sklep filatelistyczny okaże się, że dzisiaj zainwestowane dwieście parędziesiąt złociszy warte jest fortunę :D :D :D Była strona AntyKomor, dlaczego by nie zasponsorować strony Anty PZWałkarski. Deklaruję już dzisiaj przekazanie kwoty 500 zł, na funkcjonowanie takiego serwisu, a jeśli się rozwinie w dobrym kierunku dalsze wsparcie finansowe. Oznajmiam to wszem i wobec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ciekawe dlaczego ludzie dobrze zaznajomieni z tematem i problematyką PZW nie założą jakiejś fajnej strony na ten temat, która zawierałaby fakty i mity na temat tej instytucji. Myślę, że wiele osób podobnie jak ja wie, że dzwoni, ale nie wie dokładnie w kótrym kościele. Czyli coś tam o machlojach czytało i słyszało jednak nie posiadło wystarczającej wiedzy to zabierania głosu w dyskusji.Czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Była strona AntyKomor, dlaczego by nie zasponsorować strony Anty PZWałkarski.Nie kracz, nie kracz bo wykraczesz .Dodam, że twórca antykomora za swoje wypowiedzi, został skazany w tym rzekomo dupokratycznym państwie. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 A za teksty antpzw zakażą Ci trolla :-)Albo zabierać ich ryb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Rzecz jest o tyle złożona , że tu też nie da się precyzyjnie oddzielić baranów od przewodnika , śmiejących od wyśmiewanych , mądrych od głupich , cwanych od naiwnych . Od takich wentyli to tylko ciśnienie na zmiany schodzi , a para jak zwykle idzie w gwizdek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Sławku dobrze piszesz, większość moich znajomych wędkarzy z którymi mam kontakt w realu tak samo psioczą na PZWałkarski jak i ja. Każdy ma jakieś sobie znane powody. Moimi powodami do psioczenia jest banda nierobów, wałkarzy i złodziei, którzy już wiem jak traktują swoje powołanie. Sam jednak nie znalazł bym czasu aby zająć się tym zawodowo bo poświęciłem się czemuś innemu co przysparza więcej złotówek do świnki.Jednak dzięki temu mogę wygospodarować środki na drążenie tego betonu i przypuszczam, że inni którzy chcąc skończyć z wystawianiem tyłka też..............tak po cichu na to liczę. Bo jeśli jestem odosobniony w moim poglądzie to wszystkie zabawki wędkarskie powinienem sprzedać i już dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi